Eksplozije na maratonu u Bostonu, dvoje mrtvih

BOSTON – Više od 100 osoba je povređeno, a najmanje dve su nastradale u današnjem bombaškom napadu na bostonskom maratonu, javio je Rojters, pozivajući se na list Boston Gloub.

Šef policije u Bostonu Ed Dejvis izjavio je da nije bilo upućenih pretnji pre napada koji se dogodio pre nekoliko sati. On je kazao da je lokalna policija dobila pomoć federalnih vlasti i bezbednosnih agencija na sređivanju situacije u gradu.

U Njujorku i Vašingtonu su podignute mere bezbednosti, a Pensilvanija avenija ispred Bele kuće je zatvorena za građane.

Policija u Vašingtonu pojačala je patrole u metro stanicama, nakon današnjeg bombaškog napada u Bostonu, javile su televizije u američkoj prestonici. Predstavnici policije su saopštili da te mere nisu preduzete zbog “konkretne pretnje” metro sistemu u Vašingtonu, već zbog opreza, posle napada u Bostonu.

Dodaje se da će nadležne službe nastaviti da prate situaciju u Bostonu i da preduzimaju neophodne mere. Saobraćaj u Pensilvaniji aveniji ispred Bele kuće u potpunosti je obustavljen.

Zvanično, uzrok eksplozija u Bostonu za sada nije poznat. Eksplozije su na trotoaru pored staze odjeknule jedna za drugom u razmaku od nekoliko sekundi, u neposrednoj blizini linije cilja.

Medicinske ekipe su na licu mesta i ukazuju pomoć povređenima. Policija je naredila okupljenima koji su pratili maraton da se sklone.

Iz bolnice Masačusets je saopšteno da su najmanje četiri osobe ranjene. Eksplozije su izazvale paniku, na ulicama se vidi krv, a medicinske ekipe pristižu sa nosilima.

Eksplozije su odjeknule u 14.45 sati po lokalnom vremenu, sat vremena nakon što su prvi maratonci prešli cilj, dodaje CNN. Na poznatom bostonskom maratonu učestvovalo je oko 17.000 trkača, a nekoliko desetina hiljada je pratilo nadmetanje duž staze.

Blizu mesta eksplozije pronađene još 2 eksplozivne naprave

Blizu mesta gde su danas odjeknule dve eksplozije na čuvenoj maratonskoj trci u Bostonu, pronađene su još dve eksplozivne naprave, saopštio je neimenovani zvaničnik američke obaveštajne službe i naveo da su te eksplozivne naprave deaktivirane.

Eksplozija i u biblioteci Džej-Ef-Kej, nema žrtava

Još jedna eksplozija, nakon dve na bostonskom maratonu, dogodila se danas popodne u muzeju i biblioteci Džej-Ef-Kej (JFK) u tom gradu, javile su agencije. Portparolka policije Neva Kokli izjavila je da se eksplozija dogodila u Džon Ficdžerald Kenedi predsedničkoj biblioteci i muzeju, a da na sreću nije bilo povređenih. Biblioteka je zahvaćena vatrom.

Jedan komentar

  1. I ovo ima nesto zajednickog sa “MILOSRDNIM ANDJELOM”!
    1.Stradali su kao i uvjek, neduzni, djeca, zene, mladi…..
    2.Pocinioc je nedostupan,djeluje sa nedostupne visine ili je nepoznat
    3.Radi se o AMERIKANCIMA,prvo kao izvrsiocima a zatim kao zrtvama
    4.Bespomocnost zrtve, nista se ne moze uciniti da bi se sprecila
    ludost i ljigavost takvog akta.
    5.Neizvjesnost za buducnost.
    POUKA: “Tko se maca laca, od maca i gine”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *