JEDINSTVENA RUSIJA SNAŽNO PODRŽAVA POLITIKU DSS

Potpredsednik Skupštine Srbije i Demokratske stranke Srbije Nenad Popović sastao se danas sa članom Vrhovnog saveta sveruske vladajuće partije Jedinstvena Rusija Konstantinom Kosačovim, s kojim je razgovarao o odnosima dve države, kao i o budućoj saradnji te dve političke partije.

Popović je tokom sastanka poručio da Srbija treba da odustane od puta u Evropsku uniju i da proglasi političku neutralnost, jer je to, kako je rekao, najbolji put za očuvanje izvanrednih političkih i ekonomskih odnosa sa Rusijom.

On je dodao da je proglašenje političke neutralnosti garant očuvanja bescarinskog sporazuma sa Rusijom „koji Srbija ima jedina na svetu, a koji predstavlja našu najveću šansu za povećanje izvoza, privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta“.

„Bescarinski sporazum sa Rusijom je najveća konkurentska prednost Srbije u odnosu na sve zemlje u Evropi“, naglasio je Popović.

Kosačov je istakao da će Jedinstvena Rusija u budućnosti nastaviti da bude pouzdan partner DSS-u.

„Jedinstvena Rusija će nastaviti da pruža snažnu podršku politici Demokratske stranke Srbije u pogledu očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i razvoja najbolje ekonomske saradnje Srbije sa zemljama evroazijskog ekonomskog saveza“, rekao je Kosačov.

Kosačov, koji je i šef državne agencije za međunarodnu društvenu saradnju „Rossotrudničestvo“, naveo je da je Rusija spremna da podrži sve inicijative koje doprinose razvoju rusko-srpskih odnosa, ne samo kada je reč o politici i ekonomiji, nego i u kulturi, nauci, obrazovanju i duhovnosti.

„Jedan od takvih projekata, na kojima zajednički rade DSS i Jedinstvena Rusija, je obnova Ruskog nekropolja u Beogradu“, objasnio je Kosačov.

7 komentara

  1. Gos Popoviću pozdravljam Vaše napore u vezi našeg što većeg pridruženju sa Rusijom. Nije li to malo kasno u ovoj zahuktaloj političkoj kampanji EU nema alternativu. Viste od danas bivši ppodpresednik raspuštene skupštine Srbije. Neredi u Ukrajini su
    ustvari u Rusiji originalnoj,Bliži je Kijev gde je rođena Rusija
    i ruska pravoslavna crkva od neiskrenog poličkog Beograda to Rusi
    znaju. Izjava gazda Vučića vređa stvarno iskrene odnose između Ruskog i srpskog naroda. Kako reče gazda Vučić: Volimo Rusiju ali
    naše je mesto na Zapadu. Ovo je prva ovakva sramna izjava.

    • Gospodine Radoslave sta reci o coveku kome nista nije sveto. Ako se mi ne okrenemo zemljama BRIK-a Evropa i Amerika ce nas progutati a u tome im pomaze po najvise Vucic&Co. Ako se narod na ovim izborima ne osvesti nego ponovo izdajnicima da svoj glas uskoro nas vise nece biti.

      • Tako je Vera,mali smo narod,mala smo zemlja,ponosni smo,
        hrabri smo,inteligentni smo ali i strahovito naivni,pošteni smo i mislimo da su svi pošteni,to nije tako,to nas i košta kroz celu istoriju našu.Naše sadašnje vođe, nas vode mečki na rupu.

  2. DSS mora da se malo vise proseta po srbiji i to objasni narodu,da vodi malo agresivniju kampanju inace ce lose proci a samim tim i srbija.

  3. milan p f c

    Ja cu glasati za DSS,jedini koji su ostali dosledni svoje price i nisu se okretali kako vetar duva!!!

  4. Lepo od vas sto ste ste otisli za pomoc u Rusiju i da trazite podrsku od “jedinstvene Rusije”,pol.partije Putina. Dali vas zaista podrzava, e to je pitanje ali i vasa vasa pusta zelja. Putin je odlicno obavesten kada ste vladali u Srbiji na celu sa Kostunicom,ko vam je bio ministar inostranih poslova(izdajnik vuk draskovic koji je potpisao prolazak NATO snaga kroz Srbiju bez ikakve nadoknade i da rade sta im je volja),ko vam je bio ministar odbrane(lopuza davinic,koji je sklapao raznorazne ugovore u dosluhu sa onim lopovom marovicem i obogatili se pljackajuci vojsku,kroz narucivanja raznorazne opreme,satelita…),ko vam je bio ministar ekonomije(dinkic,ekonomski ubica zemlje,opljackao srpske banke,doveo strane, srpski novac sa kipra uspeo da stavi na svoj konto). Putin zna i kada je bilo glasanje poslanika u skupstini Srbije za prihvatanje tzv.briselskog sporazuma, da se niste nesto posebno opirali,sem nekih izjavica za javnost od strane kostunice,ali zato vasi poslanici nisu zauvek napustili tu izdajnicku kucu(skupstinu) do sledecih izbora.A da ste to ucinili,eh kakav bi vam sada rejting bio.Tako se stvara vase postenje u narodu. Odbijanjem da se prikljucite u JEDINSTVEN NACIONALNI FRNONT za oslobodejenje srbije od domacih kvinslinga, a koji vam je ponudio pokret DVERI,vi ste zapravo pokazali koliko vam je stalo do Srbije i srpstva i koliko ste zapravo patriotska politica partija. Stice se utisak da DSS zapravo na ovaj nacin tiho podrzava izdaju zemlje i nacije,sto je vecina gradjana dobro uocila.

  5. DSS i DVERI predstavljaju dobitnu kombinaciju, Rusi to prepoznaju i podrzavaju, a to nije mala stvar !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *