Kad Srbi liče sami na sebe

Milorad Vučelić, glavni urednik

Sumorna je slika srpske stvarnosti. Političari i mediji kao da se takmiče u tome ko će gore, ružnije i mračnije naslikati našu današnju situaciju. Nije nikada bivalo da se, sa gotovo sladostrasnim uživanjem, na sva zvona razglase i do apsurda ističu razne, velikim delom izmišljene, mane srpskog roda. Osiromašeni i medijskim delovanjem izluđeni pojedinci nasilno se pretvaraju u nekakav prototip Srbina. Ne prođe dan, a da se nejbezočnijom propagandom, koja nastoji da se prikaže kao objektivno izveštavanje, ne priziva i ne seje zlo.
Ponekad izgleda da je reč o nepovratnom opadanju, slomu i potpunom padu. I izgleda nam da su Srbi prestali da budu narod koji ima određenu istorijsku raspoznatljivost.
A onda se, kao veliko ohrabrenje, dogodi ono što se početkom oktobra dogodilo u Nišu i Podgorici. I jasno vidimo da Srbi i dalje liče na sebe.

7 komentara

  1. Ima nešto ohrabrujuće kod nas Srba umemo da nagradimo i kaznimo
    u Beogradu prazna Saborna Crkva u Nišu velika FEŠTA za Nišlije periferiju u Titogradu pardon Nemanjinoj Podgorici vatromet kao
    na stadionu onom predsedniku.

  2. Evropa i Vatikan podržavaju hrvatsko-fašistički stžer desničara u Vukovaru pa im rvatska vlada niti ne može, niti ne smije ništa. EU se pravi gluha i slepa isto kao i kad su odobrili genocid nad Krajinom, isto kao u I svetskom ratu kad su jurišali na Srbe. Ili u II svetskom ratu kad su rvatsku čistili od Srba Pavelić, i Stepinac kojeg Vatikan, eu i rvati slave kao sveca fuj gamad. Srbiji se naređuje da bude kolonija rvatske za izvoz cigareta i smeća od hrane kojeg rvati ne mogu nigde drugde izvesti nego u Srbiju.

  3. Stiže šef Josipović u svoju koloniju Srbiju da naredi Nikoliću da ima da se puše rvatske cigarete bez carina, da srpska roba ne može u rvatske trgovine i da rvatska uvodi moratorij na ćirilicu dok god bude i jednog Srbina u rvatskoj. U isto vreme naređuje veća prava rvatima u Srbiji pravo na latinicu, šahovnice, himnu i ostalo mada ih je neuporedivo manje u Srbiji no Srba u rvatskoj. Tako radi ozbiljna država a kolonija Srbija je tu samo da ispunjava rvatske želje i prohteve postali smo dno dna kao narod i država.

  4. Nikolić se bori da rvati u Vojvodini imaju latinične natpise a Srbi u Vukovaru ne mogu imati ćirilicu jer to ne dozvole ustaško-desničarske snage koje Josipović i Milanović puštaju da se slobodno iživljavaju nad preostalim Srbima koji nisu proterani genocidom iz Krajine i rvatske.

  5. Lavovski se borimo,pod okupacijom,da procitamo ceo tekst,od ljudi do cijeg nam je stava stalo…Pronadjemo tu i tamo,tekst u celini,na drugom mediju,ali…sloboda je sve manja,sve kraca.
    A deluje da je sve u najboljem redu.
    Sta je sloboda?Sistem ne dozvoljava ni “verbalni delikt”,jer ne mozes nista ni da kazes,posteno.Istina je u okovima.Orgije ludila.
    Srbljanovicka siluje Gavrila Principa,kao da je poludela.
    Kojo agituje da se se RS razvlasti i da JMBG izdaje Sarajevo.Zajedno sa izdajnikom Trifunovicem,koji podrzava zlocinca Divjaka?Ali,to je “otskocna daska”,u evropskoj Srbiji.
    Jovanka Broz se nalazi u komi,a citamo njene navodne stavove da Titu nije trebala vijagra?Kakva je to zemlja Srbija?
    Gde mi to idemo…ubrzano.
    Ako bi Kostunica objavio strajk gladju,mediji bi ga ismejali…on bi umro od gladi,a narod od smeha?Narod mu neda cenzus?
    Nema vise SRPSKI NAROD…ne,ne…SAMO NAROD.
    Za srpske medije,na evropskom putu.
    Pa da laze Kostunica,bar govori nesto normalno.Pa da laze!Dzaba.
    A da imamo slobodu,i da smemo da kazemo sta mislimo…i da Kostunica strajkuje…ova skalamerija od politike bi se sama urusila.
    Za vreme Tita i Milosevica,mediji su morali klicati 2 stvari,1.Ziveo Tito ili Ziveo Sloba,i 2.Zivela Jugoslavija,ili Zivela Srbija.
    Danas je samo jedno dozvoljeno-Ziveo …ali ne smes viknuti Zivela Srbija.
    ZABRANJENO JE BRANITI I KLICATI SRBIJI!
    Ko drekne “Srbija”,u drekavca ce ga sistem pretvoriti.
    Patrijarh srpski je dugo cutao,pa rekao da Srbi izadju na albanske izbore…neka nam Bog pomogne,da dodjemo do reci i sapnemo-zivela Srbija,nasa majka…od drekavaca ne mozes do reci doci.
    Ni delikt misljenja uciniti…a kamoli,nesto pametno reci.

  6. Da srpska politika liči na sebe ima puno dokaza. Prvi dokaz 1944
    dolazi Marko Mesić Bojnik sa Istočnog fronta.Njega smenjuje njegov
    sinovac Stjepan Mesić poslednji predsednik SFRJ. Evo danas stigao
    je i sin dalmatinskog Partizana predsednik njihove lijepe, a za
    Krajišnike gadne ružnog sjećanja dali ustaške NDH, ili Tuđmanove
    Što nestiže ustaška lijepa to završi ružna Tuđmanova nova NDH.
    Došo nam tvorac tužbe protiv države Srbije za kako oni kažu za
    genocid nad Hrvatima. Politička Srbija učestvuje u razgovorima i
    na gala ručku, diže zdravicu zašto pitamo? Za Jasenovac, Jadovno
    Gudovac,i Jasrebarsko,ili za most na Korani, Maslenici, Medački
    Džep, Bljesak, Oluju pa da nezaboravim Borovo Selo moju Tenju i
    Paulin Dvor.

  7. Poštovani a i ostali,
    Videli smo – i u slici, i u reči – na koji se način nova ustašija bori protiv ćirilice, kako u Vukovaru tako i diljem njihove lepe. Nego, koje li, to sile diljem Srbije ukidaju to lepo srpsko pismo, ĆIRILICU. Ako pouzdano neznam koje su to nevidljive sile, znam koje su one vidljive, a to su: svi koji se kobajagi vore za Ćirilicu pišući hrvatskim pismom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *