Vučić na proslavi Božića u Gračanici

GRAČANICA – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić stigao je u tačno u devet časova u Gračanicu na Kosovu i Metohiji gde će provesti Božić.

Njega su ispred porte manastira Gračanica dočekali gradonačelnici više srpskih opština na Kosovu i Metohiji kao i brojni građani. Na ulasku u crkvu, potpredsednika vlade pozdravio je episkop raško prizrenski Teodosije koji će služiti božićnu liturgiju.

Duž puta od administrativnog prelaza Merdare do Gračanice bilo je vidljivo veliko prisustvo policije koja je obezbeđivala rutu kojom je prolazila kolona sa potpredsednikom Vlade Srbije.

Centralnoj proslavi Božića u Gračanici pored Vučića prisustvuju ministar odbrane Nebojša Rodić i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, a domaćini su im gradonačelnik Gračanica Branimir Stojanović i predsednik građanske liste „Srpska“ Vladeta Kostić.

Pred odlazak na Kosovo i Metohiju Vučić je rekao da ne očekuje nikakve probleme i da odlazi sa porukom mira svim građanima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Vučić je najavio da će se u Gračanici obratiti pre svega obratiti Srbima, uz ocenu da oni danas sa velikom dozom samopouzdanja mogu da odlučuju o svojoj budućnosti na drugačiji i bolji način.

On je naveo da se na severu pokrajine krenulo sa investicijama, da je zaposleno oko 200 ljudi, a da će do jula biti zaposleno i 1.000 ljudi, primetivši da su to velike i dobre vesti.
“Uvek ćemo pomagati našem narodu, ali i govoriti da je sve najbolje da činimo u miru – da imaju dobre odnose sa komšijama Albancima“, kazao je Vučić.

On je dodao da nećemo slati “nikakve poruke sukoba”. “Mi smo ljudi koji razmišljamo o budućnosti cele naše otadžbine, o ekonomskom prosperitetu, a ne sa nekim da oprobavamo svoje mišiće – dosta smo to radili u prethodnom periodu“, zaljučio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *