Samardžić: Gde će glasati raseljeni Srbi sa Kosova

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije upitala je danas predstavnike vlasti gde će glasati Srbi raseljeni sa Kosova i Metohije i da li će biti biračkih mesta u centralnoj Srbije.

Šef poslanika D S S Slobodan Samardžić rekao je u Skupštini da je u ovom momentu i dalje nejasno na kom mestu će glasati raseljeni, i upitao da li su tačne spekulacije da biračkih mesta u ostatku Srbije neće ni biti, već da će se glasati poštom, kao i ko će u tom slučaju brojati glasove.
“Neka neko iz vlade što pre odgovori da li je to tačno, jer glasanje poštom govori o mogućnosti falsifikata i manipulacije”, rekao je Samardžić, u delu sednice kada poslanici postavljaju pitanja nadležnima.

On smatra da bi “izlazak Srba na predstojeće lokalne izbore predstavljao izlazak iz Srbije” i navodi da na Kosovu i Metohiji vlada “apsolutni haos” kada je reč o predstojećim lokalnim izborima.
“Saznali smo pre neki dan da je birački spisak gortov i da je u njemu 8.500 Albanaca koji navodno imaju prebivalište severno od Ibra, dok mnogi od raseljenih Srba nisu na spisku, a naša izborna komisija nema nikakve veze sa tim kao da se to dešava u inostranstvu i vlada to mora da razjasni”, rekao je Samardžić.

2 komentara

  1. Molim Vas da nam predočite, koji će status Srbi imati ako izađu na izbore? Meni nije jasno, ako je šiptarska država nelegitimna, kako onda može da raspiše izbore, hoću da kažem pošto nisam pravnik a verujem ni većina čitalaca, molim Vas da mi objasnite u kom svojstvu ih oni raspisuju i koja je uloga Srbije u svemu tome osim da prisiljava svoje-tuđe-čije? građane da izađu i glasaju.Zanima me i šta će biti ako srbi ne izađu na izbore, kakav će status onda imati i koje će biti posledice? da li će država Srbija da ih se odrekne i da im okrene leđa pa će da budu kao Jevreji ili će to da otvori nova pitanja pred Međunarodnom zajednicom.Hajde, pravnici pojasnite bliže situaciju, definišite i nazovite stvari pravim imenom.Zašto je država Srbija dozvolila raspisivanje izbora ako je Kosmet i dalje deo njene teritorije? Želim da nam Vlast objasni taj svoj postupak i da definiše precizno da li je kraj komadanju nakon ovoga? Da li naša Vlast uopšte može i ima snage da stane iza onoga što je obećala u predizbornoj kampanje? Objasnite mi pravno gledano, ako ja moram da platim kaznu za parkiranje ili idemu zatvor, kako to da niko ne odgovara pred zakonom ako pogazi svoje obećanje dato svom narodu pre dolaska na čelo države? Ima li pravo Vlada da se ponaša kao da joj je poverena država i narod babovina pa da radi i sa državom i sa narodom šta joj se ćefne bez posledica?

  2. U Briselu,srpska vlada,lečila se,od ne rada.
    Pa prodade sve što ima,dušu dade tiđinima.
    Proda narod,zemlju proda,
    po diktatu ona hoda.
    Uslovi je ne zbunjuju,pa sve redom otuđuju.
    Silne reke,bistre vode,
    ostadosmo bez slobode.
    Belosvetska drska bagra,sve uništi do bestraga.
    Nama prete naši silni,Briselu su baš umilni.
    Vi ste roblje,rajo jadna,pokazaće vama gazda,
    Ni lečenja,ni odmora,crći ćete,od umora.
    Kad se bankrot,zemljom sruči,mrzeće vas praunuci.
    Vi,ne čuste glase Boga,Već silnika znate svoga.
    U,neg vera u njeg nada,šta vas briga narod strada!-Luna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *