Generalni direktor NIS-a obišao izložbu posvećenu Petnici

Izložbu posvećenu naučnoistraživačkoj stanici „Petnica“, koja je nedavno otvorena u Galeriji SANU, posetili su predstavnici NIS-a na čelu sa generalnim direktorom Kirilom Kravčenkom i na taj način još jednom iskazali podršku kompanije ovoj prestižnoj naučnoj instituciji. Predstavnicima NIS-a izložbu je predstavio direktor „Petnice“ Vigor Majić, u prisustvu ministra prosvete Srđana Verbića, nekadašnjeg učesnika brojnih programa ove naučne institucije.
Izložba pod nazivom „Eksperiment Petnica“ posvećena je predstavljanju razvoja i rezultata rada ove istraživačke stanice od njenog osnivanja 1982. do danas. Takođe, u okviru izložbe predstavljeni su i rezultati naučnih projekata koje su tokom ove godine realizovali polaznici „Petnice“, i to u oblastima prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Osim toga, deo izložbe je posvećen podršci koju NIS obezbeđuje ovoj naučnoj instituciji od 2009. u okviru korporativnog programa društvene odgovornosti pod nazivom „Energija znanja“, koji ima za cilj da afirmiše nauku, razvoj i obrazovanje mladih u Srbiji.
Obraćajući se prisutnima, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko istakao je da će „Petnica“ za NIS uvek biti posebna. „Ona je simbol Srbije, budućnosti i razvoja. NIS će uvek biti strateški partner Petnice“, izjavio je Kiril Kravčenko.
Izložba „Eksperiment Petnica“ je otvorena 5. i trajaće do 12. decembra, u Galeriji SANU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *