Шаманка у Европској комисији

Нова словеначка кандидаткиња за ЕУ комесара комуницира са духовима а интуицију учи од коња

За „Печат“ из Љубљане Светлана Васовић-Мекина

Аленка Братушек, словеначки кандидат за комесара у будућој Европској комисији (ЕК) под вођством Жан-Клода Јункера, неславно је пропала 6. октобра на „хирингу“ (саслушању) у Европском парламенту. Јункер јој је наменио место једне од потпредседница ЕК као и бригу о „енергетској Унији“, за шта се, током трочасовног саслушања пред два надлежна одбора Европског парламента (ЕП) показала не само као некомпетентна него и неспособна да конкретно одговори на неко од постављених питања о њеном виђењу тог ресора. Амбициозна и бескрупулозна политичарка, која је саму себе, док је била премијерка Словеније, предложила за комесарског кандидата, због чега су јој подршку још уочи саслушања у ЕП одрекли земљаци а домаћа Антикорупциона комисија покренула истрагу због недозвољене „самокандидатуре“, није одустајала ни кад је чак 112 посланика ЕП гласало против ње, оценивши је неспособном за место комесарке, уз свега три гласа „за“ и два уздржана.
Занимљиво је да је Аленку до последњег даха бранио и сам Јункер, иако је својим наступом у ЕП навукла само још већи бес сународника и нескривени презир посланика ЕП, али и свеопшту спрдњу и ругање европских медија, па су чак и словеначке ТВ станице сопствену домовину прекрстиле у „Лилипутанију“. Догађање око Братушекове разголитило је и сву беду Јункерових комесара и Европске комисије која се показала као збир непрофесионалних, алавих марионета што великих лобија, што концерна који владају Унијом из сенке.
[restrictedarea]

КАНДИДАТ НА ЖЕРАВИЦИ Братушекова је три дана одолевала саветима да сачува бар трунку достојанства нације и одустане од кандидатуре. Јункер је одолевао притисцима партнера из ЕУ да јој лично одрекне подршку, а онда је, коначно, Аленка попустила; 9. октобра се повукла из трке за комесарско место. Није крила огорченост јер су другу шансу, тачније поправни испит у ЕП добиле друге њене колеге, попут Енглеза Хила и Шпанца Кањете (који из прве такође нису задовољили својим наступом пред надлежним одборима за финансије, односно екологију) а само она није. Напала је и Тању Фајон, словеначког посланика у ЕП, да је сплеткарила и срушила јој шансе да се дочепа комесарске функције. Уследила је вест да нова словеначка влада на челу са премијером Миром Цераром у Брисел мора експресно послати име новог кандидата за комесарски положај. Вест, упркос очекивањима, није наишла на одушевљење код куће. Сународници Аленке Братушек су с правом престрављени − нова коалициона влада није ни почела поштено да влада, а партнери су се већ завадили око имена новог, подеснијег кандидата, нарочито пошто је премијер Церар одбацио притиске две највеће групације у ЕП (социјалиста и конзервативаца) да то буде − Фајонова.
И док Јункер грми из Брисела: „Ја бирам своје комесаре!“, Церар сматра да је то суверено право његове владе. Шарада око Братушекове и сага са словеначким комесарским кандидатом подсећају да Словенија и у ЕУ наставља „политику“ какву је водила у некадашњој СФРЈ. Службена Љубљана се оглушила и о упозорења Брисела да сваки нови заплет доводи у опасност благовремени почетак рада нове ЕК, а Јункер ју види као будућу „свеевропску владу“ која треба да се ухвати укоштац са горућим проблемима ЕУ, почев од рецесије преко незапослености до борбе против сиромаштва.
Церар је после фијаска са Братушековом, све жешћих притисака из Брисела и препуцавања код куће, уочи викенда коначно одредио новог кандидата за словеначког комесара. Испоштовао је два Јункерова услова: кандидат МОРА да буде жена, и либералка. Церар се одлучио за чланицу своје странке, Виолету Булц (50). Она је непозната не само Бриселу него и у Словенији, а њено саслушање у ЕП се очекује наредне седмице, због чега врх ЕУ страхује да ће компликације са словеначким комесаром срушити, системом домина, заказани почетак рада ЕК. А онда је уследило уобичајено копање по власторучно написаној биографији Виолете Булц. Затим шок, јер је нова словеначка комесарка − шаманка. Штрчи и њена квалификација да зна да разговара са мртвима.
Споразумевање са духовима усавршила је на „шаманским академијама“ у Перуу и Шкотској. Пронађен је њен CV где истиче да је за њу алфа и омега „космичка преплетеност“. Вешта је и у ходу по жеравици − на сајту http://vimeo.com/2590206  постоји снимак из 2008. године где будућа европска комесарка пропагира ход по жеравици. На снимку је видео-порука Булцове, која раздрагано виче: „12 метара хода по жеравици! Јес, бејби!“ Неколико фотографија објављених у истом видеу сведоче да је Булцова учествовала у шаманској радионици под насловом „Фокус на страху“, те да полазници „Sundoor Certification 2008“ нису боси ходали само по жеравици већ су се извештили и у табанању по срчи…
За разлику од Братушекове, ако ништа друго, бар зна енглески језик. То није утешило домаћу а још мање јавност широм ЕУ. „Шаманка Булц је увреда за здрав разум, радије вратите Братушекову!“, само је један од наслова у словеначким медијима. Критичари се слажу да „езотерика Виолете Булц није симпатична, ни занимљива, још мање нормална, далеко од тога да је пожељна изван четири зида њене куће“. „Месијанско прогнозирање доласка ‚нове цивилизације‘, ‚претакање душе‘… то не спада у 21. век нити у Европску комисију, већ у друштво сеоских луда“, расписали су се гневни колумнисти, згранути над чињеницом да будућа комесарка верује у натприродне силе.

АЛХЕМИЈА ЕУ ВОЂСТВА Избило је на видело и да је Булцова следбеница индијског метафизичара Мехера Бабе (који је сам себе прогласио за аватара, дакле бога у људском обличју); Булцова тог гуруа радо цитира, као да се ради о речима неког нобеловца. Срж тог концепта јесте унутрашњи пут душе ка самој себи; усхићеност Булцове над инволуцијом и кармичким бајањима, ради „доласка нове цивилизације“, није импресионирала Словенце, уверене да ће се држава поново обрукати у очима осталих 27 чланица ЕУ.
Ипак, Жан-Клод Јункер је 14. октобра касно увече саопштио да је задовољан разговором који је истог дана у Бриселу обавио са Булцовом „иза затворених врата“, те да је њено име на списку будуће Европске комисије. Али убрзо се испоставило да Јункер није толико одушевљен да би јој наменио исти (престижан) ресор као Братушековој; још се не зна који ће тачно ресор добити, највише се спомиње саобраћај. „Јункер неће скочити без падобрана“, прокоментарисали су љубљански електронски медији његову одлуку да јој додели скромнија задужења у ЕК, док је државно „Дело“ покушало да опере не нарочито импресивну биографију нове словеначке кандидаткиње, истичући да је после дипломе на Факултету за електротехнику (у Љубљани) „радила у Силиконској долини“ а постдипломске студије завршила на престижном универзитету у САД. Убрзо се и то распршило као мехурић од сапунице − исказало се да тај универзитет има седиште у магацину у Калифорнији. Извргнута је руглу и њена страст према „вибрацији белих лавова новог доба“, потрага за изворима људске врсте изгубљеним у цивилизацијама Јужне Африке, „алхемија вођства“, као и разглабање о интуицији али и „органском дугорочном развоју предузећа“ који је специјализовала „у добро савремене екоцивилизације“ и ширила преко сопствене фирме „Vibacom − кућа пословних решења“ у циљу „убрзања пословних система“.
На пребацивања да у Брисел поново шаље некредибилну, ексцентричну личност, без политичке километраже, премијер Церар одговара, правдајући се, да му је Јункер оставио мање од 24 сата да јави име нове кандидаткиње. На страну што му је Виолета Булц и приватно веома добра пријатељица. У Словенији сад пљуште опкладе хоће ли Булцова успети да се припреми за „хиринг“ о ресору о којем појма нема. Сумњају да учитељица хода по жеравици може да добије наклоност европских посланика који су, после искуства са Братушековом, дали јасно до знања да очекују да ће Љубљана овог пута лансирати некога ко има знање и ко неће додати још једну пацку на пољуљаном угледу Словеније.
Кад се све сабере, случајеви Аленке Братушек и Виолете Булц разоткривају на какав начин и на каквим темељима је саздана Европска комисија, једна од најважнијих институција Европске уније, према којој без зазора стреми српска политика. Шаманство, ход по жеравици, комуникација са духовима − то су најновији атрибути за успон у ЕУ.

_______________________________________________________________________

Портал Neurope.com упозорава да се Виолета Булц „усавршавала“ путем интернета на универзитету који је имао адресу у складишту, да верује у Јединствену Свест, Синтропију, учење интуиције од коња и манипулативног Творца…
Медији тврдње словеначких власти о високој стручности Булцове и њеним школама у иностранству демантују открићем да је Golden Gate University функционисао „учењем на даљину“, дакле преко интернета, што је у њеном случају сумњиво јер је далеке 1991. године интернет био у повојима. На порталу Neurope.com освануо је и интервју Виолете Булц са Мајклом Телингером који истражује напредне нестале цивилизације на основу Јединствене Свести…
Није остало незапажено и да се Виолета Булц усавршавала преко програма организације „InCo“, после чега се нашла у дилеми „знамо ли да системски размишљамо о Храни“, уверена да су „коњи мајстори интуиције“, па је за људске јединке препоручљиво да се опробају у комуникацији са стадом коња. Виолета није стала на коњима, уверена да „светом влада мушка енергија због чега је време за креативност и женско додиривање“.

[/restrictedarea] hairy women повторный займ в екапустасрочный займ 70000как взять онлайн займ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *