Дмитриј СЕДОВ: Барак Обама се спотакао о “црвену линију”

Можда ћете ми се смејати, али ја волим да слушам америчког председника Барака Обаму. Кад њега чујем, више ми није жао што сам био лош ђак у школи, већ напротив, поносан сам што моје двојке вреде колико и његове петице. Наравно, није ствар у томе што он истополне бракове сматра демократским достигнућем. Јер, ако за такву демократију треба платити падом ректума или свирепим хемороидима, онда јој тако и треба. Мене више интересује како на америчким универзитетима уче просту логику.

Ето, на пример, господин Обама је у мају месецу изјавио да је у Сирији коришћено хемијско оружје, што значи да је Башар Асад “прешао црвену линију”. Међутим, постоји једна логичка недоумица. “Поуздану информацију” да Дамаск користи “сарин”, пренела су му два патентирана подлаца – обавештајне службе Француске и Велике Британије. Они исти који су распирили немире у Либији и окончали са Моамером Гадафијем. По логици, веровати таквим обавештајним службама се може само ако баш хоћеш да заглибиш у измету. Као на пример генерал Пауел, који је у УН протресао епрувете са прахом од креде, тврдећи да је то хемијско оружје Садама Хусеина. Потом се јавно извињавао целом свету и бришући бале, рекао како је веровао  у СИС и ЦИА.

Обама је такође поверовао тим подлацима и моментално објавио како је прекорачена “црвена линија”. Молим лепо, Асад се мало прерачунао, ми ћемо сада његовим побуњеницима дотурити савремено наоружање.

А онда се ту нашла и блажена Карла дел Понте, која је целом свету постала позната као главни тужилац МТБЈ, и подметнула председнику ногу.

Она се некако обрела у Сирији, на челу инспекције УН и утврдила да су “сарин” применили бандити.

Треба рећи да су се са Карлом, од оног времена десиле велике промене. Обављајући своју дужност у Хагу, она је у почетку много патила од стечених знања на универзитету, која су се сводила на то да Срби никако не могу бити добри, а добри могу бити само Хрвати или у најгорем случају муслимани. Овај умни терет довео је до тога да је велики број Срба дуго времена држан иза решетака, па је чак и скончао животом у затворским ћелијама. Када се Карла ослободила од мантије тужиоца и отишла из Хага, пратили су је духови робијаша које је измучила. Они су почели ноћу долазити девојци и тражити од ње правилно сведочење. Ствар се завршила тако да је девојка написала књигу “Лов. Ја и ратни злочинци”, у коме је описано вађење и продаја органа од живих Срба које су заробили косметски Албанци и саопштила је да су се у посао Хашког трибунала стално уплитала господа из ЦИА и свакојаких НАТО канцеларија.

Налазећи се у том помраченом стању свести, Карла није могла како треба оценити налазе своје комисије и изложила је комплетну истину о ауторима тровања “сарином”.

У принципу, подметнула је Обами по пуној шеми.

Обама непрекидно понавља о “црвеној линији”, а Карла – о бандитима. Различити начини логичких конструкција.

Истина, Бела кућа није остала дужна.

–       Шта да се ради са овом дамом која се никада није бавила хемијским оружјем – реаговао је на њену репортажу званични представник администрације – она је глупача и ништа више.

А шта му је друго преостало да каже. Да се СИС већ одавно бави хемијским оружјем и да је већ прерасла у специјалисту за прављење фалсификата?

Другим речима, ако је Обама говорио о “црвеној линији”, онда нека буде тако.

А да би на адекватан начин одговорили на нову еру у америчкој администрацији, сиријске убице су недавно организовале грандиозну провокацију, у којој је, по њиховим изјавама, погинуло скоро две хиљаде људи. Ето какви гадови седе у влади Сирије, хајте момци из Вашингтона, Лондона и других престоница скупљајте се за здружени рат, како би бомбардовањем покрили штабове оних зликоваца, као што су некада покрили у Београду.

А онда су се инспектори УН нашли при руци, нека дођу…  Или не, ипак нека не долазе.

У овом пасусу желим да замислим изненада преобраћену Карлу дел Понте, која железним гласом тужиоца испитује бандите:

–       А због чега се ви противите доласку инспекције на то ужасно место злочина? Одговорите док није касно!

Но, бандити не могу да признају да је цела та прича дело њихових руку. Зато што ће то инспектори одмах схватити. Они ће видети да “сарин” није улетео у ракете са бојевим главама, него да је распршен спрејом и да су од њега  погинули они који су се скривали у подрумима. Они ће видети да нема никаквих 2 000 погинулих, већ нешто више од неколико десетина, зато што бандити немају велике количине украденог хемијског наоружања. Може бити да је и примењени “сарин” био припремљен у импровизованим условима од стране некаквог алхемичара-убице.

И сва та пометња око 2 000 погинулих покренута је само са једним циљем – да се сломи баланс у СБ УН у корист војног мешања у Сиријске послове.

Међутим, то су одрадили неспретно. Сада се морају петљати са инспекторима све док им не организују гранатирање, како би се они повратили из Сирије.

То је све јасно. Није јасно нешто друго – како ће бити председнику Обами са његовом “црвеном линијом”. Он је јадник поверовао да “сарин” користи Асадова војска и почео је побуњеницима да шаље оружје, а сад се испоставило да га примењују побуњеници и по тој логици, сада оружје треба послати Асадовој војсци.

Ви ћете се сигурно смејати, али ја мислим да Барак Обама неће усвојити овај једноставни логички модел. На америчким универзитетима то се не учи.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

2 коментара

  1. Pa zar Obama nemaq ,,crnu,, liniju???????

  2. Kada će jednom američki “saveznici”, bez obzira da li su DOBROVOLJNI, NATERANI ili KUPLJENI shvatiti da su za jednokratnu upotrebu! Najsvežiji primer je Karla. Ona je svoje “odradila” i svaka njena izjava ili mišljenje nema više nikakvu težinu. Čak je za podsmeh. Ako je proganjaju seni /srpskih/ žrtava koje je proganjala, i treba. Gospodjo KASNO je za “pranje”! Inače, ništa novo sa američkom “crvenom linijom”, linijom boje krvi koja se završava njihovim PEČATOM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *