DSS: Protiv interesa Srbije radi celokupna Vlada, a ne jedan ministar

Demokratka stranka Srbije smatra da su tačne ponovljene tvrdnje  ministarke  energetike i potpredsednice SNS, da jedan ministar u Vladi radi protiv interesa Srbije i koristi funkciju da namešta poslove svom prijatelju, ali je  višenedeljna rasprava o tome na koga je mislila kada je ovo izjavljivala  potpuno je besmislena: protiv interesa Srbije radi celokupna Vlada, a ne jedan ministar. Utoliko, tvrdnje ministarke Mihajlović, iako tačne, služe neistini.

Vlada Srbije nesumnjivo radi na štetu Srbije: rezultati u oblasti ekonomije su poražavajući, predloženi Zakon o budžetu za 2014. godinu uznemirujući – bez ikakvih, makar najava, plana razvoja Srbije i poboljšanja ekonomskih prilika i standarda stanovništva, a Vlada je istovremeno ,potpisivanjem sporazuma u Briselu, priznavanjem i nasilnim sprovođenjem lokalnih izbora na KiM po Ustavu i zakonima na zločinima i kriminalu utemeljene samoproklamovane države Kosovo, zgazila Ustav Srbije, ukinula srpske institucije na KiM i izvršila faktičko priznanje ove tvorevine, saučestvujući u  komadanju sopstvene države.

Vlada koja ne čini i ne rešava ono što je dužna da čini i rešava da bi poboljšala život građanima, a čini ono što ne sme da čini, jer je suprotno nacionalnim i državnim interesima, ne može da se okarakteriše drugim rečima  do da radi na štetu Srbije. Zbog toga, izjava ministarke Mihajlović je samo još jedna i nizu onih koje su u funkciji među i unutarstranačkih nadgornjavanja i  imaju za cilj skretanje pažnje javnosti sa suštinskih pitanja na koja srpsko društvo i država treba da daju odgovor.

Demokratska stranka Srbije poziva Vladu Srbije da prekine sa štetočinskom kampanjom zaluđivanja naroda otvaranjem lažnih dilema i posveti se rešavanju stvarnih problema države i njenih građana, otvarajući široku javnu raspravu o suštinski važnim pitanjima: odnosa Srbije i EU i sa ovim neposredno vezanim pitanjem puta i modela ekonomskog oporavka i razvoja.

Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić, na današnjoj sednici Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Parizu, prilikom rasprave o situaciji na Kosovu i Metohiji, istakao je da se ne može postići zadovoljavajuće i održivo rešenje ako se dijalog između Beograda i Prištine vodi pod okriljem EU.

Evropska unija ucenjuje Srbiju tzv. evropskim putem, kako bi postigla protivustavne i nezakonite sporazume sa Prištinom i time naterala Srbiju da se odrekne dela svoje teritorije. Jedino dijalog o statusu pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija može dati trajni i održivi rezultat, zaključio je Aligrudić.

Demokratska stranka Srbije smatra da postojeći Statut Vojvodine mora u potpunosti biti promenjen kako bi se uskladio s Ustavom Srbije, izjavio je danas potpredsednik stranke Slobodan Samardžić.

Samardžić je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta rekao da odluka Ustavnog suda Srbije od 5. decembra kojom je poništena 41 od ukupno 70 odredbi Statuta Vojvodine pokazuje da taj dokument mora potpuno da se promeni.

„Demokratska stranka Srbije predlaže Vladi Srbije da napravi novi zakon o nadležnostima Vojvodine iz koga bi proistekao novi Statut Vojvodine“, rekao je on.

Samardžić je ocenio da su u protekle četiri godine porasli „apetiti u vezi sa autonomijom Vojvodine i promenom Ustava Srbije“ i da je zato potrebna akcija Vlade Srbije kako bi se promenama zakona suzbile takve težnje.

„Videli smo da Pajtić i zahtevaju promenu Ustava. Njima je važnije da se Ustav promeni i da se on saobrazi Statutu, a ne da se Statut saobrazi Ustavu. To je jedna zaista pervertirana logika“, rekao je Samardžić.

Ustavni sud Srbije proglasio je 5. decembra neustavnim pojedine odredbe Statuta autonomne pokrajine Vojvodine, ali je dao pokrajinskoj i Narodnoj skupštini rok od šest meseci da taj akt usklade s Ustavom.

Neustavne su, između ostalog, one odredbe koje se temelje na konceptu da je Statut AP Vojvodine njen konstitutivni akt kojim je pokrajina ovlašćena da uredi svako pitanje za koje smatra da je za nju od interesa.

3 komentara

  1. Srbija konstatuje da su odnosi sa Slovenijom,sasvim dobri,a Srbi iz Slovenije,ne mogu nista da rese…
    Srbija konstatuje da su njeni odnosi sa Hrvatskom,bez vaznijih problema,a tamo ciste posle zlocina…i udzbenike istorije…
    Srbija je zadovoljna sa odnosima sa Pristinom,Briselom…a otimaju nam teritoriju i cepaju drzavu…
    Srbija je zadovoljna odnosima sa Crnom Gorom,a tamo Srbi gube srpsko drzavljanstvo,ako prime srnogorsko,tamo se Srbima ponistava srpska pravoslavna Crkva,tamo Srba ima u institucijama,kao u Zagrebu…
    SRBIJA JE JEDNA SRECNA I ZADOVOLJNA ZEMLJA.

  2. Srbija je postala kolonija i u njoj vladaju namjesnici Atlantskog pakta i Unijata / oni su zbrinuli sebe i svoju djesu, jedan ćak postade i selektor, i što ih briga za ostale ! /.
    Ako se ovako nastavi, uskoro će ista biti razbijena na nekoliko regijica i posebno vrli Beograd gdje će puzavci iz kruga dvojke moći da bleju do mile volje, samo neznam ko će tada da ih plaća ?
    Što se tiče dotične DSS i njeni čavli nalaze se u smrtnom sanduku zemlje Srbije.
    Gospodin Koštunica je trebao znati, ko sa vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju.
    Vi samo pišete poslanice i mislite da je to dovoljno za očuvanje države i naroda / ili se i vaša vrhuška uhljebila, a za ostalu pastvu ko mari /!?

    • Gospodine Petre sve ste upravu. Treba pohapsiti sve koji se pojavljuju na TV i trtomude o nasoj buducnosti..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *