Crna Gora do kraja godine otvara ambasadu na Kosovu

PODGORICA – Crna Gora planira da do kraja godine otvori ambasadu u Prištini, na čelu sa stalnim otpravnikom poslova, a on će biti izdignut na nivo ambasadora kada se obezbedi odgovarajući tretman crnogorske zajednice u Ustavu Kosova, kazao je danas potpredsednik Vlade i šef diplomarije Igor Lukšić.

On je novinarima kazao da Crna Gora ima potrebu da otvori diplomatsko predstavništvo na Kosovu, dok, s druge strane, postoji zahtev zvanične Podgorice da se obezbedi odgovarajući tretman nacionalne zajednice Crnogoraca u Ustavu Kosova.
„Tražeći rešenje između ta dva pola opredelili smo se da imamo stalnog otpravnika poslova na Kosovu, a kada se otkloni formalna prepreka, odnosno ispuni naš zahtev u vezi statusa Crnogoraca na Kosovu, onda ćemo stalnog otpravnika poslova izdići na nivo ambasadora u punom kapacitetu“, naveo je Lukšić.

Kosovski parlament je više puta najavio da će Crnogorcima status manjine priznati tokom ove godine.

Predsednik Crne Gore filip Vujanović ranije je saopštio da neće potpisati ukaz o imenovanju crnogorskog ambasadora na Kosovu, dok Priština ne prizna status crnogorskoj nacionalnoj zajednici.

 

Radovan Miljanić otpravnik poslova crnogorske ambasade

 

Kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj primio je danas novimenovanog otpravnika poslova ambasade Crne Gore na Kosovu Radovana Miljanića koji mu je predao pisma o njegovom imenovanju na funkciju otpravnika poslova ambasade Crne Gore koja treba da se otvori na Kosovu.

Hodžaj je visoko ocenio odluku Crne Gore da imenuje otpravnika poslova ambasade u Prištini i najavio da će i Kosovo veoma brzo imenovati svog diplomatskog predstavnika u Crnoj Gori.

Miljanić izrazio je “snažno opredljenuje da bude u funkciji jačanja odnosa između dve zemlje”, kaže se u saopštenju.

3 komentara

  1. Bravo braćo Crnogorci,još da održite Gej paradu i možete u Evropu.

  2. Posto su nas braca Crnogorci skoro izdali po pitanju kosova, priznajuci ih kao nezavisnu drzavu, a evo sada salju i ambasadora, ja predlazem da Srbija izvrsi popis svih crnogoraca koji su na privremenom radu u Srbiji, a ima ih i na Kosovu, ali u nasim institucijama, dakle na budzetu Srbije, a zatim ih izruci Djukanovicu u CG, pa neka ih on posalje prijatelju Taciju da ih uhlebi, a nama i nasim svrsenim studentima oslobode radna mesta. Ja nisam siguran koliko bi to bilo ali po slobodnoj proceni ne manje od 200 000 radnih mesta od kojih su bar 30% direktori ili zamenici direktora, dakle na razno raznim funkcijama. To svakako nije HUMANO, ali da li je nas interes da nasa deca sa diplomama raznih univerziteta u Srbiji u koje je Srbija ulozila i te kako veliki novac jednostavno pisti niz vodu, tj. stranim kompanijama, dakle tim istim lopovima koji su ojadili Srbiju, dok stranci rade li rade … Da je to tako lako je dokazati. Da pocnemo od samog vrha vlalsti, pa i sam ministar prosvete koliko je meni poznato je iz Berana, dakle iz CG-a, pa neka lepo ode kod Djukanovica i ministruje koliko mu je volja a sa sobom neka povede sve ove na privremenom radu u Srbiji, ako nista drugo imace veliki broj glasaca a CG ce uvecati broj stanovnika…i sviama ce biti lepo… To vazi i za ove tzv. partijske lidere koji prave stranke po Srbiji, neki od njih su bogami, izmedju ostalog, dobro napunili svoje tekuce racune, e ali je to srpski novac i on mora d aostane u Srbiji a njma sretan put u puno uspeha u Djukinoj CG. E, To treba da uradu Srbija u ovoj krizi kojoj nema kraja i koja ce biti sve dublja i veca, a radnih mesta ni na vidiku, dok najmaldji i najsposobniji odose bez povrtka… Da li to neko upioste primecuje? Pa i neke zemlje u EU daju otkaze stranim drzavljanima kada firme bankrotiraju i nema posla, prema tome ovo nije nista novo i nepoznato, dakle to postoji i funkcionise u EU, pa ako je to tamo jedan od recepata za nezaposlenost svojih gradjana a mi besomcno jurimo u njihov zagrljaj i prepisujemo njihove standarde, hajde da i ovu izmisljotini, tj standard prihvatimo i primenimo, a ansoj visoko obrazovanoj mladezi obezbedimo posao i egzistenciju.

  3. Gospodine Bozinovicu, nemamo mi niti vladu Srbije, pa niti drzavu Srbiju. Mi imamo samo beskicmenjake i …., da ne imenujem, u svakom slucaju jaaaaako, jaaaako jeftine izdajice. Kada bi znali kolika su poruga na zapadu, nestali bi, ali sta je to njih briga, vaznao je da oni dobivaju obecanja.
    Sto se CG tice, to je jos gori propalitet, a Dacic ce im srdacno cestitati na ambasadoru u KiM.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *