Србиjа jош ниjе испунила услове за EУ

БEOГРAД – Посланик демохришћана у Бундестагу Jохан Вадепул оценио да Србиjа jош ниjе испунила услове на путу ка EУ, и да jе за отварање првог поглавља важно да се заврши процес нормализациjе односа са Kосовом.

Вадепул jе за Вечерње новости рекао да парламентарна група ЦДУ ЦСУ, коjоj припада, ниjе у потпуности задовољна оним што jе од њених затева до сада испуњено, а то се, између осталог тиче односа са Kосовом и напада на амбасаду Немачке (2008.), за шта кривци нису jош пронђени ни приведени.

Oн jе нагласио да jе важно да се заврши процес нормализациjе односа са Kосовом пре него што се отвори прво поглавље.

Вадепул jе оценио да договори постигнути у Бриселу у априлу 2013. године jош нису у потпуности имплементирани, мада, како jе приметио, ниjе само Србиjа одговорна за то. Oн jе додао да jе Србиjа ипак кључни актер у том процесу.
Додао jе да резолуциjа Бундестага захтева од немачке владе да преговори са Србиjом почну поглављима 35 и 32 коjа се односе на Kосово и финансиjску контролу.

Jохан Вадепул, како наводе Новости, припада “тврдоj струjи” у Бундестагу коjа jе “скроjила седам немачких услова за Србиjу на путу ка EУ.

3 коментара

  1. .. и никад ни неће, ако буде среће…

  2. Gospodine Vadepul, nadamo se, iskreno do kosti, da vase uslove nikada necemo ispuniti.

  3. Ja vise ni prstom ne bih mrdnuo…to zmajavanje traje,ne treba vise gubiti vreme sa njima,ni dan nisu vredni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *