Mi se ne plašimo, nemojte ni vi

Piše Dragomir Antonić

Vlast je povukla prvi potez i to pravi. Neće potpisati nešto što inače i ne postoji

Šarmantna Keti, koja do kraja godine odlazi u penziju, frustrirano je izjavila da je lopta u dvorištu Srbije. Kikirez Dežer nervozno kaže da ultimatum iz 2013. nema nikakve veze sa ultimatumom iz 1914. Ne razumem, odakle mu asocijacija na ta dva događaja. Nije valjda da gleda „Slagalicu“.

KO ĆE NJIVU ORATI Stasiti Ognjen Pribićević, navodno domaći Srbin, takođe je zabrinut da ne ostanemo usamljeni na Zemaljskoj kugli. Biće da mu je još u pamćenju slikovnica bajka iz njegovog doba „Pavle sam na svetu“. Što bi rekao blaženopočivši Tanasije iz Čačka: Sve moj do mojega!
Važno je podržati braću iz vlasti da ne posustanu. Dali gol Barseloni – što bi rekla Keti – pa ih vata prpa šta će Mesi uraditi. Ne plašite se braćo, dok ste vi hrabri i branite srpske interese narod je sa vama. Nema mesta strahu, jer naši neprijatelji nit su jaki, niti imaju snage da nam bilo šta nametnu. Od 210 država samo je 27 u EU. Da li su preostale 183 države same i izolovane?
Plašite se da nam njive neće biti zaorane? Ko je do sad orao, sejao, drljačom prelazio, zalivao, plevio, okopavao. Nije to nikad evrounijata, domaći ili strani činio. Nisu to radile, niti će ikad raditi uplašene džirlo devojke koje nemaju nikakvu alternativu. Ono jeste da poslednjih godina evropejci iz Bugarske i Rumunije rade za nadnicu kod srpskog seljaka. S obzirom na to kakva je kod njih situacija, radiće i ove godine. Nema sekiracije. Ko je o njivama brinuo 1914, 1915, 1916. ili 1941,1942, 1999… Niko drugi do srpski seljak. I ove godine je njive zaorao, On, srpski seljak. Zato je najvažnije da, braćo iz vlasti, o seljaku brinete, a ne da li ćete penzionerku Keti zadovoljiti, ma koliko šarmantna bila. Ako su njive i oranje u pitanju da Kosovo i Metohiju predate – razlog ne postoji.

OMAKLO SE PREMIJERU Plašite se da neće biti penzija? Zašto ih ne bi bilo i kakve veze ima Evrounija sa srpskim penzijama? Pitajte Grke, Bugare, Italijane, Špance, neka se pripreme, Slovenci, kolike su im penzije danas u odnosu na pre tri ili četiri godine. Prepolovljene su sa tendencijom daljeg pada, a oni su svi članovi evrounijatske tvorevine. Neki čak i osnivači iste. Sad, ako im predamo Kosovo i Metohiju, oni će zauzvrat Srbiji i srpskim penzionerima isplaćivati, onako drugarski, penzije. Ni vi u to ne verujete.
Omaklo se premijeru na aerodromu i reče da: „Na Zapadu nemamo nijednog iskrenog prijatelja“. Davno su naši preci izrekli rečenicu: „Latini su stare varalice“! Rekli i zapisali da nas, njihove potomke, upozore sa kim imamo posla. Drugo je pitanje gde su novci iz penzionih fondova. Možda u nekoj od zemalja Evrounije? Ko ih je tamo odneo? Zato nemojte narod u zabludu dovoditi da Kosovo i Metohija imaju neke veze sa penzijama.

[restrictedarea] Strah vas je da plate nećete moći isplaćivati? Mislio sam da se plate zarađuju i da je novac koji se dobije zarađen novac. Tako misle preduzetnici, proizvođači, seljaci, ugostitelji, radnici koji rade na normu, prodavci i preprodavci na pijacama. Slobodni umetnici koji stoje u raznim pozama na ulicama i pred crkvama sa ispruženom rukom ili praznim šeširom takođe rade po učinku. Primećujem da što smo Datumu bliži njih je sve više. Kad samostalnim preduzetnicima dodate i jedan milion nezaposlenih ima mnogo više onih koji ni do sad platu nisu dobijali, već su se sami dovijali kako će da prežive.
Plate zaposlenih u javnim službama nisu razlog da predate Kosovo i Metohiju. Bolje da smanjite broj narodnih poslanika. Kakvu vajdu Srbija ima od narodnog poslanika, docenta dr Žarka Koraća? Nisu valjda njegovih nekoliko plata razlog da se odreknemo Kosova i Metohije.

SAVEST, DUŠA, VERA Ne smete, vi koji ste na vlasti, biti strašljiviji od naroda. Nas običnih ljudi. Nas koji nigde nećemo otići, jer pošteno govoreći, i nemamo gde. Mi smo vas izabrali i vlast u ruke dali da brinete o državi, a ne da nas plašite. Mi verujemo da ste vi hrabriji od nas i zato ćemo vas podržati. Mi se ne plašimo. Nemojte ni vi strašljivi biti.
Narod ne čine „analitičari“, pripadnici nevladinih organizacija, koji se svakodnevno slikaju i mrsomude po televizijskim ekranima. Deo srpskog naroda nisu ni ambasadori kvinte ili Kunta-Kinte koji smatraju da imaju pravo da baljezgaju i da njihove baljezgarije običan svet prima zdravo za gotovo. Morate, braćo na vlasti, stalno imati na umu da se ustupcima nezasita ala nikad neće nahraniti. Predajom Kosova i Metohije ništa dobro nećete nama, Srbiji, ni deci (na koje se stalno pozivate, kao da samo vi imate decu) našim potomcima učiniti. Šta smo dobili od tih naših „saveznika i prijatelja“ u poslednjih dvanaest godina? Ništa, sem novih zahteva. Da li smo im sve što su tražili: povukli tužbe, izvinjavali se, prihvatili svaki sporazum koji su nam ponudili, rezolucije izglasavali, pljačku ili privatizaciju omogućili, sopstvene heroje, vojnike i političare pohapsili. Zauzvrat samo batine i pogrde dobijali, da bi na kraju poručili da svest, a uz nju i savest, dušu, veru i ime promenimo. Nećemo se menjati. Nije to uradio ni Pavle Jurišić – Šturm, nego im je na Kolubari pokazao šta znači srpska pamet i junačko srce. Zube je stisnuo i ranjenog zgloba za Srbiju pobedio Novak Đoković. Pokazali su kako se za Srbiju bori. Kad su oni mogli podvig učiniti, možemo i mi njive zaorati, voćke orezati, sa penzijama se izboriti. Nemojte nas vi osramotiti. Dosta nam je poniženja.

[/restrictedarea]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *