Ми се не плашимо, немојте ни ви

Пише Драгомир Антонић

Власт је повукла први потез и то прави. Неће потписати нешто што иначе и не постоји

Шармантна Кети, која до краја године одлази у пензију, фрустрирано је изјавила да је лопта у дворишту Србије. Кикирез Дежер нервозно каже да ултиматум из 2013. нема никакве везе са ултиматумом из 1914. Не разумем, одакле му асоцијација на та два догађаја. Није ваљда да гледа „Слагалицу“.

КО ЋЕ ЊИВУ ОРАТИ Стасити Огњен Прибићевић, наводно домаћи Србин, такође је забринут да не останемо усамљени на Земаљској кугли. Биће да му је још у памћењу сликовница бајка из његовог доба „Павле сам на свету“. Што би рекао блаженопочивши Танасије из Чачка: Све мој до мојега!
Важно је подржати браћу из власти да не посустану. Дали гол Барселони – што би рекла Кети – па их вата прпа шта ће Меси урадити. Не плашите се браћо, док сте ви храбри и браните српске интересе народ је са вама. Нема места страху, јер наши непријатељи нит су јаки, нити имају снаге да нам било шта наметну. Од 210 држава само је 27 у ЕУ. Да ли су преостале 183 државе саме и изоловане?
Плашите се да нам њиве неће бити заоране? Ко је до сад орао, сејао, дрљачом прелазио, заливао, плевио, окопавао. Није то никад евроунијата, домаћи или страни чинио. Нису то радиле, нити ће икад радити уплашене џирло девојке које немају никакву алтернативу. Оно јесте да последњих година европејци из Бугарске и Румуније раде за надницу код српског сељака. С обзиром на то каква је код њих ситуација, радиће и ове године. Нема секирације. Ко је о њивама бринуо 1914, 1915, 1916. или 1941,1942, 1999… Нико други до српски сељак. И ове године је њиве заорао, Он, српски сељак. Зато је најважније да, браћо из власти, о сељаку бринете, а не да ли ћете пензионерку Кети задовољити, ма колико шармантна била. Ако су њиве и орање у питању да Косово и Метохију предате – разлог не постоји.

ОМАКЛО СЕ ПРЕМИЈЕРУ Плашите се да неће бити пензија? Зашто их не би било и какве везе има Евроунија са српским пензијама? Питајте Грке, Бугаре, Италијане, Шпанце, нека се припреме, Словенци, колике су им пензије данас у односу на пре три или четири године. Преполовљене су са тенденцијом даљег пада, а они су сви чланови евроунијатске творевине. Неки чак и оснивачи исте. Сад, ако им предамо Косово и Метохију, они ће заузврат Србији и српским пензионерима исплаћивати, онако другарски, пензије. Ни ви у то не верујете.
Омакло се премијеру на аеродрому и рече да: „На Западу немамо ниједног искреног пријатеља“. Давно су наши преци изрекли реченицу: „Латини су старе варалице“! Рекли и записали да нас, њихове потомке, упозоре са ким имамо посла. Друго је питање где су новци из пензионих фондова. Можда у некој од земаља Евроуније? Ко их је тамо однео? Зато немојте народ у заблуду доводити да Косово и Метохија имају неке везе са пензијама.

[restrictedarea] Страх вас је да плате нећете моћи исплаћивати? Мислио сам да се плате зарађују и да је новац који се добије зарађен новац. Тако мисле предузетници, произвођачи, сељаци, угоститељи, радници који раде на норму, продавци и препродавци на пијацама. Слободни уметници који стоје у разним позама на улицама и пред црквама са испруженом руком или празним шеширом такође раде по учинку. Примећујем да што смо Датуму ближи њих је све више. Кад самосталним предузетницима додате и један милион незапослених има много више оних који ни до сад плату нису добијали, већ су се сами довијали како ће да преживе.
Плате запослених у јавним службама нису разлог да предате Косово и Метохију. Боље да смањите број народних посланика. Какву вајду Србија има од народног посланика, доцента др Жарка Кораћа? Нису ваљда његових неколико плата разлог да се одрекнемо Косова и Метохије.

САВЕСТ, ДУША, ВЕРА Не смете, ви који сте на власти, бити страшљивији од народа. Нас обичних људи. Нас који нигде нећемо отићи, јер поштено говорећи, и немамо где. Ми смо вас изабрали и власт у руке дали да бринете о држави, а не да нас плашите. Ми верујемо да сте ви храбрији од нас и зато ћемо вас подржати. Ми се не плашимо. Немојте ни ви страшљиви бити.
Народ не чине „аналитичари“, припадници невладиних организација, који се свакодневно сликају и мрсомуде по телевизијским екранима. Део српског народа нису ни амбасадори квинте или Кунта-Кинте који сматрају да имају право да баљезгају и да њихове баљезгарије обичан свет прима здраво за готово. Морате, браћо на власти, стално имати на уму да се уступцима незасита ала никад неће нахранити. Предајом Косова и Метохије ништа добро нећете нама, Србији, ни деци (на које се стално позивате, као да само ви имате децу) нашим потомцима учинити. Шта смо добили од тих наших „савезника и пријатеља“ у последњих дванаест година? Ништа, сем нових захтева. Да ли смо им све што су тражили: повукли тужбе, извињавали се, прихватили сваки споразум који су нам понудили, резолуције изгласавали, пљачку или приватизацију омогућили, сопствене хероје, војнике и политичаре похапсили. Заузврат само батине и погрде добијали, да би на крају поручили да свест, а уз њу и савест, душу, веру и име променимо. Нећемо се мењати. Није то урадио ни Павле Јуришић – Штурм, него им је на Колубари показао шта значи српска памет и јуначко срце. Зубе је стиснуо и рањеног зглоба за Србију победио Новак Ђоковић. Показали су како се за Србију бори. Кад су они могли подвиг учинити, можемо и ми њиве заорати, воћке орезати, са пензијама се изборити. Немојте нас ви осрамотити. Доста нам је понижења.

[/restrictedarea]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *