Češki potpukovnik: Na Kosovu se dogodio genocid nad Srbima

Češki potpukovnik Marek Obrtel, koji je nedavno vratio ordenje NATO-a, izjavio je da se na Kosovu dogodio genocid nad Srbima koji je prouzrokovao Zapad i nazvao Alijansu zločinačkom organizacijom, zbog politike onih koji je vode.

“Na Kosovu se dogodio genocid nad Srbima, koji je Zapad prouzrokovao i ja zbog toga u sebi nosim osećaj tuge, gorčine i razočaranja, jer sam bio deo NATO mašinerije. Bio sam svedok i kako narko-mafijaši postaju uvaženi predstavnici takozvane države Kosovo, a masovne ubice junaci”, rekao je Obrtel za “Večernje novosti”

Obrtel, vojni lekar koji je posle učešća u brojnim misijama širom sveta, odlučio da vrati NATO ordenje, ocenio je i da je Kosovo velika evropska tragedija, koja se dogodila “u našoj kući, Evropi”, koja je “dozvolila, bolje reći prouzrokovala genocid”.

Obrtel dodaje i da su ga, iako je napustio aktivnu službu, događaji u Ukrajini, ali i iskustva iz drugih zemalja koje je NATO uništio, podstakli da progovori, ocenjujući da je Alijansa zločinačka organizacija, ali da takva ne bi bila kada bi zaista služila samo odbrani zemalja članica od spoljne agresije.

On kaže da je zločinačka zapravo politika onih koji vode NATO, jer “deluju pod lažnom parolom borbe za slobodu, demokratiju, ljudska prava i humanitarne ciljeve, a koriste je za agresiju po celom svetu”.

Obrtel objašnjava da NATO napada države koje iz bilo kog razloga postanu nepodobne, neposlušne ili, jednostavno, “svetski hegemoni imaju nekakve interese povezane s njom”.
“Prvo se iznutra rastura medijskim kampanjama, obojenim revolucijama, čačkanjem u najosetljivije tačke, etničke podele ili verske razlike. Prostije rečeno, destabilizuje se”, rekao je Obrtel.

On dodaje da se zatim nađu površni izgovori ili se iskoristi pre toga iscenirano nasilje nad stanovništvom.
“Onda nastupa NATO sa svojim jedinicama, praćen humanitarnim organizacijama i posmatračkim misijama, kao navodni zaštitnik ljudskih prava i sloboda. Brzo posle njih dolaze `biznismeni` i počinju da obnavljaju zemlju, odnosno da realizuju svoje interese”, izjavio je Obrtel.

Obrtel je ocenio i da je BiH “prošla donekle bolje nego Kosovo.
“I najokoreliji pristalica teorije o tome kako se ravnomerno i pravedno pomaže `obema suprotstavljenim stranama` primetiće duboke razlike koje postoje između Republike Srpske i muslimansko-hrvatske federacije. Naravno na uštrb Republike Srpske. Jasno se vidi protiv koga je cela bosanska mašinerija usmerena”, zaključio je Obrtel za “Večernje novosti”.

Jedan komentar

  1. Pun mi je “ruksak” naknadno savesnih i humanih članova NATO, KFOR, haških tužioca, PR i sl. Kako nisu bili savesni i pošteni kada su podržavali ili direktno sprovodili odluke onih koje sada blate? Sada su pošteni verovatno zbog mogućnosti da zarade i na ovaj način neku “šaku” dolara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *