Četvoro mrtvih u granatiranju Slavjanska, u Donjecku mirno

Četiri osobe su ubijene, a jedna je ranjena tokom neprestanog granatiranja ukrajinskog grada Slavjanska, javila je danas agencija Itar tass.

Agencija prenosi da je od sinoć grad bio zasut granatama iz artiljerijskog naoružanja, a ukrajinska vojska je, takođe, pucala iz lakog automatskog oružja.

Žrtve su pronađene u blizini kratera nastalih od ispaljenih granata. Neimenovani predstavnik slavjanske narodne milicije je potvrdio broj žrtava i dodao da bi broj ubijenih i ranjenih mogao da raste.

Ista agencija navodi da je situacija u gradu Donjecku jutros mirna uprkos najavi ukrajinskih snaga bezbednosti da će u zoru započeti novu operaciju.

Pucnjava i borba oko prevlasti nad glavnim aerodromom “Sergej Prokofjev” u Donjecku trajala je juče čitav dan, a proruske snage tvrde da je 30 ljudi ubijeno u dramatičnom okršaju sa ukrajinskom vojskom.

Neimenovani izvor je naveo da su tela nastradalih dopremljena u bolnicu, prenosi AP.

U noći između nedelje i ponedeljka proruske snage su došle na aerodrom i zahtevale su od ukrajinskih trupa da ga napuste.
Posle okršaja koji je usledio, ukrajinska vojska je žestoko odgovorila, upotrebivši helikoptere i borbene letelice.

Proruske snage tvrde da su uspele da obore dva helikoptera ukrajinske vojske i da preuzmu kontrolu nad aerodromom.

Reč je o drugom po veličini aerodromu u celoj Ukrajini, a od prvenstvenog značaja je za vazdušni saobraćaj za istočne oblasti – Donjeck, Zaporožje, Lugansk i Harkov.
Očekuje se da bi u toku dana trebalo da se normalizuje rad u toj vazdušnoj luci, navodi Itar tas s.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *