Vučić: Sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatuma, niti bi on lično tako nešto dozvolio.

“Vlada Srbije vodi politiku EU integracija, dobila je povrenje garđana Srbije i da vodi politiku dobrih odnosa i sa Ruskom federacijom i Vlada Srbije će takvu politiku i da vodi”, rekao je Vučić, odgovarajući novinarima na pitanje u vezi sa navodnim ultimatumima koje je Srbija dobila povodom situacije u Ukrajini.

“Naši prijatelji sa nama ne razgovaraju jezikom ultimatuma. Niko sa mnom ne razgovara na taj način, a ja pre neću da budem predsednik srpske vlade nego da tako nešto dozvolim”, rekao je premijer novinarima, nakon što je posadio drvo mira u beogradskoj Nadbiskupiji u znak obeležavanja predaje austrougarskog ultimatuma Srbiji, uoči početka Prvog svetskog rata.

Predsednik vlade je dodao da svakako postoje različitite vizije o nekim stvarima, kao što je Južni tok, ali je istakao da i Srbija ima nekoliko pitanja.

Kako je naveo, to je dobar ugovor za nas: “Potekao gas ili ne potekao, on nam obezbeđuje 350 miliona evra i neka mi neko kaže gde ćemo da zaradimo tih 350 miliona evra”.
“Neka nam neko kaže kako to da objasnim našim građanima”, rekao je Vučić.

On je dodao da se Srbija nalazi na evropskom putu od kojeg neće odustati, da će biti stvari na koje možda neće moći da odgovori u skladu sa očekivanjima, ali da će se truditi i naglasio da smo svesni da imamo velike obaveze.

Vučić je poručio da će do 4. avgusta predstaviti rezultate rada vlade i da će građanima prezentovati da je 95 odsto od onoga što je obećano u ekspozeu i urađeno.

7 komentara

  1. Sasvim tacno: “Sa Srbijom danas niko ne razgovara jezikom ultimatoma”, jer nije ‘samo’ pokrajna KiM okupirana, vec cela Srbija, pa niko i ne razgovara sa Srbijom.

    • Apsolutno se slažem sa komentarom gs.”MOJEIME”, jer i sam
      gs.Vučić to potvrđuje,Srbija je vazalna država , kako drugčije
      protumačiti situaciju viđenu na današnjem TV dnevniku (25.07.2014)
      gde mu sedi uz koleno Vlahović a malo dalje i Labus.Koji bi se nezavisan premijer Srbije pojavljtim sa tim likovima,ukoliko nije primoran, a zna se čiji su to “službenici”.—-milan.

  2. Ko to sme i može demantovati premijera? “naši”prijatelji ne uslovljavaju “ništa”,baš ništa,ko je tako malodušan,sumnja u iskrenost onih,koji nas iz čiste ljubavi bombardovaše.Zar nismo postali bolji,mnogo bolji?Osvešćeni,besčasni,jadno,robovski plaćeni,zar to nije bio željeni doseg,gladni,željni pravde.Polako,ali sigurno,okrećemo ćurak naopako.Od sinoć se već postavljaju pitanja,oko uvođenja sankcija Rusiji,biva da će biti,jer premijer reče,da je dobio mandat naroda,da ga vodi u svetlu evropsku budućnost.Uzgred rečeno,nije ga narod ni birao,zna se ko je hteo dobro savitljiva leđa,bezočnost-u uništenju svakog traga oporavka zemlje.Otimanje i ono malo para od naroda.Sinoć,gospođa Kori reče,čeka nas grčki scenario.Pa ne živimo mi od turizma kao grci.Nek Kori ode,odakle je došla,Krstić,nek se smanji broj poslanika,nek Farmakom-Bogićević,ne zagađuju reke i proizvode štetu,nek manje parazitskih partija se finansira iz buđeta i eto nama para.Ako se ikad vratimo pameti opstaćemo,ako li ne nema nas.Veliki pozdrav-Luna.

  3. Daj bože da je tako! U Srbiji je to bilo primenjivano do petog oktobra dvehiljadite, sve dotle dok smo bili SVOJI! Onda su došli NJIHOVI i “okupacija” je počela! Teško mi je da gledam nepoznate uniforme koje “aktivno” učestvuju u radu naših sednica, foruma i čega sve ne! Vučiću, verujem u tvoje dobre namere ali i Istok i Zapad – NE MOŽE!

  4. Pošto premijer Aleksandar Vučić, vodi vladu R.Srbije, postaviti ću mu neka pitanja u vezi izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića:

    Na što navedeni premijer i ministar misle, kada daju javne izjave o drogi i da li ta droga nije više u boji, nego je bele boje?

    Da li navedeni premijer i ministar znaju tko je sve učestvovao u vojno-policijskoj akciji “Sablja”, u borbi protiv kriminala, ako ne znaju, kako se u javnost mogu iznositi netačne i ne proverene informacije?

    Za sada toliko!

  5. Pošto u našoj državi ima mnogo stvari, čije rešavanje treba da bude ne odložno, ovom prilikom ću postaviti neka od pitanja, naj odgovornijima u našoj državi.

    Preko sredstava javnog informisanja, dobivam poruke da „ produžim život“!

    Zbog toga molim ministra pravde i naj odgovornije u državi, da mi obrazlože, na osnovu čega su proizašla takva upozorenja i tko se to postavio iznad Ustava naše države, da odlučuje o sudbini ljudi, o njihovom životu i smrti i to još, bez redovnih zakonskih procedura o proveri istinitosti iznesenih konstrukcija i laži?

    Koga to, i na osnovu čega , anonimni pravosudni organi nazivaju „ travom “, koja raste na javnim površinama“, koju uspoređuju i nazivaju drogom ?

    Kada sam išla u državne ustanove, da demantujem fabriku laži, neki me nisu smeli primiti na razgovor a neki su izmišljali da se pojavila bomba i da se mora uraditi evakuacija osoblja a neki pravosudni organi, su se bojali da mi daju reč, jer nisu znali o čemu sve u datim momentima, mogu da govorim?

    U par reči da kažem, netko mi nije dozvoljavao, da u prethodnih petnaestak godina, demantujem fabrike laži o meni.

    Pošto šund sve ređe čitam ili ga uglavnom NE čitam, jedino ponekad pročitam po koji crni humor, koji je kod svojih autora
    izazvao , kako oni rekoše… SMEHOTRESNE SCENE.

    Orginal teksta njihovog humora, prikazan je ispod (pisan latinicom):

    BEOGRAD – Da život zna da „izrežira“ smehotresne scene, najbolje su se nedavno uverili premijer Ivica Dačić i policijski vrh. Sve se zbilo prilikom spaljivanja zaplenjene droge u Termoelektrani „Nikola Tesla“, koje nije počelo u zakazano vreme.

    Pošto je Dačić imao i druge obaveze, pitao se zašto „operacija“ kasni. Zaposleni u TENT odgovorili su mu da se čeka vaga na kojoj se mere narkotici pre ubacivanja u peć. Vreme je prolazilo, ali čovek koji je trebalo da donese vagu nikako da stigne. Premijera je počelo da izdaje strpljenje, pa je povikao:

    – Dokle ćemo više da čekamo? Kako se zove taj čovek?

    – Darko Šarić – odgovorili su mu čelnici elektrane!

    Nije bila šala, jer se šef proizvodnje u TENT zove baš kao pljevaljski narko-bos!

    Za sada bez komentara!

  6. Kada Srbija završi pristupne pregovore o kojima građani Srbije neće znati ni 5% šta, Srbiju čeka u narednim godinama – onda dolazi “šlag na tortu” priznavanje šiptarske tvorevine takozvane “Republjik Kosove” kao suverene države i davanje saglasnosti za članstvo u UN. Zahtjev (ultumatum) o priznavanju doći će istovremeno od Slovenije, Hrvatske i Njemačke. Molim redakciju Pečata da ovu moju izjavu trajno zapiše u svoj arhiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *