Reagovanje na tekst „VERA U BANDERA: Za kim plače majka kijevskog Majdana?“

Reagovanje na pisanje „Pečata“, na tekst Nataše Jovanović: „VERA U BANDERA: Za kim plače majka kijevskog Majdana?“

Poštovana Redakcijo, duboko uvažena gospođice Jovanović,
Molim Vas da ozbiljno shvatite i uvažite razloge zbog kojih reagujem na Vaše prenošenje intervjua koji ste imali sa savetnicom predsednika Ukrajine Petra Porošenka, gospođom Olgom Bogomolec.
U delu teksta pominjete moju malenkost kao čoveka koji je uz gošću iz Ukrajine i savetnika ambasade u Beogradu dočekao novinarku „Pečata“ u Vili „Jelena“. Niti sam bio domaćin pomenute gospođe, niti sam joj tom prilikom uručio poklon. Reč je o razmeni knjiga, preko kojih sam gospođu Bogomolec želeo podrobnije da informišem o Srbiji, u koju je došla da iznese svoje jednostrano viđenje konflikta u Ukrajini. Svoje stavove, i svoju ubeđenost u njenu pogrešnu politiku, tog istog dana, nešto ranije, javno sam saopštio na konferenciji koja je održana u Hotelu „Moskva“ u Beogradu.
Rekao sam joj da je potpuno kontraproduktivno njeno jednostrano mišljenje u Srbiji, koja je taj scenario već gledala. Nema govora o tome da su samo Rusi krivi za sukob u Ukrajini kada se zna da su i za ljubav i za rat potrebne dve strane.
Poštovana Redakcijo,
Molim Vas da prenesete moje reagovanje jer iz Vašeg pisanja stiče se utisak da je savetnica predsednika Porošenka u meni pronašla svog istomišljenika, što definitivno ne odgovara istini.
Za mene kao Srbina Rusija i Ukrajina su dva oka u glavi.
Molim se Bogu da među slovenskom braćom što pre zavlada trajni mir.

Dragomir J. KARIĆ, narodni poslanik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *