Vulin predložen za ministra bez portfelja

BEOGRAD – U Skupštinu Srbije stigla su imena kandidata za nove ministre među kojima je i ime direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina koji je predložen na mesto ministra bez portfelja.

Generalni sekretar skupštine Jana Ljubičić rekla je Tanjugu da je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović za sutra u 15 sati zakazao sednicu na čijem dnevnom redu je izbor i polaganje zakletve članova vlade.

Vlada Srbije imaće dva nova ministra bez portfelja – Aleksandra Vulina koji će biti zadužen za Kosovo i Metohiju i Branka Ružića koji će biti zadužen za evrointegracije.

Kada je reč o narednoj sednici parlamenta, Ljubičić je objasnila da će na njenom početku premijer Srbije Ivica Dačić izneti ekspoze, nakon čega će početi rasprava o budućim ministrima.
“Šefovi poslaničkih grupa i ovlašćeni predstavnici imaće po 15 minuta, a nakon toga sledi petočasovna rasprava u plenumu”, rekla je Ljubičić, dodajući da će sednica u petak uveče biti prekinuta i nastavljena u subotu najverovatnije oko 10 ili 11 sati.

Ljubičić je rekla da kandidati za nove ministre neće prisustvovati sednici u petak, već će u zdanje na Trgu Nikole Pašića doći u suobtu, kada će položiti i zakletvu pred parlamentom.

Na polaganje zakletve biće pozvani i predstavnici diplomatskog kora i drugi gosti.

Kandidate ze ministre predložio je premijer Dačić, a taj predlog je u parlament stigao po hitnom postupku.

Inače, kandidati koje je predložio SPS za ministre su za ministre saobraćaja i ministra bez portfelja zaduženog za evrointegracije, Aleksandar Antić i Branko Ružić, za ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović i za ministra kulture Ivan Tasovac.

Zajednički kandidat SNS i SPS za ministra omladine i sporta je Vanja Udovičić.

SNS je predložila da na mestu ministra privrede bude Saša Radulović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i državne uprave Igor Mirović i odbrane Nebojša Rodić.

3 komentara

  1. Izgleda da samo Vulin sme da se upusti u koštac sa problemima i zadacima koje Kosovo izaziva.

  2. Samo neka Vulin nastavi da razotkriva lopovluke bivših ministara za KiM i biće sve dobro. Čujte samo šta kaže anketni odbor koliko su bivši ministri Ivanović, Bogdanović, Samardžić i njihovi pajtosi dole pokrali iz budžeta a ostavili narod jadan i bedan. Patriotska DOS pljačka.

  3. Ovde nisu u pitanju ministri, njih mozete pohapsiti kad god hocete. Sta sa narodom koji nece siptare za gospodare i nec e da zivi u drugoj drzavi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *