Vučić: Predložiću vanredne parlamentarne izbore

BEOGRAD – Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će predložiti predsedništvu stranke da se raspišu vanredni parlementarni izbori.

“Srbija je sigurnim korakom krenula u budućnost, rekao je lider SNS Aleksandar Vučić na izbornoj skupštini stranke, na kojoj će biti izabran lider i , kako je najavio, osveženo rukovodstvo stranke.

Vučić je rekao da je početkom pregovora sa EU trasiran put u budućnost, a da su sad potrebne ozbiljne ekonomske i društvene reforme.
“Srbiju moramo podići na zdrave noge”, rekao je Vučić, i podsetio članove svoje stranke, da njihova misija nije ostanak na vlasti, već napredak zemlje i boljitak građana.

“Srbija je, ne dovoljno brzim, ne dovoljno jakim, ali sigurnim korakom krenula u budućnost”, rekao je Vučić.
Vučić je podsetio na rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala, i ocenio da je Srbija danas izvor političke stabilnosti u regionu.

“U Srbiji danas niko ne lomi latinične napise i table”, dodao je i rekao da su pojedini slučajevi “namestili” pojednci iz opozicije, koji žele da sadašnja Srbija liči na devedesete.

 

Naprednjaci stigli do 45 odsto
Rezultati poslednjeg istraživanja javnog mnjenja o rejtingu stranaka i popularnosti političara pokazuju da bi cenzus, pored SNS koja bi domašila čak 45 odsto, prešli još DS, SPS, DS S i LDP, a najveće poverenje birači imaju u lidera SNS Aleksandra Vučića.

Za SNS bi glasalo 45 odsto birača, a sve ostale partije, za koje je izvesno da će preskočiti cenzus, zajedno bi dobile 38 odsto glasova, prenele su sutrašnje “Novosti” decembarsko istraživanje Ipsos stratedžik marketinga na uzorku od 1.065 građana.
Predsednik SNS i prvi potpredsednik vlade Vučić uživa najveće poverenje građana i njemu veruje svaki četvrti ispitanik.

Posle Vučića, kome veruje 25 odsto građana, drugi na listi je Ivica Dačić sa pet odsto, pa Tomislav Nikolić – tri, koliko ima i Čedomir Jovanović.

Po dva odsto imaju Vojislav Koštunica i Boris Tadić, a jedan procenat – Rasim Ljajić, Dragan Marković Palma i Vuk Jeremić. Uz ime Dragana Đilasa stoji – nula, navode “Novosti”.

Inače, čak 46 ispitanika smatra da se nijednoj političkoj ličnosti ne može verovati.

Pored naprednjaka, mesta u parlamentu dobili bi još DS, sa osvojenih 13 odsto glasova, SPS (bez koalicionih partnera JS i PUPS) – 11, DS S i LDP – po sedam odsto. Ostale partije bile bi ispod skupštinskog praga, sa osvojenih između jedan i tri odsto glasova.

Prema decembarskoj anketi Ipsosa, na parlamentarne izbore bi izašlo 57 odsto glasača, birališta bi zaobišlo 29 odsto ispitanih, dok se 14 procenata još dvoumi.

I tu su moguća “pomeranja”, jer među onima koji sada kažu da neće glasati, osam odsto nije potpuno sigurno.

U zavisnosti od toga koju političku opciju podržavaju, razlikuju se odgovori građana na pitanje – da li je Srbija krenula pravim putem. Ali, kada se sve sabere, rezulatat je: 44 odsto smatra da je država izabrala dobar pravac, a 38 odsto njih bi menjalo sadašnji put.

Među pristalicama SNS je 76 odsto onih koji podržavaju državni kurs, a među glasačima SPS taj stav zastupa 58 odsto.
Glasači LDP-a (49 “za”, 22 odsto “protiv”) većinski su za put kojim se kreće država.

7 komentara

  1. Vidi se da u Srbiji više od 1.300.000 građana nema završenu niti osnovnu Školu. Sile u prevremene izbore, a mali broj izađe na izbore. Mnogi ne znaju, ga izbori mnogo koštaju, a posle izbora ništa se ne promeni na bolje. Veliko se potroši vreme do sastav nove kolicije i Vlade, a za to vreme svi su poslovi skoro paralizovani. Sve stranke obećavaju da če veliko uraditi za Narod i radničku klasu: Nove investicij, nova radna mesta, veči standard, bolja socijalna sigurnost, manji porez, a obično samo ostane izgovor: ” Obećanje ludom radovanje ” Kriza ostane, a beda i siromaštvo je još veće.

  2. “Srbija je, ne dovoljno brzim, ne dovoljno jakim, ali sigurnim korakom krenula u budućnost“.
    Stizu,dakle,izbori,nova obecanja,seikovi dolari,obilazak krava,krpljenje rupa na putevima,jeftinija struja…
    Svi na reke,jezera i kanale( sadasnje i buduce)!Od sada ce Srbija, na putu u buducnost, da snazno zavesla .
    SNS(i BGD) na vodi,SPS niz vodu,DS na mostu,Ceda,Canak i bratija u camcu za spasavanje,DSS-Dveri i SRS u jos
    nenapravljenoj barci…a Srblji,kao i obicno ,na suvom.Daj Boze da nas maheri ponovo ne preveslaju.

  3. Polu pismena Srbija POLITIČKI, a gladna narodne kuhinje rade prekovremeno dabi donele utoljila glad. Ovaj gazda traži izbore da
    dobije potvrdu potpisa da KOSMET više nije deo Srbije. Isto tako
    i Broz raspisa ćorave izborne kutije, koliko se sećam komšija iz
    sela Tenja svi su glasali za ĆORAVU ali oni onda to iz ćorave sastave sa narodnim frontot i Broz ukinu monarhiju iako su moje
    komšije glasale za monarhiju. Nije samo to bio problem Broz i karamila otpisa moju Tenju i Zapadni Srem sa Baranjom iz jedinstvenog SRPSKOG VOJVODSTVA. Sada imamo veliku šansu da izađemo na glasanje i onaj papir presavijemo bez zaokruženja bilo koje stranke jer nijedna nije dostojna da dobije GLAS. Znači belo da bude njima CRNO.

  4. Srpski radikali su ranije stalno pobedjivali,ali nisu vladali…
    sada ce da izgube,ali ce da vladaju.
    Prvi put se osecam kao Svajcarskoj…sve funkcionise u minut u sekund…
    Tacno rade sta su rekli,a rekli su Paraf,pa Izbori.
    Cude naslovi da su …”prelomili…”?
    Ne moze se “prelomiti” nesto,sto je davno planirano i obecano.
    A Srbija,gde je Srbija u toj prici?Tu je negde…iza.
    SRBIJA SE OD SRBINA NE VIDI.

  5. Zavrsi se i ova agonija vladavine SNS-a i SPS-a. U roku od godinu ipo dana naneli su nam vise stete nego sto se moglo zamisliti. odrekli su se Kosova i Metohije za rad jeftinih poena za otpocinjanje pregovora sa EU, a ti pregovori trajace u nedogled, velika masa ljudi ostala bez posla, standard opao. Dobro ne ostase do kraja mandata ko zna da li bi nas jos bilo. Narode sada pamet u glavu i svi na izbore jer ako neizadjemo njihovi biraci ce izaci pa ce im i rejting izgledati veliki.

  6. Ne zmam, šta može dobro da očekuje Narod Srbije? Nikolilić i Vučić su bili Radikali, a njihov šef je bio Šešelj- Četnički Vojvoda. Draškovićev ideol je Draža Mihailović, Krkobabić je prestar i hoće biti na vlast kao Tito. A Čedo Jovanović je spremio Miloševića u Hag. Zaista će mo imati ” Demokratsku Vladu “. Čista DESNICA, kakve nema nigde u EU.

  7. U Ustav latinica, iz Ustva preambula o KIM, i konačna predaja, regonalizacija i raspad po nalogu jevroatlantista.
    Ekipa za rasturanje spremna :
    Nikolić-đetić, VUčić-medeni, Vuk, Čeda, Palma, Krkobaba,
    Ljajić i veliki graditelj Velja.
    Ko nedostaje tom “veliko umnom i časnom društvu” ?, tamburaš Čanak, prva violina Kostreš i Pajta / u rezervi BO-ta i Dačić /.
    Narod, on ne postoji, jer da postoji ovi nikad nebi dobili priliku za tako nešto !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *