SRS: Više o Šešeljevom stanju sledeće nedelje

Lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju otkrivene su metastaze na dva mesta na jetri i sledeće nedelje znaće se da li će i kada biti operisan, kaže zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović. Nemanja Šarović je na konferenciji za novinare rekao da su metastaze na jetri Šešelja koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala otkrivene nakon pregleda i da će se sledeće nedelje raditi pet-skener, posle čega će se znati da li će i kada biti operisan, prenosi Beta.

“Vojislav Šešelj je nekoliko meseci tražio pregled jer je konstantno imao temperaturu između 37 i 38, na šta su mu lekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna”, rekao je Šarović dodajući da je pre dva meseca zatvorski lekar nešto pronašao i upisao kao dijagnozu.

Šarović je na konferenciji za novinare pokazao izveštaj na kom, umesto dijagnoze, stoji beli papir, a taj izveštaj dostavljen je Šešelju nakon više zahteva.

“Niko nema prava da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja”, rekao je Šarović optužujući Haški tribunal za neadekvatnu i neblagovremenu zdravstvenu negu prema lideru radikala koji se u pritvoru nalazi 12 godina.

Šarović je podsetio da su Šešeljevi problemi sa debelim crevom počeli od oktobra 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana “natezanja sa zatvorskim lekarom” u oktobru 2013. godine on bio operisan i odstranjeno mu je 30 santimetara debelog creva.

“Nema sumnje da Haški tribunal ubija Vojislava Šešelja jer nema dokaza da ga osudi. Prošli su svi razumni rokovi za donošenje presude i SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Vojislava Šešelja”, rekao je Šarović.

On je dodao da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite njegova ljudska prava “saučesnici u ubistvu”.

“I Vlada Srbije koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu šta su uradili”, naveo je Šarović.

SRS će se, dodao je Šarović, tokom narednih dana obratiti Savetu bezbednosti koji je nadležan za kontrolu rada Haškog tribunala, ambasadama prijateljskih zemalja i međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava.

http://www.rts.rs/

3 komentara

  1. Bog te cuvao! NE DAJ SE JUNACE!Haski zlikovci seme vam se zatrlo!

  2. Ono što je snašlo Voju u Hagu, to čeka Srbiju i uniji.
    To je to, kolaboranti,kvislinzi i zlotovori svih vrsta nude narodu tu srećnu budućnost !?

  3. Treba ubiti postenog Srbina- u Hagu-to upravo rade-skupljce I oni svoje srebrenjake, oni iz ” EUstasije ” a I ovi iz Srbije.
    Ko vise moze da veruje u nekav pravni system–ovo je nasilje zlocin.. za koji siledzije ne odgovaraju. ali nicija do zore a koje ?????????????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *