DSS: Protiv EU, za vanredne izbore i političku neutralnost

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije smatra da Srbija na ekonomskom i državnom planu trpi ogromnu štetu zbog Evropske unije i poziva vlast da raspiše vanredne parlamentarne izbore posle kojih je neopohodno proglasiti političku neutralnost.

Portparol DSS Petar Petković je rekao da privreda Srbija zbog Sporazuma o stabilzaciji i pridruživanju (S SP) sa EU trpi ogromne štete kao i na državnom planu jer je “EU glavni pokrovitelj lažne države Kosovo”.

On je na konferenciji za novinare rekao da je od 2008, zbog S SP srpska privreda izgubila “stotine milona evra” i da će se to nastaviti i 2014. kada će, zbog liberalizacije uvoza poljoprivrednih proizvoda iz država EU posebno stradati srpski agrar.
“Potrebno je ukinuti ŠP a ne popunjavati rupe uzimanjem kredita”, rekao je Petković ocenivši da je najavljeni kredit iz Ujedinjenih arapskih Emirata, koji nisu članica EU samo pozitivna “kap u moru” koja ne može da nadoknadi štetu.

Petković je ponovio i da EU neprestalno ucenjuje Srbije i da im sadašnja vlast izlazi u susret navodeći kao primer pristanka vlade na antidržavne i antiustavne lokalne izbore na Kosovu i Metohije na koje “srpski narod ne treba da izađe”.

On je dodao i da “posebno poniženje” predstavlja to što su pristali da se iz naziva izbornih lista izbriše ime Srbija istakavši da “srpski narod na Kosovu i Metohiji nije dijaspora”.
“Jedino pravo rešenje kako bi izašli iz krize i zaustavi slom države je raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora”, rekao je portparol D S S istakvši da posle toga nova vlast treba da proglasi političku neutralnost države.

 

Prvo smena, posle o sledećim koracima

 

DSS saopštila je da će se posle smene gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa izjasniti o sledećim koracima vezanim za gradsku vlast.

“Kada dođe do prvog koraka – smene Đilasa, predsedništvo DSS će se izjasniti o sledećim koracima”, rekao je portparol DS S Petar Petković na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je predsedništvo DSS nedavno izašlo sa jasnim stavovo o smeni Đilasa najavivši da će se, kada do toga dođe ponovom oglasiti.

Predsedništvo DSS odlučilo je 12.septembra da podrži zahteve za smenu gradonačelnika Đilasa i da ta odluka ne znači da je istovremeno i za koaliciju sa naprednjacima i socijalistima u Beogradu.

Ta stranka je u saopštenju podsetila da je smena aktuelnog gradonačelnika još od 2008. njen stalni zahtev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *