Stefanović očekuje promene u Glavnom odboru i Predsedništvu

BEOGRAD – Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović očekuje da će na izbornoj skupštini naprednjaka u subotu doći do promena u Glavnom odboru i Predsedništvu stranke i ponavlja da će naprednjaci vrlo brzo doneti odluku o vanrednim parlamentarnim izborima.

“Hoćemo da pokažemo novu energiju, nove i sposobne ljude, neke mlađe koji mogu još uspešnije da obavljaju svoj posao, kao i da pokažemo onima koji se nisu dovoljno trudili u prethodnom periodu i nisu dovoljno uspesno vodili politiku stranke da ne moraju večno da budu na tim funkcijama”, rekao je Stefanović za B92.

On je objasnio da to ne znači da se SNS odriče tih ljudi već da to samo pokazuje da su smene, promene i unapređenja normalan proces na političkoj sceni i dodao da će na skupštini biti predstavljen novi program stranke koji će biti okrenut budućnosti.

Stefanović veruje da će i nakon izborne skupštine u subotu ostati na mestu potpredsednika stranke i dodaje da, iako je ostavljeno vremena da se vidi da li će Vučić imati protivkandidata, izjašnjavanje opštinskih odbora pokazalo da je on jedini kandidat za predsednika SNS.

On je rekao i da u stranci nema podele na Vučićeve i Nikolićeve ljude i da izborna skupština nije prilika da se “sklone” članovi bliski predsedniku Srbije, ističući da u stranci sve dobro funkcioniše i da se donose odluke u interesu građana.

Govoreći o vanrednim parlametarnim izborima, Stefanović je ponovio da predsednik stranke Aleksandar Vučić još nije doneo odluku, ali da očekuje da će stranka veoma brzo zauzeti stav o tome.

Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora naprednjaka, ponovio je da će SNS sa svojim timom za Beograd izaći do 29. januara, kad i zvanično počinje kampanja za izbore u glavnom gradu.

On nije mogao da kaže da li će biti kandidat SNS za gradonačlenika, kao ni da li će se naći na odborničkoj listi te stranke, jer razgovori o tome tek predstoje na stranačkim organima.

 

SNS ne koči reforme

 

Stefanović je poručio da SNS i njen predsednik Aleksandar Vučić nisu i ne mogu biti kočničari reformi u Srbiji.

“Niko u zemlji ne može da kaže da Vučić ili SNS mogu da budu kočničari bilo kakvih reformi”, rekao je Stefanović na B92 upitan da li kako gleda na kritike ministra privrede Saše Radulovića da političke stranke koče reforme.

Stefanović je naglasio i da u oblasti ekonomije, koja nije direktan posao Aleksandra Vučića, dosta urađeno, i da je Vučić učestvovao u privlačenju mnogih investicija.
“Treba da vidimo koliko je ko doneo investicija, sta je uradio i šta su rezultati. Iza Vučića i SNS stoje rezultati, a svi ostali nadam se da će se potruditi da ih stvore ili pokažu”, rekao je on.

Stefanović, koji je i predsednik Skupštine Srbije, na pitanje kako gleda na kritike Radulovića da se stopiraju ključni zakoni za reforme – među kojima su zakoni o privatizaciji, stečaju, koji su u skupštinskoj proceduri, odgovorio je da se čeka zahtev vlade za sazivanje sednice budući da je parlament u vanrednom zasedanju.

Govoreći o zakonu o radu, koji je na doradi, Stefanović je rekao da važne odluke ne treba donositi na prečac i da se može sačekati nekoliko dana da se obave dodatni razgovori sa sindikatima.
“Hajde da dodatno razgovaramo sa sindikatima, zar razgovor škodi? Možda imaju argument koji nisu najbolje sagledani”, rekao je Stefanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *