Šamanka u Evropskoj komisiji

Nova slovenačka kandidatkinja za EU komesara komunicira sa duhovima a intuiciju uči od konja

Za „Pečat“ iz Ljubljane Svetlana Vasović-Mekina

Alenka Bratušek, slovenački kandidat za komesara u budućoj Evropskoj komisiji (EK) pod vođstvom Žan-Kloda Junkera, neslavno je propala 6. oktobra na „hiringu“ (saslušanju) u Evropskom parlamentu. Junker joj je namenio mesto jedne od potpredsednica EK kao i brigu o „energetskoj Uniji“, za šta se, tokom tročasovnog saslušanja pred dva nadležna odbora Evropskog parlamenta (EP) pokazala ne samo kao nekompetentna nego i nesposobna da konkretno odgovori na neko od postavljenih pitanja o njenom viđenju tog resora. Ambiciozna i beskrupulozna političarka, koja je samu sebe, dok je bila premijerka Slovenije, predložila za komesarskog kandidata, zbog čega su joj podršku još uoči saslušanja u EP odrekli zemljaci a domaća Antikorupciona komisija pokrenula istragu zbog nedozvoljene „samokandidature“, nije odustajala ni kad je čak 112 poslanika EP glasalo protiv nje, ocenivši je nesposobnom za mesto komesarke, uz svega tri glasa „za“ i dva uzdržana.
Zanimljivo je da je Alenku do poslednjeg daha branio i sam Junker, iako je svojim nastupom u EP navukla samo još veći bes sunarodnika i neskriveni prezir poslanika EP, ali i sveopštu sprdnju i ruganje evropskih medija, pa su čak i slovenačke TV stanice sopstvenu domovinu prekrstile u „Liliputaniju“. Događanje oko Bratušekove razgolitilo je i svu bedu Junkerovih komesara i Evropske komisije koja se pokazala kao zbir neprofesionalnih, alavih marioneta što velikih lobija, što koncerna koji vladaju Unijom iz senke.
[restrictedarea]

KANDIDAT NA ŽERAVICI Bratušekova je tri dana odolevala savetima da sačuva bar trunku dostojanstva nacije i odustane od kandidature. Junker je odolevao pritiscima partnera iz EU da joj lično odrekne podršku, a onda je, konačno, Alenka popustila; 9. oktobra se povukla iz trke za komesarsko mesto. Nije krila ogorčenost jer su drugu šansu, tačnije popravni ispit u EP dobile druge njene kolege, poput Engleza Hila i Španca Kanjete (koji iz prve takođe nisu zadovoljili svojim nastupom pred nadležnim odborima za finansije, odnosno ekologiju) a samo ona nije. Napala je i Tanju Fajon, slovenačkog poslanika u EP, da je spletkarila i srušila joj šanse da se dočepa komesarske funkcije. Usledila je vest da nova slovenačka vlada na čelu sa premijerom Mirom Cerarom u Brisel mora ekspresno poslati ime novog kandidata za komesarski položaj. Vest, uprkos očekivanjima, nije naišla na oduševljenje kod kuće. Sunarodnici Alenke Bratušek su s pravom prestravljeni − nova koaliciona vlada nije ni počela pošteno da vlada, a partneri su se već zavadili oko imena novog, podesnijeg kandidata, naročito pošto je premijer Cerar odbacio pritiske dve najveće grupacije u EP (socijalista i konzervativaca) da to bude − Fajonova.
I dok Junker grmi iz Brisela: „Ja biram svoje komesare!“, Cerar smatra da je to suvereno pravo njegove vlade. Šarada oko Bratušekove i saga sa slovenačkim komesarskim kandidatom podsećaju da Slovenija i u EU nastavlja „politiku“ kakvu je vodila u nekadašnjoj SFRJ. Službena Ljubljana se oglušila i o upozorenja Brisela da svaki novi zaplet dovodi u opasnost blagovremeni početak rada nove EK, a Junker ju vidi kao buduću „sveevropsku vladu“ koja treba da se uhvati ukoštac sa gorućim problemima EU, počev od recesije preko nezaposlenosti do borbe protiv siromaštva.
Cerar je posle fijaska sa Bratušekovom, sve žešćih pritisaka iz Brisela i prepucavanja kod kuće, uoči vikenda konačno odredio novog kandidata za slovenačkog komesara. Ispoštovao je dva Junkerova uslova: kandidat MORA da bude žena, i liberalka. Cerar se odlučio za članicu svoje stranke, Violetu Bulc (50). Ona je nepoznata ne samo Briselu nego i u Sloveniji, a njeno saslušanje u EP se očekuje naredne sedmice, zbog čega vrh EU strahuje da će komplikacije sa slovenačkim komesarom srušiti, sistemom domina, zakazani početak rada EK. A onda je usledilo uobičajeno kopanje po vlastoručno napisanoj biografiji Violete Bulc. Zatim šok, jer je nova slovenačka komesarka − šamanka. Štrči i njena kvalifikacija da zna da razgovara sa mrtvima.
Sporazumevanje sa duhovima usavršila je na „šamanskim akademijama“ u Peruu i Škotskoj. Pronađen je njen CV gde ističe da je za nju alfa i omega „kosmička prepletenost“. Vešta je i u hodu po žeravici − na sajtu http://vimeo.com/2590206  postoji snimak iz 2008. godine gde buduća evropska komesarka propagira hod po žeravici. Na snimku je video-poruka Bulcove, koja razdragano viče: „12 metara hoda po žeravici! Jes, bejbi!“ Nekoliko fotografija objavljenih u istom videu svedoče da je Bulcova učestvovala u šamanskoj radionici pod naslovom „Fokus na strahu“, te da polaznici „Sundoor Certification 2008“ nisu bosi hodali samo po žeravici već su se izveštili i u tabananju po srči…
Za razliku od Bratušekove, ako ništa drugo, bar zna engleski jezik. To nije utešilo domaću a još manje javnost širom EU. „Šamanka Bulc je uvreda za zdrav razum, radije vratite Bratušekovu!“, samo je jedan od naslova u slovenačkim medijima. Kritičari se slažu da „ezoterika Violete Bulc nije simpatična, ni zanimljiva, još manje normalna, daleko od toga da je poželjna izvan četiri zida njene kuće“. „Mesijansko prognoziranje dolaska ‚nove civilizacije‘, ‚pretakanje duše‘… to ne spada u 21. vek niti u Evropsku komisiju, već u društvo seoskih luda“, raspisali su se gnevni kolumnisti, zgranuti nad činjenicom da buduća komesarka veruje u natprirodne sile.

ALHEMIJA EU VOĐSTVA Izbilo je na videlo i da je Bulcova sledbenica indijskog metafizičara Mehera Babe (koji je sam sebe proglasio za avatara, dakle boga u ljudskom obličju); Bulcova tog gurua rado citira, kao da se radi o rečima nekog nobelovca. Srž tog koncepta jeste unutrašnji put duše ka samoj sebi; ushićenost Bulcove nad involucijom i karmičkim bajanjima, radi „dolaska nove civilizacije“, nije impresionirala Slovence, uverene da će se država ponovo obrukati u očima ostalih 27 članica EU.
Ipak, Žan-Klod Junker je 14. oktobra kasno uveče saopštio da je zadovoljan razgovorom koji je istog dana u Briselu obavio sa Bulcovom „iza zatvorenih vrata“, te da je njeno ime na spisku buduće Evropske komisije. Ali ubrzo se ispostavilo da Junker nije toliko oduševljen da bi joj namenio isti (prestižan) resor kao Bratušekovoj; još se ne zna koji će tačno resor dobiti, najviše se spominje saobraćaj. „Junker neće skočiti bez padobrana“, prokomentarisali su ljubljanski elektronski mediji njegovu odluku da joj dodeli skromnija zaduženja u EK, dok je državno „Delo“ pokušalo da opere ne naročito impresivnu biografiju nove slovenačke kandidatkinje, ističući da je posle diplome na Fakultetu za elektrotehniku (u Ljubljani) „radila u Silikonskoj dolini“ a postdiplomske studije završila na prestižnom univerzitetu u SAD. Ubrzo se i to raspršilo kao mehurić od sapunice − iskazalo se da taj univerzitet ima sedište u magacinu u Kaliforniji. Izvrgnuta je ruglu i njena strast prema „vibraciji belih lavova novog doba“, potraga za izvorima ljudske vrste izgubljenim u civilizacijama Južne Afrike, „alhemija vođstva“, kao i razglabanje o intuiciji ali i „organskom dugoročnom razvoju preduzeća“ koji je specijalizovala „u dobro savremene ekocivilizacije“ i širila preko sopstvene firme „Vibacom − kuća poslovnih rešenja“ u cilju „ubrzanja poslovnih sistema“.
Na prebacivanja da u Brisel ponovo šalje nekredibilnu, ekscentričnu ličnost, bez političke kilometraže, premijer Cerar odgovara, pravdajući se, da mu je Junker ostavio manje od 24 sata da javi ime nove kandidatkinje. Na stranu što mu je Violeta Bulc i privatno veoma dobra prijateljica. U Sloveniji sad pljušte opklade hoće li Bulcova uspeti da se pripremi za „hiring“ o resoru o kojem pojma nema. Sumnjaju da učiteljica hoda po žeravici može da dobije naklonost evropskih poslanika koji su, posle iskustva sa Bratušekovom, dali jasno do znanja da očekuju da će Ljubljana ovog puta lansirati nekoga ko ima znanje i ko neće dodati još jednu packu na poljuljanom ugledu Slovenije.
Kad se sve sabere, slučajevi Alenke Bratušek i Violete Bulc razotkrivaju na kakav način i na kakvim temeljima je sazdana Evropska komisija, jedna od najvažnijih institucija Evropske unije, prema kojoj bez zazora stremi srpska politika. Šamanstvo, hod po žeravici, komunikacija sa duhovima − to su najnoviji atributi za uspon u EU.

_______________________________________________________________________

Portal Neurope.com upozorava da se Violeta Bulc „usavršavala“ putem interneta na univerzitetu koji je imao adresu u skladištu, da veruje u Jedinstvenu Svest, Sintropiju, učenje intuicije od konja i manipulativnog Tvorca…
Mediji tvrdnje slovenačkih vlasti o visokoj stručnosti Bulcove i njenim školama u inostranstvu demantuju otkrićem da je Golden Gate University funkcionisao „učenjem na daljinu“, dakle preko interneta, što je u njenom slučaju sumnjivo jer je daleke 1991. godine internet bio u povojima. Na portalu Neurope.com osvanuo je i intervju Violete Bulc sa Majklom Telingerom koji istražuje napredne nestale civilizacije na osnovu Jedinstvene Svesti…
Nije ostalo nezapaženo i da se Violeta Bulc usavršavala preko programa organizacije „InCo“, posle čega se našla u dilemi „znamo li da sistemski razmišljamo o Hrani“, uverena da su „konji majstori intuicije“, pa je za ljudske jedinke preporučljivo da se oprobaju u komunikaciji sa stadom konja. Violeta nije stala na konjima, uverena da „svetom vlada muška energija zbog čega je vreme za kreativnost i žensko dodirivanje“.

[/restrictedarea] hairy women povtornый zaйm v ekapustasročnый zaйm 70000kak vzяtь onlaйn zaйm

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *