NIS na Sedmom međunarodnom forumu o čistim energijama

Na VII Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama pod nazivom ,,Energetika Srbije 2013: budućnost i perspektive“, koji je održan 24. i 25. septembra u Novom Sadu, učestvovali su predstavnici NIS-a.
Stručni skup na kojem je u fokusu bio razvoj čistih energetskih tehnologija u Srbiji, okupio je preko 400 učesnika iz zemlje i sveta.
Na skupu su učestvovali predstavnici NIS-a. Direktor Direkcije za razvoj Bloka Energetika Ilja Kutljajev, govorio je o strateškim pravcima razvoja energetike u Srbiji, kao i o regionalnoj saradnji iz oblasti energetike i zaštiti životne sredine.
Na panel diskusiji na temu tržišta biomase u Srbiji učestvovala je Stanka Leskovac, direktor Sektora za istraživanje i analizu tržišta.
Zaključak sa stručnog skupa, koji je održan u organizaciji Instituta za evropske poslove iz Dizeldorfa i Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada je da pospeši realizovanje evropske strategije ,,Evropa 2020-30-50“, kao i da utvrdi moguć put razvoja energetskog sektora u Srbiji do 2020, ali i njegovu viziju do 2050. godine.