Koštunica: Srbi sa KiM poslednju reč o referendumu

BEOGRAD – Vlast u Srbiji treba formalno-pravno da se obaveže da će poništiti briselski sporazum ukoliko narod na referendumu bude protiv sporazuma, a Srbi na Kosovu i Metohiji treba da daju “poslednju reč” da li će biti referenduma, smatra predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji daće poslednju reč da li će biti referenduma. Narod na osnovu 100.000 potpisa ima pravo da raspiše referendum i to treba da bude narodni referendum, a ne referendum koji organizuje vlast”, ocenio je Koštunica u pisanoj izjavi.

D S S je, kako je rekao Koštunica, za održavanje referenduma, a na srpskom narodu na Kosovu i Metohiji je da donese konačnu odluku i tu odluku će D S S poštovati.

Koštunica je naglasio da je na vlasti da se obaveže da će poništiti briselski sporazum ako narod na referendumu bude protiv tog sporazuma, kao i da je to ključna tačka da bi imalo smisla održati referendum.

Cilj referenduma je, kako je dodao, da se narodnom voljom stavi van snage i poništi protivustavni briselski sporazum.
“Ne postoji nijedan opravdan razlog zašto vlast ne bi ispunila ovaj razumni uslov za održavanje referenduma”, ističe Koštunica i dodaje da je potrebno da se u dijalogu sa Srbima s Kosova i Metohije definišu ravnopravni medijski uslovi, rok trajanja kampanje, kontrola i brojanje listića, finansiranje kampanje.

“I, što je posebno važno, Srbi sa Kosova treba da definišu referendumsko pitanje”, rekao je lider D S S, koji smatra da bi narod “pod normalno definisanim uslovima na referendumu” glasao protiv briselskog sporazuma kojim se “uništava država Srbija na Kosovu i srpski narod izručuje da živi u nezavisnoj državi Kosovo”.

7 komentara

  1. Referendum niposto! Zuti su poznati da mogu muckati sa glasovima,a imaju jos i podrsku EU. Pa u hrvackoj je muckom doslo da idu u EU, mada je vecina protiv!

  2. Nikolica, Dacica i Vucica samo Seselj moze zaustaviti! Daj Boze da sto prije dodje!

  3. Zast se trazi referendum ? Gos. iz DSSa treba da vam je jasno da
    OVI I ONI zajedno su ZUTI KARTEL koji moraju izvrsavati u klececem
    stavu sto im naredi NATO IMPERIJA. Zasto nisu prebrojali pokradene
    izbore 2012 zasto su jedno govorili u izbornoj kampanji a sasma drugo rade i krse ustav Srbije. Oni su vesti u manipulaciji sa narodom
    koji politicki nije svestan sta nam se sprema . Ponavlja se stalno ista
    prica o Zapadnim vrednostima zivota a nekaze se da Zapad stalno i
    uvek vodi ratove zbog pljacke drugih naroda i drzava nista se nije
    promenilo oslobodanja Hristivig groba do danas, na tom putu mismo uvek gazeni okupirani, i narodnim ustankom oslobodavsani. TAKO JE BILO I TAKO CE BITI. Rodoljubiva Srbija mora ustati i jaram s vrata baciti pa makar to bili OVI sto vladaju
    umornom Srbijom. Na VAMA gos, iz DSSa je red da povedete Srbiju
    u drugom pravcu sem Zapada.

  4. Presuda Šešelju je u oktobru, tako da će se ovi na vlasti truditi da sve što im je naređeno završe pre nego što se on vrati. On će svakako uticati na autoritet bivših političkih saradnika, s obzirom da ih najbolje poznaje!!

  5. Sve treba završiti prije 30.10., zato se njima žuri !?

  6. Pocelo je vec ispiranje mozgova. Evo vec raspolazu sa podacima da je 60% za ugovor i EU!!!!

    Gde to samo sakupise? Pocelo je zastrasivanje naroda i to na veoma perfidan nacin. DSS je partija koja drzi do svoga ugleda i ne menja svoju politiku po onoj…kako vetar duva.
    Vreme je (ako nije vec kasno) da se dogodi narod… treba hitno preduzeti korake ka unistenju toga zla koji guta ne samo KiM nego celu Srbiju. Gospodine Kostunice, sta vise cekate?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *