Ebola na američki način

Da li je pojava ebole vezana za testiranje biološkog oružja na afričkoj populaciji?

Piše Mara Knežević Kern

Pojava ebole na svetskoj „mejnstrim“ sceni predstavlja reprizu dobro uigrane drame sa poznatim zapletom: proizvedi problem, zastraši, potraži spasioca, nametni rešenje – da bi uvek isti igrači prigrabili lavovski deo profita.

KOMERCIJALNE BOLESTI Američki nezavisni istraživači su krenuli u potragu za vinovnikom krećući se unazad, prateći tragove koji vode direktno u Američki centar za kontrolu bolesti. I gle čuda, oni već poseduju patent za soj ebole „EboBun“, izolovan tokom epidemije u Ugandi. S obzirom na to da se ovaj patent, dobijen 2010, ne odnosi na isti soj ebole za koji se smatra da kruži Zapadnom Afrikom, čini se logičnim da se krene u osvajanje patenta za novi soj. Takozvani „teoretičari zavere“ tvrde da je sumanuti gest dovođenja obolelog Amerikanca u SAD poslužio upravo toj svrsi. Iskusni virusolog, dr Mark Sigl u jednom TV intervjuu kaže da je veoma simptomatično to što se pravi tolika panika oko ebole, od koje još nijedan američki građanin nije oboleo, ali se ne spominje veliki broj smrtonosnih virusa koji kruže Amerikom. Od afričke groznice koja se pojavila 2009. u Koloradu umrlo je nekoliko ljudi, ali kao i kod većine bolesti, nije došlo do epidemije niti je javnost zbog toga alarmirana. „Strah od smrti je prirodan, ali je, nažalost, postalo očigledno da se pažnja javnosti fokusira na komercijalno zanimljive bolesti“, kaže dr Sigl, podsetivši na činjenicu da se ebola u Africi širi zbog nezamislive humanitarne katastrofe.
[restrictedarea] Na pitanje pod kojim uslovima bi se ova bolest proširila u Americi dobijamo odgovor od dr Čarlsa Arntzena, rukovodioca Biodesign Institute for Infectious Diseases and Vaccinology, koji je u intervjuu objavljenom u Truth Stream Media i nehotice otvorio karte. Ovaj naučnik, angažovan na razvijanju vakcine protiv ebole, dao je, kroz smeh, uputstvo kako najbrže i najefikasnije ubiti bilione ljudi: „Da li ste gledali ‚Contagion‘? (smeh) To je odgovor. Kreirati GM virus i pustiti ga da deluje. Biće mnogo efikasniji i garantujem da će 25 odsto populacije odmah nestati sa lica zemlje.“
„Contagion“ je medicinski triler o pandemiji i panici prouzrokovanoj strahom od GM virusa, da bi se nakon pronalaska vakcine zaustavio pomor čovečanstva.

ŠTA SU FEMA KAMPOVI? Dr Bob Arnold, specijalista za zarazne bolesti, tvrdi da nema nikakvog medicinskog opravdanja za dovođenje obolelih u SAD. I on se priključio „teoretičarima zavere“, koji smatraju da su pacijenti zaraženi u Africi dovedeni u SAD kako bi bili izloženi medicinskim eksperimentima, posle čega sledi patentno pravo za upotrebu virusa kao biološkog oružja.
Apsurdni Zakon o patentnim pravima omogućio je vlasnicima patenta (u ovom slučaju američkoj državi) da dobiju ekskluzivno pravo na izdvajanje ebola virusa iz pacijenata, da ga tretiraju kao svoje otkriće i da imaju monopol na istraživanja. Patent omogućava vlasniku „ekskluzivno pravo da ostvaruje prihod od ovog otkrića, uz zabranu da se bilo ko njime služi ili na njemu zarađuje“. U patentnom dokumentu piše da SAD poseduju pravo na sve ebola viruse koji imaju 70 odsto sličnosti sa patentiranim virusom, uz ekskluzivno pravo na proizvodnju vakcina, kao i na njihovu primenu!
U potragu za farmaceutskom kompanijom sposobnom da „ponese teret proizvodnje vakcine“ uključio se i Monsanto, odabravši da za razvijanje leka protiv ebole uplati keš donaciju od 1,5 miliona dolara do sada nepoznatoj firmi TEKMIRA farmaceutikals. Ugovor sa ovom kućom, vredan 140 miliona dolara, sklopila je i vojna industrija SAD, što je otvorilo čitav set novih pitanja bez odgovora.
Jedno od nezgodnih pitanja Majka Adamsa glasi: „Zbog čega je u zemlji, u kojoj nijedan građanin nije zaražen ebolom, Ministarstvo odbrane poslalo opremu za otkrivanje ove bolesti u 50 država?“
Karte su bačene na sto u trenutku kad je Obama, zaštićen zakonom izglasanim nakon 9/11, doneo Ukaz o obaveznom privođenju − uz oružanu pratnju − i stavljanju u karantin svih građana koji imaju respiratorne smetnje! Matrial Law predviđa mehanizme za stavljanje u karantin čitavih gradova, uz pomoć vojske, što konačno daje odgovor o nameni zloglasnih FEMA kampova. Sledeći korak je obavezna vakcinacija, a ukoliko se zakašljete na javnom mestu, bićete sprovedeni u FEMA kamp, gde ćete sigurno biti zaraženi od ubačenih bolesnika sa ebolom.

RASKRINKATI „ZLOČIN EPOHE“ Zabrinuti analitičari ne isključuju mogućnost namernog puštanja ebola virusa, za šta bi bili optuženi „teroristi“ neprijateljskih država ili „unutrašnji teroristi“. Ovaj epitet je Služba državne bezbednosti prikačila svim kritičarima sistema, proglasivši ih za pripadnike Pokreta nezavisnih građana (Sovereign Citizen Movement) pravno regulišući njihove aktivnosti kao „unutrašnju terorističku pretnju Americi“. Pretnju predstavljaju i lekari iz pograničnih mesta, privođeni na saslušanje uz oružanu pratnju, pošto su se usudili da govore o pretećim epidemijama i minimalnim merama predostrožnosti, kao i brojne nerazjašnjene smrti naučnika iz oblasti infektivnih bolesti.
Među nezavisnim građanima odlučnim da raskrinkaju „zločin epohe“ nalazi se i Simeon Benet iz Bloomberg News. On iznosi podatke o poslovanju Novartisa, najmoćnijeg farmaceutskog giganta, sa sedištem u Švajcarskoj, čiji je godišnji obrt 2013. iznosio šezdeset biliona dolara. Pojava ebole omogućiće ovoj kompaniji da svoja dva leka, Gleevec i Tasigna, ponudi kao moguće rešenje protiv nje. Strah od epidemije globalnih razmera pokazao se kao zgodna prilika za testiranje ovih lekova na ljudima, bez ikakve odgovornosti za eventualne posledice, za šta se postarao Obama lično.
Benet tvrdi da farmaceutski lobi ima veliki uticaj na švajcarski parlament, što je dovelo do izglasavanja Zakona o obaveznoj vakcinaciji, posle čega je 2014. kompanija izašla sa vakcinom protiv ebole − eksalonom. „Neočekivana“ pojava ove bolesti je krunisala napore režisera ovog farmaceutskog trilera, čiji akteri imaju duboke korene u nacističkoj Nemačkoj. O tome svedoči i mladi parlamentarac Andrea Karoni, tvrdeći da brojni članovi švajcarskog parlamenta imaju specifični ekonomski interes i da su neki od njih spremni da glasaju za svaki predlog koji ne ugrožava taj interes.
Snimci iz Zapadne Afrike sa telima žrtava ebole ostavljenim da leže na ulici ukazuju na mogućnost da je do širenja epidemije u Siera Leoneu došlo namerno, uz saglasnost vlade kako bi se određene grupe dokopale novca međunarodnih donatora.
Podsećanje na Obamino priznanje da su vladini medicinski stručnjaci, uključujući i one iz Nacionalnog instituta za zdravlje, bili umešani u gnusne zločine vršene medicinskim eksperimenatima u Gvatemali, otvara mogućnost da se radi o testiranju biološkog oružja na afričkoj populaciji. Tome u prilog govori činjenica da je − za razliku od avio- kompanija iz Emirata koje su obustavile letove u zemlje gde se pojavila epidemija − Američki centar za preventivu bolesti odbio da uvede zabranu letenja s obrazloženjem dr Tomasa Fridena (objavljeno u This Week): „Mi smo tesno povezani sa svetom i ne možemo zaustaviti putovanja, trgovinu, ekonomiju, zarad dobra naših porodica i zajednice… verujem da zaraženi ebolom ne putuju avionom.“

ŽIVOT U POKORNOSTI Laura Bruno, profesionalni iscelitelj uključen u istraživanja delovanja spoljnih faktora na energetsko polje pacijenata, veruje da od mentalnog, emotivnog i spiritualnog odnosa prema okruženju zavisi naše psihičko zdravlje. Ona posmatra „slučaj ebola“ sa aspekta mentalnog nasilja pomoću strateški definisane manipulacije masama. Nedavno je otkrila postojanje dve video-igrice: „Pandemija“ i „Kuga“, osmišljene tako da igrač preuzima ulogu patogenog virusa, bakterije ili parazita, uz mogućnost da bira žrtve, bilo pojedince ili čitave države. „Zapitala sam se ko stoji iza ovih ‚igara‘ i došla do zaključka da je neko lansirao ‚igru‘ kako bi u rešenje problema eliminacije viška ‚nekorisnih žderača‘ uključio što veći broj mladih ljudi, snalažljivih tinejdžera zloupotrebljenih da kao korisni idioti pronađu najbolje rešenje. Jedna od ovih ideja upotrebljena je u praksi: staviti zaraženog u avion i poslati kući u SAD radi lečenja – čime bi se virus najbezbednije preneo u zemlju.“ Laura Bruno tvrdi da je psihološki pritisak izazvan strahom od smrti već dao rezultate i sumanute eugeničare doveo korak bliže cilju – sedam biliona. Preostali će živeti u pokornosti obraćajući se vladi kao spasiocu: „Učiniću sve što tražite, samo da preživim.“
[/restrictedarea]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *