DNR: Ukrajinske snage blefiraju, nisu zauzele Lugansk

Izjave ukrajinskih bezbednosnih snaga o tome da su zauzele jedan od rejona Luganska nisu tačne, izjavio je predstavnik LNR.

U minobacačkom napadu ukrajinskih snaga u Lugansku je oštećeno nekoliko kuća. Građani Luganska prinuđeni su već 18 dana da žive bez struje, vode, mobilne i stabilne telefonije, u trgovinama se mogu nabaviti samo najnužnije stvari. U grad se ne isporučuju prehrambeni proizvodi, lekovi i gorivo.

Ukrajinska obaveštajna služba nije potvrdila informacije o tome, da su oklopna vozila Ruske Federacije ušla u Lugansk. Ovo je saopštio portparol Informativno-analitičkog centra Službe bezbednosti i odbrane Ukrajine Andrej Lisenko, na brifingu u Kijevu.

Ukrajinski mediji su juče, pozivajući se na izvore, preneli da su ustanici u Lugansku navodno dobili vojnu pomoć iz Ruske Federacije.

Najmanje petoro civila poginulo je u napadu na Donjeck. Ukrajinske vojne snage koristile su sistem višecevnih bacača raketa Grad.

Oštećeno je nekoliko kuća, škola, ciglana, izbio je požar. Na mnogim zgradama su izbijena stakla, šrapneli su upadali u stanove. Oštećen je i gasovod. Ranije je javljeno da u centru grada dejstvuju grupe ukrajinskih vojnih snaga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *