Hosefina Fraile Martin /ekolog/ – Čuvari neba pred Evropskim parlamentom

Razgovarala Mara Knežević Kern

Dok mediji ponavljaju naručeni slogan o neophodnosti smanjenja emisije CO2, dežurnog krivca za „zagrevanje“ Planete, a najamnici iz naučnih krugova „šteluju“ dokaze o delovanju čoveka na klimatske promene, nijedan svetski forum posvećen ovoj temi ne pokreće pitanje geoinženjering eksperimenata i njihovog uticaja na prirodne klimatske cikluse

O klimatskom i ekološkom haosu izazvanom sinhronizovanim delovanjem sistema HAARP i vojnog vazduhoplovstva ne može se čuti ni u najelitnijim „zelenim“ krugovima, ali se zato konačno oglasio jedan od osnivača Grinpisa, ekolog Patrik Mor, tvrdeći da „nema naučnih dokaza da je ljudskim delovanjem izazvana emisija CO2 glavni uzrok blagog rasta temperature u poslednjih 100 godina. Da takav dokaz postoji, bio bi odavno objavljen.“

EU proroci tvrde da će se temperatura u regionu do 2100. podići za 5,6 stepeni Celzijusa, a ne čudi ni to što NATO emisari nisu izneli neke jače argumente pri martovskom susretu sa čelnicima grada Beograda, sem smernica o preduzimanju „malih velikih koraka“ u pravcu hlađenja Planete, smirivanja orkana, sprečavanja suša… Radi se o Nemačkom društvu za međunarodnu saradnju, autoru projekta „Adaptacija na klimatske promene u Zapadnom Balkanu“, pristiglom sa paketom naredbi (They said that we must adapt) iz kojih se ne vide ni dimenzije naše „krivice“ ni koliko će nas učešće u „spasavanju“ Planete koštati.

Budući da su manipulacije klimom među najprofitabilnijim berzanskim transakcijama, obratili smo se Hosefini Fraile Martin, predsedniku španskog pokreta Tera SOS-Ejbl i promotoru platforme Skajgards, da nam iznese probleme zaštitara prirode s kojima ćemo se suočiti na evropskom putu.

 

Vaš pokret je učinio značajne korake za otvaranje javne rasprave u Evropskom parlamentu povodom manipulacije klimom. Iako nismo članovi EU, nas u Srbiji nije mimoišla Nemačka asocijacija za međunarodnu saradnju s programom za adaptaciju na klimatske promene. Šta da očekujemo od ove „saradnje“?

Mislim da je scenario već napisan, daleko od očiju javnosti, i da će se sve odvijati u cilju prikrivanja istine. U svakom slučaju, daleko od zdravog razuma. Ali doći će vreme kad će civilno društvo pozvati na odgovornost sve izvršioce i saučesnike u zločinu protiv prirode i čovečanstva, na šta – sudeći prema rastućem evroskepticizmu – nećemo dugo čekati. Ali, ukoliko se izborite da u „ekspertsku“ grupu budu uključeni predstavnici civilnog društva, ekološki pokreti, nezavisni meteorolozi, savesni kontrolori leta i naravno, lica zadužena za državnu bezbednost, imali biste šansu da na pravi način odreagujete, s obzirom da je i vaše nebo zasuto hemijskim tragovima.

[restrictedarea]

Posle višemesečnih napora uspeli ste da prikupite 5.500 potpisa za Evropsku peticiju protiv hemijskog zaprašivanja. Kako je Savet Evrope reagovao na zahtev da se ova tema iznese pred javnost?

Obratili smo se evropskim institucijama u ime 17 članica sa zahtevom da pred izbore za EP (25. maja 2014.) svi kandidati iznesu svoj stav u vezi sa nezakonitim geoinženjering eksperimentima s klimom kako bismo unapred znali njihovu poziciju. Ovo je suviše ozbiljna igra da bismo im ponovo dali kart blanš, a nećemo se zadovoljiti ni predizbornim obećanjima. S obzirom da se nakon analize njihovog  FP programa može zaključiti da je ta institucija deo regionalnog geoinženjering programa, očekujemo veliki otpor, ali su Evropljani već dovoljno informisani o politici stavljanja korporativnih interesa ispred interesa naroda da ovog puta neće dozvoliti  rešavanje problema kredibiliteta i legitimnosti njihovih odluka kozmetičkim sredstvima, kao što je izbor predsednika Evropske komisije, niti isplatom dva miliona evra za kupovinu medijske tišine. Tek kad lobiranje stavimo van zakona, moći će da započne transformacija EU, što podrazumeva uključivanje 500 miliona građana u odlučivanje o budućnosti kakvu želimo. Svoje učešće u zločinu nad evropskim narodima prikrivaju sramnim negiranjem postojanja plana za ovladavanje klimom kao oružjem, a takvo ponašanje je karakteristično za model vlasti u diktatorskim režimima.

Kakva je sudbina projekta REMEDUS, započetog 1999?

REMEDUS projekat je pokrenut od strane Evropske svemirske agencije  i Univerziteta Salamanka, sa zadatkom da meri vlažnost zemljišta na teritoriji od 1200 km duž basena Duero. REMEDUS prostor je eksperimentalni poligon sa stotinama svakodnevnih preleta aviona iza kojih ostaju oblaci aluminijuma, barijuma, titanijuma i vlakana nepoznatog sastava. Uticaj na prirodu je katastrofalan: žitarice, vinogradi, šume… sve se suši i umire. Ugovorom je predviđeno istraživanje u trajanju od 18 meseci, što ni približno nije dovoljno da bi se došlo do validnih rezultata. Oni su na kraju samo prekopirali stare podatke prema poznatom scenariju za prikrivanje istine, a merne stanice su zamenjene meteorološkim stanicama, stavljenim pod kontrolu NASA. Iako je na tlu i u biljkama otkriveno prisustvo aluminijuma 20.000 puta veće od uobičajenog i 1.600 puta veća koncentracija titanijuma, ne oglašavaju se ni državna administracija ni unije poljoprivrednika, iako svi znaju za Memorandum Američkog vojnog vazduhoplovstva pod naslovom „Posedovati klimu do 2025“. Ta se politika sprovodi kroz NATO, a UN su na zasedanju povodom klimatskih promena u Odeljku D Klimatskog izveštaja IPCC, geoinženjering proglasili legitimnim. Ko poseduje tu tehnologiju, ima zadnju reč u svakom sukobu i osvajačkom pohodu.

Ima li nagoveštaja da će se pod pritiskom javnosti odustati od uništavanja eko-sistema?

Da li bilo ko veruje da će oni nakon toliko uloženih sredstava odustati? Ne, oni će samo promeniti ime novorođenčeta – proizvešće globalni problem da bi ponudili globalno rešenje problema… Piromani su preuzeli ulogu vatrogasaca. Edvard Teler, otac hidrogenske bombe i saradnik na Menhetn projektu, ni sam nije verovao u globalno otopljenje, ali je po narudžbi osmislio soluciju za „hlađenje Planete“. Ovaj program se od 1999. sprovodi širom Španije, a poljoprivrednici u La Guarenji su nedavno, prilikom obilaska njiva, primetili u vazduhu tanku paučinastu mrežu od svetlećih vlakana izbacivanih iz aviona. Na snimku se vide i rojevi loptica sličnih zamotuljcima vate, a nakon analize prikupljenih uzoraka, Karnikom institut je otkrio  prisustvo nevidljivih nanovlakana. Do sada smo sva istraživanja radili o sopstvenom trošku, ali se nadamo da će SEPRONA (Civilna garda za životno okruženje) ovog puta odneti uzorke u državnu laboratoriju. S obzirom da su vlakna izbacivana iznad zone sa ekološkim farmama, postoji osnovana sumnja da se izbacivanje metal-oksida obavlja sa ludačkom namerom da se uništi prirodno okruženje i očisti prostor za GMO industriju.

Da li se ovi letovi obavljaju isključivo nad zemljama članicama NATO?

Svaka zemlja ima mogućnost da zabrani ovakve letove iznad svoje teritorije, ali se ovde radi o pristanku od strane „prijateljskih“ vlada… Imamo dokaze da se u program uključuje i civilna avijacija, a zaprašivanje se vrši uz pomoć neoznačenih aviona – van oficijelnog radarskog sistema – što podrazumeva i kooperativnost kontrole leta. Ne znam ko kontroliše vaše nebo, ali znam da je Španija, kao i ostale zemlje EU, izgubila suverenitet: kontrola vazdušnog prostora više nije u rukama španske vlade. S obzirom da ovi avioni često lete veoma nisko, za njih je potrebna posebna dozvola i oni je dobijaju od vlade. Svi evropski građani su u opasnosti i niko ne može da se odbrani: morate da dišete, pijete vodu, jedete… Oni imaju uticaj i na školski program: nastavnici u okviru programa GLOUB vode decu u kampove, gde na osnovu hemijskih tragova na nebu predviđaju vreme. Deo zadatka na globalnom ispiranju mozgova obavljaju i filmovi Volta Diznija, u kojima se oblaci prikazuju kao bele trake. Polako se radi na normalizaciji ovih pojava – više ih ne doživljavamo kao neprirodne i opasne. Pogledajte poslednji film kompanije Dizni – „Dasti“ – o avionu koji izbacuje dim i plaši se visine.

Čini se da se Italijani ubrajaju u najaktivnije borce za istinu o hemijskim tragovima.

Zahvaljujući članu Evropskog parlamenta, Đulijetu Kijezi, omogućeno nam je prošlogodišnje javno slušanje u Briselu (sa kojeg ste i vi izveštavali) a među aktivistima na terenu susrela sam mnoge angažovane samostalne istraživače, među kojima su i braća Marćano. Protiv njih je pokrenuta istraga, a tokom nelegalne racije oduzeti su im kompjuteri i sva dokumentacija o praćenju aviona zaprašivača. Ovim istraživanjem se ozbiljno bavi i aeronautički inženjer  Vinćenco Buonopane. Nakon višegodišnjeg praćenja aviona u regionu zaključio je da oni za zaprašivanje koriste i bespilotne letelice, ne duže od 15,5 metara, što im omogućava da vrše eksperimente iz najudaljenijih baza. On veruje da im te dimenzije omogućavaju letenje na manjim visinama, bez uznemiravanja građana… Nedavno je i ekvadorski predsednik Rafael Korea upozorio SAD da će takve avione, ukoliko nadleću teritoriju Ekvadora, prisilno spuštati. Slično su već postupile neke zemlje, što zvanično još nije potvrđeno.

[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. Vredan intervju, koji je nekako ostao manje zapažen u pre-obilju `događanja`… ?! Onaj deo, gde nastavnici, u okviru “programa GLOUB” vode decu u kampove na `obuku` – predviđanja vremena na osnovu kem-trejlsa, je posebno indikativan ?! Pitanje, koliko su roditelji pa i društva upoznate, šta se sve to `ubacuje` u obrazovanje i vaspitanje dece ?! Kakva, istinska korupcija (kvarenje) se tu uvodi kroz razne lukrativne projekte neo-liberalizma ?! Za njih nema cenzure – cenzura je `rezervisana` za one koji to kritikuju i traže da se pod `lupu` stave razne sablazni prema mladim naraštajima ?!
    Da li bi neko dao detetu da se igra radioaktivnim supstancama ?! Svakako da ne bi… A ne reče li to veliki Tesla, da je i seksualna energija poput – atomske ?…Šta onda znači `paušalna` tvrdnja mladih, da su mobilni telefoni i onih najmlađih `krcati` linkovima za pornografiju ?… Deluje smešno ?
    … Koji je cilj oholosti koju IT usađuju kod najmlađih – “pismenijih” od svojih roditelja ?
    Mnoga pitanja, koja ni `vunderkindi` na mestima ministara – ne postavljaju, a koliko su ti nametljivi uticaji – pozvani i dobrodošli ?
    Je li neko bar nabrojao sve te “svete krave” sadašnjnice, koje ako neko počne da kritikuje, lako `zaradi` etiketu “krajnje desnice” ?
    Žalosno… Kojim stranputicama hrli ovaj `hrabri svet` – “vrli”…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *