Drecun: formiranje Skupštine Kosova vrsta samoorganizovanja

BEOGRAD – Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da su inicijative za formiranje određenih institucija srpskog naroda na Kosovu, kao što je privremena Skupština Kosova i Metohije, neka vrsta samoorganizovanja koje nije usklađeno sa državnom politikom.

Drecun je novinarima u parlamentu rekao da je zvanična politika Srbije da treba da se održe lokalni izbori 3. novembra i da Srbi treba da učestvuju na njima, a nakon toga da se formira Zajednica srpskih opština.

Odbornici četiri opštine sa severa Kosmeta juče su u Zvečanu formirali privremenu Skupštinu Kosova i Metohije.

Drecun se osvrnuo i na to što kosovska skupština juče nije usvojila predlog zakona o amnestiji i rekao da bi neusvajanje tog akta dovelo u pitanje realizaciju briselskog sporazuma, što bi zatim omogućilo zloupotrebe od strane Prištine.
“Mislim da će sada ipak odraditi svoj deo posla Vašington i Brisel i da ćemo uskoro imati usvojen zakon o amnestiji”, rekao je Drecun i ocenio da će se to dogoditi u veoma kratkom roku.

Drecun je rekao i da je za formiranje i funkcionisanje Zajednice srpskih opstina od posebne važnosti da Priština ne iznalazi razne, neprihvatljive razloge da bi eventualno sprečila mogućnost da neko od Srba učestvuje u radu ZSO.

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo je i ovoga puta naglasio da je briselski sporazum postao sastavni deo državne politike Srbije prema kosovskom problemu i da on u potpunosti mora biti primenjen.

2 komentara

  1. Gospodine Drecun ovo jeste samoorganizovanje ali protiv vas koji ste ih izdali i za jedno veliko nista prepustili na milost i nemilost siptarima.

  2. Pa siptari pucaju na srpsku vlast na teritoriji Srbije a sta ce tek da rade sa izdanima i ostavljenim njima na milost i nemilost. Drecune, nisi cak ni gospodin, zivim na delu koji je jedna susedna drzava kao ratnu odstetu morala da da Srbiji za izgubljeni rat sa njome. POroslo je stolece ali se to nikada nije smirilo. Vi ste KIM dali zabadava ili mi to gresimo???? Cak ti i knjige vise nevrede nista. Sve si rekao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *