Хосефина Фраиле Мартин /еколог/ – Чувари неба пред Европским парламентом

Разговарала Мара Кнежевић Керн

Док медији понављају наручени слоган о неопходности смањења емисије CО2, дежурног кривца за „загревање“ Планете, а најамници из научних кругова „штелују“ доказе о деловању човека на климатске промене, ниједан светски форум посвећен овој теми не покреће питање геоинжењеринг експеримената и њиховог утицаја на природне климатске циклусе

О климатском и еколошком хаосу изазваном синхронизованим деловањем система ХААРП и војног ваздухопловства не може се чути ни у најелитнијим „зеленим“ круговима, али се зато коначно огласио један од оснивача Гринписа, еколог Патрик Мор, тврдећи да „нема научних доказа да је људским деловањем изазвана емисија CО2 главни узрок благог раста температуре у последњих 100 година. Да такав доказ постоји, био би одавно објављен.“

ЕУ пророци тврде да ће се температура у региону до 2100. подићи за 5,6 степени Целзијуса, а не чуди ни то што НАТО емисари нису изнели неке јаче аргументе при мартовском сусрету са челницима града Београда, сем смерница о предузимању „малих великих корака“ у правцу хлађења Планете, смиривања оркана, спречавања суша… Ради се о Немачком друштву за међународну сарадњу, аутору пројекта „Адаптација на климатске промене у Западном Балкану“, пристиглом са пакетом наредби (Тhеy said that wе must аdapt) из којих се не виде ни димензије наше „кривице“ ни колико ће нас учешће у „спасавању“ Планете коштати.

Будући да су манипулације климом међу најпрофитабилнијим берзанским трансакцијама, обратили смо се Хосефини Фраиле Мартин, председнику шпанског покрета Тера СОС-Ејбл и промотору платформе Скајгардс, да нам изнесе проблеме заштитара природе с којима ћемо се суочити на европском путу.

 

Ваш покрет је учинио значајне кораке за отварање јавне расправе у Европском парламенту поводом манипулације климом. Иако нисмо чланови ЕУ, нас у Србији није мимоишла Немачка асоцијација за међународну сарадњу с програмом за адаптацију на климатске промене. Шта да очекујемо од ове „сарадње“?

Мислим да је сценарио већ написан, далеко од очију јавности, и да ће се све одвијати у циљу прикривања истине. У сваком случају, далеко од здравог разума. Али доћи ће време кад ће цивилно друштво позвати на одговорност све извршиоце и саучеснике у злочину против природе и човечанства, на шта – судећи према растућем евроскептицизму – нећемо дуго чекати. Али, уколико се изборите да у „експертску“ групу буду укључени представници цивилног друштва, еколошки покрети, независни метеоролози, савесни контролори лета и наравно, лица задужена за државну безбедност, имали бисте шансу да на прави начин одреагујете, с обзиром да је и ваше небо засуто хемијским траговима.

[restrictedarea]

После вишемесечних напора успели сте да прикупите 5.500 потписа за Европску петицију против хемијског запрашивања. Како је Савет Европе реаговао на захтев да се ова тема изнесе пред јавност?

Обратили смо се европским институцијама у име 17 чланица са захтевом да пред изборе за ЕП (25. маја 2014.) сви кандидати изнесу свој став у вези са незаконитим геоинжењеринг експериментима с климом како бисмо унапред знали њихову позицију. Ово је сувише озбиљна игра да бисмо им поново дали карт бланш, а нећемо се задовољити ни предизборним обећањима. С обзиром да се након анализе њиховог  ФП програма може закључити да је та институција део регионалног геоинжењеринг програма, очекујемо велики отпор, али су Европљани већ довољно информисани о политици стављања корпоративних интереса испред интереса народа да овог пута неће дозволити  решавање проблема кредибилитета и легитимности њихових одлука козметичким средствима, као што је избор председника Европске комисије, нити исплатом два милиона евра за куповину медијске тишине. Тек кад лобирање ставимо ван закона, моћи ће да започне трансформација ЕУ, што подразумева укључивање 500 милиона грађана у одлучивање о будућности какву желимо. Своје учешће у злочину над европским народима прикривају срамним негирањем постојања плана за овладавање климом као оружјем, а такво понашање је карактеристично за модел власти у диктаторским режимима.

Каква је судбина пројекта РЕМЕДУС, започетог 1999?

РЕМЕДУС пројекат је покренут од стране Европске свемирске агенције  и Универзитета Саламанка, са задатком да мери влажност земљишта на територији од 1200 км дуж басена Дуеро. РЕМЕДУС простор је експериментални полигон са стотинама свакодневних прелета авиона иза којих остају облаци алуминијума, баријума, титанијума и влакана непознатог састава. Утицај на природу је катастрофалан: житарице, виногради, шуме… све се суши и умире. Уговором је предвиђено истраживање у трајању од 18 месеци, што ни приближно није довољно да би се дошло до валидних резултата. Они су на крају само прекопирали старе податке према познатом сценарију за прикривање истине, а мерне станице су замењене метеоролошким станицама, стављеним под контролу НАСА. Иако је на тлу и у биљкама откривено присуство алуминијума 20.000 пута веће од уобичајеног и 1.600 пута већа концентрација титанијума, не оглашавају се ни државна администрација ни уније пољопривредника, иако сви знају за Меморандум Америчког војног ваздухопловства под насловом „Поседовати климу до 2025“. Та се политика спроводи кроз НАТО, а УН су на заседању поводом климатских промена у Одељку Д Климатског извештаја ИПЦЦ, геоинжењеринг прогласили легитимним. Ко поседује ту технологију, има задњу реч у сваком сукобу и освајачком походу.

Има ли наговештаја да ће се под притиском јавности одустати од уништавања еко-система?

Да ли било ко верује да ће они након толико уложених средстава одустати? Не, они ће само променити име новорођенчета – произвешће глобални проблем да би понудили глобално решење проблема… Пиромани су преузели улогу ватрогасаца. Едвард Телер, отац хидрогенске бомбе и сарадник на Менхетн пројекту, ни сам није веровао у глобално отопљење, али је по наруџби осмислио солуцију за „хлађење Планете“. Овај програм се од 1999. спроводи широм Шпаније, а пољопривредници у Ла Гуарењи су недавно, приликом обиласка њива, приметили у ваздуху танку паучинасту мрежу од светлећих влакана избациваних из авиона. На снимку се виде и ројеви лоптица сличних замотуљцима вате, а након анализе прикупљених узорака, Карником институт је открио  присуство невидљивих нановлакана. До сада смо сва истраживања радили о сопственом трошку, али се надамо да ће СЕПРОНА (Цивилна гарда за животно окружење) овог пута однети узорке у државну лабораторију. С обзиром да су влакна избацивана изнад зоне са еколошким фармама, постоји основана сумња да се избацивање метал-оксида обавља са лудачком намером да се уништи природно окружење и очисти простор за ГМО индустрију.

Да ли се ови летови обављају искључиво над земљама чланицама НАТО?

Свака земља има могућност да забрани овакве летове изнад своје територије, али се овде ради о пристанку од стране „пријатељских“ влада… Имамо доказе да се у програм укључује и цивилна авијација, а запрашивање се врши уз помоћ неозначених авиона – ван официјелног радарског система – што подразумева и кооперативност контроле лета. Не знам ко контролише ваше небо, али знам да је Шпанија, као и остале земље ЕУ, изгубила суверенитет: контрола ваздушног простора више није у рукама шпанске владе. С обзиром да ови авиони често лете веома ниско, за њих је потребна посебна дозвола и они је добијају од владе. Сви европски грађани су у опасности и нико не може да се одбрани: морате да дишете, пијете воду, једете… Они имају утицај и на школски програм: наставници у оквиру програма ГЛОУБ воде децу у кампове, где на основу хемијских трагова на небу предвиђају време. Део задатка на глобалном испирању мозгова обављају и филмови Волта Дизнија, у којима се облаци приказују као беле траке. Полако се ради на нормализацији ових појава – више их не доживљавамо као неприродне и опасне. Погледајте последњи филм компаније Дизни – „Дасти“ – о авиону који избацује дим и плаши се висине.

Чини се да се Италијани убрајају у најактивније борце за истину о хемијским траговима.

Захваљујући члану Европског парламента, Ђулијету Кијези, омогућено нам је прошлогодишње јавно слушање у Бриселу (са којег сте и ви извештавали) а међу активистима на терену сусрела сам многе ангажоване самосталне истраживаче, међу којима су и браћа Марћано. Против њих је покренута истрага, а током нелегалне рације одузети су им компјутери и сва документација о праћењу авиона запрашивача. Овим истраживањем се озбиљно бави и аеронаутички инжењер  Винћенцо Буонопане. Након вишегодишњег праћења авиона у региону закључио је да они за запрашивање користе и беспилотне летелице, не дуже од 15,5 метара, што им омогућава да врше експерименте из најудаљенијих база. Он верује да им те димензије омогућавају летење на мањим висинама, без узнемиравања грађана… Недавно је и еквадорски председник Рафаел Кореа упозорио САД да ће такве авионе, уколико надлећу територију Еквадора, присилно спуштати. Слично су већ поступиле неке земље, што званично још није потврђено.

[/restrictedarea]

Један коментар

 1. Вредан интервју, који је некако остао мање запажен у пре-обиљу `догађања`… ?! Онај део, где наставници, у оквиру “програма ГЛОУБ” воде децу у кампове на `обуку` – предвиђања времена на основу кем-трејлса, је посебно индикативан ?! Питање, колико су родитељи па и друштва упознате, шта се све то `убацује` у образовање и васпитање деце ?! Каква, истинска корупција (кварење) се ту уводи кроз разне лукративне пројекте нео-либерализма ?! За њих нема цензуре – цензура је `резервисана` за оне који то критикују и траже да се под `лупу` ставе разне саблазни према младим нараштајима ?!
  Да ли би неко дао детету да се игра радиоактивним супстанцама ?! Свакако да не би… А не рече ли то велики Тесла, да је и сексуална енергија попут – атомске ?…Шта онда значи `паушална` тврдња младих, да су мобилни телефони и оних најмлађих `крцати` линковима за порнографију ?… Делује смешно ?
  … Који је циљ охолости коју ИТ усађују код најмлађих – “писменијих” од својих родитеља ?
  Многа питања, која ни `вундеркинди` на местима министара – не постављају, а колико су ти наметљиви утицаји – позвани и добродошли ?
  Је ли неко бар набројао све те “свете краве” садашњнице, које ако неко почне да критикује, лако `заради` етикету “крајње деснице” ?
  Жалосно… Којим странпутицама хрли овај `храбри свет` – “врли”…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *