PROTEST, NIJE GOTOVO – NAROD SE PITA

PROTEST
Nije gotovo – narod se pita 22. aprila u 15 časova
Plato ispred Filozofskog fakulteta

 

Pozivamo građane na protest 22. aprila protiv sramnog sporazuma koji je Vlada Srbije potpisala sa albanskim separatistima. Okupljanje građana počinje u 15.00 na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će krenuti šetnja do Vlade Srbije kojoj će u 15.30 biti predat sledeći zahtev:

Prihvatanjem sporazuma sa albanskim separatistima vlast je potpuno izneverila srpski narod i do kraja ukinula državu Srbiju na Kosovu i Metohiji.

Srpski narod nije dao, niti bi ikad mogao dati, mandat bilo kome da izda državne i nacionalne interese Srbije. Zato Vlada Srbije i Predsednik Republike moraju da podnesu neopozive ostavke i time ponište nedostojni sporazum kojim se odriču sopstvene države na Kosovu.

Nijedan političar ne sme da uzurpira pravo naroda da odlučuje o svojoj sudbini i da, protivno narodnoj volji, sklapa sramne sporazume. Zato, i zato što čvrsto verujemo u neprikosnovenost volje naroda, odlučno zahtevamo da se odmah raspiše referendum na kojem će se građani Srbije slobodno izjasniti da li su za ili protiv sporazuma kojim se Srbija odriče Kosova.

Vlast koja je prihvatila ovaj sporazum zaslužuje naziv državoubice, jer sahranjuje srpske državne institucije na Kosovu i Metohiji i zamenjuje ih institucijama lažne države Kosovo. Zauzvrat, dobiće od Evropske unije platu u bednom iznosu koji se zove „datum“. Niko se do sada, za više od šest stotina godina, nije usudio da pomisli kako se Kosovom može trgovati i kako se ono sme prodati neprijateljima Srbije.

Ni NATO agresoru nije pošlo za rukom da ukine srpsku državnost na Kosovu, ali umesto nasilnika taj posao hoće da završi sadašnja vlast u Beogradu. Srpski narod, i niko osim njega, jeste taj koji mora dati poslednju reč o sporazumu koji je ova vlast potpisala, pa time i o njoj samoj.

Zbog svega toga, Demokratska stranka Srbije se otvoreno suprotstavlja ovom sramnom sporazumu i staje na stranu svog naroda koji se na Kosovu bori za svoju državu Srbiju. Zato podržavamo odluku srpskog naroda da formira Skupštinu severnog Kosova, da brani svoje neotuđivo pravo da pripada državi Srbiji i da sačuva njene institucije. Istovremeno, ozbiljno upozoravamo vlast da ni po koju cenu ne upotrebljava silu protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

 

Demokratska stranka Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *