Branko Žujović – Kirbi ili Sloboda, odlučite sami!

Nesuvislo je glumiti San Marino u spoljnoj politici, kada je toliko očigledno da se naš narod, kao potencijalni saveznik Rusije, nalazi pod posebnim tretmanom zapadnih sila. Ta spoljnopolitička travestija ne dopada se ni srpskim prijateljima ni neprijateljima.

Država naroda koji odumire u demografskim mukama fokusirana je na promociju parade homoseksualaca i trendova koje ona nosi. Abortus je u Srbiji odavno postao poželjniji od dečjeg plača, a Končita Vurst ove godine slušanija je od hora „Kolibri“.

Srpska ekonomija, koja još drastičnije sledi demografski trend, oslanja se na simulaciju tobože spasonosne stihije tržišta, umesto na delotvorno osmišljenu strategiju nacionalnog opstanka. Naša kultura posvećena je sopstvenoj negaciji i destrukciji, pre nego stvaralaštvu.

Spoljna politika države mazohistički se izlaže izvorima ucena, pretnji i beskrajnih ponižavanja. Sve te protivrečnosti, provučene kroz ljubičaste tabloidne rastere, zbirno se nazivaju evropskom Srbijom.

Beograd je ponovo, kao što je bio u jednom periodu XIX veka, hipnotisan prizorom evropske fatamorgane, koja će ga, čim do nje dopuzi na ivici života, načinti vodećom silom na Balkanu. Odatle potiče spoljnopolitička travestija, koja se ne dopada ni srpskim prijateljima ni srpskim neprijateljima.

U Moskvi su, što zbog sopstvenih, što zbog zajedničkih interesa, zabrinuti i nije im jasno zbog čega Srbija beži u preterane deminutive. Neprijatelji na zapadu, koji nas poznaju bolje od nas samih, tu transformaciju će tolerisati dok uma upotrebnu vrednost na srpskom unutrašnjem planu.

Ne postoji Srbija poželjna u birokratskom poretku EU. Postoji njen proruski potencijal na Balkanu, koji je zapad odavno dobro izračunao i prepoznao, a koji ima biti skresan sve i da svi Srbi sutra nauče engleski jezik, postanu amiši i izaberu Bjonse za predsednicu. Za SAD, Evropsku uniju i NATO pakt i Ada Ciganlija je prekomerna Srbija.

Nesuvislo je, stoga, glumiti San Marino u spoljnoj politici, kada je toliko očigledno da se naš narod nalazi pod posebnim tretmanom zapadnih sila. Nemoguće je ostati beznačajno neprimetan u Evropi, a biti prostrt duž Moravske doline, Podunavlja i Prokletija, pogotovo nakon svh onih sankcija, izgona Srba iz jadranskog zaleđa, bombardovanja, desrbizacije Crne Gore, višestrukog suzbijanja ovlašćenja Republike Srpske, otimanja i okupacije Kosova i Metohije, pretpristupnih ucena i nezabeležene pljačke ekonomije.
http://serbian.ruvr.ru/2014_09_24/Kirbi-ili-Sloboda-odluchite-sami-5601/

Jedan komentar

  1. Srbijom vladaju zombiji koji nesmeju glavu da dignu dok im “ekselemcije” ne dozvole.
    Zasto Amerika ne trazi od svojih saveznika Saudijske arabije da odrzi”paradu ponosa”.? U samoj Americi ne dozvoljavaju u svakoj drzavi da se odrzi peder bal a traze da se odrzi u Srbiji. Ajde probajte da odrzite paradu MAJKI pa da vidim koliko sponsora ce se javiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *