Самарџић: Где ће гласати расељени Срби са Kосова

БEOГРAД – Демократска странка Србиjе упитала jе данас представнике власти где ће гласати Срби расељени са Kосова и Mетохиjе и да ли ће бити бирачких места у централноj Србиjе.

Шеф посланика Д С С Слободан Самарџић рекао jе у Скупштини да jе у овом моменту и даље неjасно на ком месту ће гласати расељени, и упитао да ли су тачне спекулациjе да бирачких места у остатку Србиjе неће ни бити, већ да ће се гласати поштом, као и ко ће у том случаjу броjати гласове.
“Нека неко из владе што пре одговори да ли jе то тачно, jер гласање поштом говори о могућности фалсификата и манипулациjе”, рекао jе Самарџић, у делу седнице када посланици постављаjу питања надлежнима.

Oн сматра да би “излазак Срба на предстоjеће локалне изборе представљао излазак из Србиjе” и наводи да на Kосову и Mетохиjи влада “апсолутни хаос” када jе реч о предстоjећим локалним изборима.
“Сазнали смо пре неки дан да jе бирачки списак гортов и да jе у њему 8.500 Aлбанаца коjи наводно имаjу пребивалиште северно од Ибра, док многи од расељених Срба нису на списку, а наша изборна комисиjа нема никакве везе са тим као да се то дешава у иностранству и влада то мора да разjасни”, рекао jе Самарџић.

2 коментара

 1. Молим Вас да нам предочите, који ће статус Срби имати ако изађу на изборе? Мени није јасно, ако је шиптарска држава нелегитимна, како онда може да распише изборе, хоћу да кажем пошто нисам правник а верујем ни већина читалаца, молим Вас да ми објасните у ком својству их они расписују и која је улога Србије у свему томе осим да присиљава своје-туђе-чије? грађане да изађу и гласају.Занима ме и шта ће бити ако срби не изађу на изборе, какав ће статус онда имати и које ће бити последице? да ли ће држава Србија да их се одрекне и да им окрене леђа па ће да буду као Јевреји или ће то да отвори нова питања пред Међународном заједницом.Хајде, правници појасните ближе ситуацију, дефинишите и назовите ствари правим именом.Зашто је држава Србија дозволила расписивање избора ако је Космет и даље део њене територије? Желим да нам Власт објасни тај свој поступак и да дефинише прецизно да ли је крај комадању након овога? Да ли наша Власт уопште може и има снаге да стане иза онога што је обећала у предизборној кампање? Објасните ми правно гледано, ако ја морам да платим казну за паркирање или идему затвор, како то да нико не одговара пред законом ако погази своје обећање дато свом народу пре доласка на чело државе? Има ли право Влада да се понаша као да јој је поверена држава и народ бабовина па да ради и са државом и са народом шта јој се ћефне без последица?

 2. U Briselu,srpska vlada,lečila se,od ne rada.
  Pa prodade sve što ima,dušu dade tiđinima.
  Proda narod,zemlju proda,
  po diktatu ona hoda.
  Uslovi je ne zbunjuju,pa sve redom otuđuju.
  Silne reke,bistre vode,
  ostadosmo bez slobode.
  Belosvetska drska bagra,sve uništi do bestraga.
  Nama prete naši silni,Briselu su baš umilni.
  Vi ste roblje,rajo jadna,pokazaće vama gazda,
  Ni lečenja,ni odmora,crći ćete,od umora.
  Kad se bankrot,zemljom sruči,mrzeće vas praunuci.
  Vi,ne čuste glase Boga,Već silnika znate svoga.
  U,neg vera u njeg nada,šta vas briga narod strada!-Luna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *