Експлозије на маратону у Бостону, двоје мртвих

БОСТОН – Више од 100 особа је повређено, а најмање две су настрадале у данашњем бомбашком нападу на бостонском маратону, јавио је Ројтерс, позивајући се на лист Бостон Глоуб.

Шеф полиције у Бостону Ед Дејвис изјавио је да није било упућених претњи пре напада који се догодио пре неколико сати. Он је казао да је локална полиција добила помоћ федералних власти и безбедносних агенција на сређивању ситуације у граду.

У Њујорку и Вашингтону су подигнуте мере безбедности, а Пенсилванија авенија испред Беле куће је затворена за грађане.

Полиција у Вашингтону појачала је патроле у метро станицама, након данашњег бомбашког напада у Бостону, јавиле су телевизије у америчкој престоници. Представници полиције су саопштили да те мере нису предузете због “конкретне претње” метро систему у Вашингтону, већ због опреза, после напада у Бостону.

Додаје се да ће надлежне службе наставити да прате ситуацију у Бостону и да предузимају неопходне мере. Саобраћај у Пенсилванији авенији испред Беле куће у потпуности је обустављен.

Званично, узрок експлозија у Бостону за сада није познат. Експлозије су на тротоару поред стазе одјекнуле једна за другом у размаку од неколико секунди, у непосредној близини линије циља.

Медицинске екипе су на лицу места и указују помоћ повређенима. Полиција је наредила окупљенима који су пратили маратон да се склоне.

Из болнице Масачусетс је саопштено да су најмање четири особе рањене. Експлозије су изазвале панику, на улицама се види крв, а медицинске екипе пристижу са носилима.

Експлозије су одјекнуле у 14.45 сати по локалном времену, сат времена након што су први маратонци прешли циљ, додаје ЦНН. На познатом бостонском маратону учествовало је око 17.000 тркача, а неколико десетина хиљада је пратило надметање дуж стазе.

Близу места експлозије пронађене још 2 експлозивне направе

Близу места где су данас одјекнуле две експлозије на чувеној маратонској трци у Бостону, пронађене су још две експлозивне направе, саопштио је неименовани званичник америчке обавештајне службе и навео да су те експлозивне направе деактивиране.

Експлозија и у библиотеци Џеј-Еф-Кеј, нема жртава

Још једна експлозија, након две на бостонском маратону, догодила се данас поподне у музеју и библиотеци Џеј-Еф-Кеј (ЈФК) у том граду, јавиле су агенције. Портпаролка полиције Нева Кокли изјавила је да се експлозија догодила у Џон Фицџералд Кенеди председничкој библиотеци и музеју, а да на срећу није било повређених. Библиотека је захваћена ватром.

Један коментар

 1. I ovo ima nesto zajednickog sa “MILOSRDNIM ANDJELOM”!
  1.Stradali su kao i uvjek, neduzni, djeca, zene, mladi…..
  2.Pocinioc je nedostupan,djeluje sa nedostupne visine ili je nepoznat
  3.Radi se o AMERIKANCIMA,prvo kao izvrsiocima a zatim kao zrtvama
  4.Bespomocnost zrtve, nista se ne moze uciniti da bi se sprecila
  ludost i ljigavost takvog akta.
  5.Neizvjesnost za buducnost.
  POUKA: “Tko se maca laca, od maca i gine”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *