Генерални директор НИС-а обишао изложбу посвећену Петници

Изложбу посвећену научноистраживачкој станици „Петница“, која је недавно отворена у Галерији САНУ, посетили су представници НИС-а на челу са генералним директором Кирилом Кравченком и на тај начин још једном исказали подршку компаније овој престижној научној институцији. Представницима НИС-а изложбу је представио директор „Петнице“ Вигор Мајић, у присуству министра просвете Срђана Вербића, некадашњег учесника бројних програма ове научне институције.
Изложба под називом „Експеримент Петница“ посвећена је представљању развоја и резултата рада ове истраживачке станице од њеног оснивања 1982. до данас. Такође, у оквиру изложбе представљени су и резултати научних пројеката које су током ове године реализовали полазници „Петнице“, и то у областима природних, друштвених и техничких наука. Осим тога, део изложбе је посвећен подршци коју НИС обезбеђује овој научној институцији од 2009. у оквиру корпоративног програма друштвене одговорности под називом „Енергија знања“, који има за циљ да афирмише науку, развој и образовање младих у Србији.
Обраћајући се присутнима, генерални директор НИС-а Кирил Кравченко истакао је да ће „Петница“ за НИС увек бити посебна. „Она је симбол Србије, будућности и развоја. НИС ће увек бити стратешки партнер Петнице“, изјавио је Кирил Кравченко.
Изложба „Експеримент Петница“ je oтворена 5. и трајаће до 12. децембра, у Галерији САНУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *