DSS traži ostavku Vlade: Omađijani Unijom, odrekli se KiM

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije (DSS) danas je sa protestnog skupa “Vidovdan je naš datum” zatražila ostavku Vlade Srbije jer smatraju da se vlast odriče Kosova i Metohije da bi dobila datum o otpočinjanju pregovora sa EU.

Lider DSS-a Vojislav Koštunica rekao je ispred zgrade Vlade, gde je ta stranka predala svoj Vidovdanski proglas da aktuelna vlast treba da ode jer nije dostojna da vlada Srbijom.
“Sadašnja vlast zaslepljena i omađijana Evropskom unijom htela bi da se odrekne i Kosova i Srbije i Vidovdana”, rekao je Koštunica.

On je rekao i da su Brisel i Vašington izabrali baš Vidovdan da se Srbija odrekne sebe i preda Kosovo, ali da im ni to nije dovoljno pa bi hteli da srpski Vidovdan zamene evropskim datumom.

Prema njegovim rečima, EU i aktuelna vlast bi htele da se 28. juna ne slavi Vidovdan već EU.
“Mi smo se zato danas okupili da odbranimo Vidovdan jer ako se on poništi nema ni Kosova ni Srbije”, rekao je Koštunica i dodao da su se učesnici današnje protestne šetnje okupili da brane i Vidovdan i Kosovo i Metohiju i Srbiju.

On tvrdi i da su danas zapadne sile htele “da se narugaju Srbiji i da ponize srpski narod”. Srbija će dok postoji, poručio je Koštunica, imati samo jedan Vidovdan jer bez njega nema ni nje. “Okupljaćemo se još a Srbija se umiriti neće, jer Srbije bez Kosova i Vidovdana nema i nije bilo kako danas tako ni kroz vekove”, rekao je Koštunica.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić takođe je rekao da Vlada Srbije treba da podnese ostavku. “Ostavka, ostavka, ostavka, a onda ćemo dalje videti kako ćemo rešavati probleme sa Evropskom unijom”, rekao je Samardžić.

On je naveo i da je Brisel “namagarčio Vladu Srbije tako što joj je obećao datum i da sada od nje traži da namagarči svoj narod”. Prema njegovim rečima, u zaključcima Bundestaga se navodi da Vlada Srbije mora da napravi poseban plan i sporazum sa Kosovom o njegovom priznanju, da ukloni barikade na mostu u Kosovskoj Mitrovici i da kazni one koji su bacili baklju na nemačku ambasadu na jednom od ranijih protesta.
“Nemačka je u prošlom veku tri puta zapalila Srbiju, a sada traži da se nađe ko je bacio baklju i to je jedan od uslova. Ponovo imamo 100 za jednog”, naveo je Samardžić.

On tvrdi i da Srbijom ne vlada njena Vlada koju je nazvao kvinslinškom već da ona sluša šta joj drugi govore. Samardžić je rekao i da je srećan što Srbija ima svetog cara Lazara i svetog Vida dok EU ima “svetog Gvida (Vestervelea) i slavi Gvidovdan”.

Pristalice Demokratske stranke Srbije okupile su se na Platou ispred filozofskog fakulteta odakle su krenule u protestnu šetnju ka Vladi Srbije, jer smatraju da se vlast odriče Kosova i Metohija da bi dobila datum o otpočinjanju pregovora sa EU.

Pre polaska sa Platoa akademik Kosta Čavoški rekao je da na Vidovdan treba jasno reći da “navodni pregovori u Briselu nisu ništa drugo do nacionalna i državna izdaja, a da su oni koji su prihvatili taj sporazum veleizdajnici”.

Čavoški je rekao da Srbija danas nije dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU i to je još jedno nacionalno poniženje, jer Srbija u EU ne može ući dok se ne odrekne Kosova i Metohije.

Čavoški je rekao i da je svrha briselskog sporazuma ukidanje i poslednjih ostatak srpske državnosti na KiM. “Možda bi se na kraju našim poglavarima Tomislavu Nikolići, Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću mogli da  obratimo sa albanskom izrekom “Ili umri ili idi, ali izdajnik nemoj biti””, rekao je Čavoški.

2 komentara

  1. Ono sto je najstrasnije ubedili su nam decu da je nepotrebno braniti se od evropskih pedera, lezbejki i mesanaca(mislim na seksualnu orjentaciju)pa gaze li gaze. Nije mi jasno da u nasim redovima ima takvih koji ce sve ovo da prihvate a jos veca nepoznanica mi je iz kakve su to ,,furune,, oni izasli. Nosim se mislju da tuzim ovo nesrpsko rukovodstvo sto me vodi na ,,klanicu,,a nisu me pitali kao da sem malouman i malodoban.

  2. Ova vlada kao I predhodne…Dali su sve a dobili su nista…! ? KATASTROFA ! ! !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *