SRBI BLOKIRALI JARINJE NAKON ZABRANE ULASKA DELEGACIJI DSS

Srbi, koji protestuju jer funkcionerima Demokratske stranke Srbije nije omogućeno da uđu na Kosovo, blokirali su  prelaz Jarinje na severu Kosova.

Građani su se organizovali i došli iz Kosovske Mitrovice gde je predsednik DSS Vojislav Koštunica trebalo da govori na stranačkoj tribini.

Oni nose srpske zastave i uzvikuju: „Vojo, Srbine“.

Koštunica je ranije  kazao da neće napustiti prelaz dok ne dobije pisano obrazloženje zašto mu se ne dozvoljava boravak u severnoj Mitrovici.

Delegacija DSS je vraćena uz obrazloženje da je tako naredio ministar policije Kosova Bajram Reddžepi.

Portparol DSS Petar Petković, koji je u stranačkoj delegaciji na Jarinju, kazao je da su pripadnici policije zapretili funkcionerima DSS silom ako se ne sklone sa prelaza.

„Ovo je zaista jedan bahat, bezobrazan čin. U međuvremenu smo razgovarali sa službenicom Euleksa, ali naša javnost mora da zna da je građanima Srbije zabranjen ulazak na Kosovo, u našu zemlju, i sve dok ne dobijemo pisano obaveštenje zašto smo vraćeni, mi prelaz nećemo napustiti“, rekao je Koštunica.

Portparol DSS Petar Petković, koji je u delegaciji stranke, rekao je da su na prelazu razgovarali sa šeficom smene Euleksa koja im je rekla da misija EU sa tim nema nikakve veze, već se sve dešava po nalogu Bajrama Redžepija.

9 komentara

  1. Gospodo iz DSSa Šiptari nama-Vama pokazuju koje gazda na Kosmetu.
    U Srbiji nema čoveka koji će sada odmah reagovati kao Gos, Putin.
    Imali smo šansu da objedinimo srpsku državu, tu žansu smo prokockali sa onim političarima posle prvog rata. VI DSS i Radikali imali ste šansu da Srbiju i njene interese okrenete prema
    Rusiji Vi to niste uradili i sad molite Šiptare da uđete u svoju
    kuću to je cena Vaše politike 2007 godine.

  2. Bravo DSS. jedini ste koji znate kako se brani svoja zemlja. Izdajice cute i nista ne komentarisu. Zivim u nadi da ce doci dan kada ce izaci pred sud zbog sramnog cina izdaje i poklanjanja nase teritorije siptarima. Gospodo Vucicu, Dacicu i Vuline da li ste ovo dogovorili u Briselu?

    • Bravo moja imenjakinjo. Slazem se sa Vama i nadam se da ce DSS
      biti u buducoj vladi. Bez radikalne izmene kursa nema nam spasa.

    • Naravno da neće odgovarati – jedini razlog za montiranje ovih izbora jeste grupisanje većine za izmenu Ustava. Samo još u Ustavu ‘imamo’ Kosovo, i dok se još taj paragraf ne dotera, Vučić Dačić Stefanović Tadić Đilas Ilić Drašković… znaju i sami da su veleizdajnici.

  3. Nisi Vojo Srbin po meri Tačija. Vidiš kako Vučić i Dačić samo ulaze i izlaze sa Kosova.

  4. Vojislav Koštunica i DSS i ovoga puta na Jarinju svedoče da su, ne samo državotvorna – ustavotvorna stranka, već da su i nepokolebljivi borci, odlučni da, i pored svih opasnosti, kojima su izloženi, sačuvaju granice države Srbije. DSS je najsnažniji stožer srpske demokratije, iskreni pregalac u postizanju nacionalnog pomirenja… Dušom, srcem i raciom sam iskreni poštovalac ideja DSS, uverena da će naš narod, konačno,na predstojećim izborima, da prepozna čoveka i stranku koji su, od samog osnivanja, ostali verni svom programu – na polzu našeg naroda .

  5. Gde je sada ta

    8belo

    One, koji su se u Briselu odrekli Kosova i Metohije, podsećam na jednu epsku pesmu, na Kneževu večeru. I još se hvale kako su diplomate od nivoa, šmekeri… A meni liče na tužne cirkuzante, koji ni sami sebi ne veruju da su odigrali tragikomičnu, pogubnu ulogu po svoju zemlju, svoj rod, svoje pretke i potomke. Možda smartaju da je dovoljno da narod umesto njih pocrveni… Evo im živog uzora, DSS na čelu sa Koštunicom i najboljim timom stručnjaka i rodoljuba, koji pruža ruku svima onima, kojima je do naroda i države stalo, do Kosmeta, kolevke i srca srpstva… Gde je sada, na Jarinju, ta belosvetska demokratija, gde su ti “branitelji” ljudskih prava… Kao što je svojevremeno uzvikovao Zola “ubijaju jedan narod, a Evropa ćuti” (parafraza), tako i danas brojni intelektualci i dobromisleći ljudi ukazuju na pogubnost globalizacije i činjenicu da EU služi isključivo u odbranu prava bogatih (da budu još bogatiji), a da siromašni budu još siromašniji. Kako domaći, tako i iz drugih zemalja EU i SAD. Uzalud, jer “srpsko pleme”, uljuljkano povicima raznoraznih ZVONIMIRA BOMBARDIROVIĆA, “SNOM MRTVIJEM SPAVA”…

    • ” Ubijaju jedan narod.Gde ? U Evropi. Ima li koga da posvedoci? Svedok je jedan : ceo svet”.
      (Viktor Igo -29 avgust 1876) I sta se,138 godina kasnije,promenilo?Nista. Na zapadu nista novo.

    • Zorice, glavni ne spavaju, ali ove bukagije oko nogu i oko vrata skinuti, treba vremena. No, ono tece, cini se bar, sve brze, ali i za silnike. Znate, sila Boga ne moli,…ali i ne mora, sama ce sebe pitati, ako stigne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *