DSSpredala zahtev za referendum i ostavkama

BEOGRAD – Demokratska stranka Srbije predala je danas Vladi Srbije zahtev u kome ta stranka traži raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o briselskom sporazumu. U zahtevu DSS traži od Vlade Srbije i predsednika Srbije da podnesu ostavke zbog briselskog sporazuma.
Lider DSS Vojislav Koštunica rekao je nakon protestne šetnje i predaje zahteva da ta stranka traži referendum na kojem bi se narod izjasnio o sporazumu kojim se, kako tvrdi, zaokružuje lažna država Kosovo.
“Reč je pala – a ona glasi referendum, kako bi se narod izjasnio da li na Kosovu postoji Srbija ili ne”, rekao je Koštunica.
Kako tvrdi Koštunica, vlast do sada nije zvanično objavila tekst predloga sporazuma zato što se u tom sporazumu nigde ne spominje Srbija njen ustav i zakoni, kao ni Rezolucija 1244 veće se umesto toga spominju kosovski ustav i zakoni.
“Treba da dobiju datum, treba da se Srbija usreći datumom. Pogledajte kako su se u EU usrećili Španija, Grčka i Kipar. I onda ponavljaju da će dobijanje datuma privući investitore”, rekao je Koštunica i dodao da iz EU mogu stići samo nove pretnje i ucene i novi pokušaji komadanja i drobljenja Srbije.
On je poručio i da ovo nije prvi protest i rekao: “Tek smo počeli a znate kako se kaže – Srbija se umirit’ ne može”.
Koštunica je pozdravio Srbe na Kosovu i Metohiji koji su danas osnovali svoju Skupštinu opština i poručio da oni državu Srbiju brane na Kosovu dok, kako kaže, aktuelna vlast uništava državu Srbiju na Kosovu.
Učesnici protestnog skupa “Nije gotovo – narod se pita” krenuli su od filozofskog fakulteta do Vlade Srbije, a dok su prolazili pored predsedništva Srbije koje su obezbeđivale policijske snage vikali “Izdaja”, dok su ispred vlade vikali “Ostavke”, “Izdaja”, “Izdali ste Kosovo”, “Ustala je Srbija”.
Skupu su se priključile i pristalice pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici, kao i pristalice Obraza, a učesnici protesta su nosili zastave DS S, Srbije kao i transparente na kojima između ostalog piše “Nije gotovo – narod se pita”, “Branimo Srbiju”, “Kosovo je Srbija”.

10 komentara

  1. Ako uopste bude zasedanja Skupstine, nadam se da ce biti otvoreno za javnost i da ce prisustvovati Predsednik Srbije i svi clanovi Ustavnog suda. To su uglavnom ljudi kojima je Srbije predala svoju sudbinu u ruke, nazalost! Nestrpljivo cekamo kad ce skupiti hrabrosi i oglasiti se. Da ne bi gubili vreme, narod bi mogao ishod da ceka ispred zgrade Skupstine. Za svaki slucaj.

    • Kakva glupost,kakav referendum ! Potrebno je samo da se postuje ustav i zakoni i tuzilac da radi svoj posao(da naredi hapsenje Dacica,Vucica i njihove bulumente) !
      Uostalom,i DSS je doveo Naprednjake na vlast podrskom Nikolicu na izborima.

  2. Stara je izreka ,,da nije uvek tako kako na prvi pogled izgleda,,. Ovo su opasna ,,deca,, u prvo vreme zadojena srpstvom i drzavnoscu posrnule zute Srbije, promovasase sebe kao mesije za spas svog naroda. Lagase nas dve decenije i u tome im svaka cast. Kod drugih naroda to neprolazi e dal smo mi glupi il ima nesto drugo… Opasno je to sto su nam svo vreme govorili i ubedjivali nas da je borba uzaludna jer eto drugi su veliki a ono narodno ,, kod drugoga tatka poveca pa..a. Sve dok postoji borba postoji i nada i treba se boriti citavog zivota. Uspeli su vecinu da ubede da ce nemci, veciti neprijatelji Srba a to istorija govori, sa svojim kapitalom da izgrade Srbiju. Pa to su tolike budalastine da ih pametan covek nikada nece ,,progutati,,. Mediji nas svakodnevno time bombarduju. Sramota. Pa gde je tu Srbija kojoj ja kao lojalan gradjanin redovnoi placam porezu i TV pretplatu? Pa iz tih sredstava se i finansiraju upravo ovi gore pomenuti e taj mazohizam ja nemogu da razumem. Uzeli su sve sto su mogli sada je OBRAZ na redu.

  3. Ni ja nebih bio Srbin niti bh se Srbinom zvao da ” sve neznam, da politiku nemam u malom prstu a što se tiče međunarodnih odnosa zaista nemam nepoznanica”. Pokušavao sam da uradim neku svoju analzu, ali stvari su jasne kao dan. Nije lako voditi porodocu od pet članova od jednog oca i majke a kamo li državu , još ovakvu kao što je naša. Nesumwam u najbolje namere našeg rukovodstva, ne bar kada su u pitawu predsednik, premijer i vice premijer. Što se tiče Grubješićke , znamo joj idejnu sedimentaciju i kapacitet pa shodno tome procenite braćo Srbi ko sve vodi državu. I ako mi sve ovo teško pada , i ako ovo sve doživqavam kao lični moralni debakl nemogu svoje rukovodstvo nazvati izdajničkim jer tvrdim da te namjere nisu postojala. Treba shvatiti da Srbija nema prijatejla.nije se bilo lako boriti sa onima u Briselu koji bi rado poubijali našu delegaciju, radije nego što su pregovarali. Iluzorni su bili svi pregovori jer su , sa one strane pregovarači bili iz država koje su priznale KOsovo. I šta smo mogli očekivati. Braćo Srbi, sa neizmernim žalljejem i bolom u duši koji ubija celo biće mi moramo da se pmirimo da je osovo priznato od najvećih svetskih velesila, istih onih koje su nam ga otele na silu. Kosovo se samo silom može vratiti. To smo uradili 1912. Bože moj. Sve su bitke završene davno, samo nije za KOsovo ravno. Zato čuvajmo Kosovo u pamćenju u pesmi, umesto uspavanke , pevajmo deci Lazarevu kletvu.Ostavimo amanet generacijama iza nas da ga vrate , naravno silom . Lično bih voleo da to doživim, ali sam sinovima ostavio amanet da ne zaborave grobove svojih predaka sa Skadra, Bregalnice, Bojne Njive i Jonskoga mora. Pa , Bože moj… smrt se ne izbegava odlagawem. Kako reče veliki genije Slavno mrite kad mrijet morate. Mojim presednicima samo zameram što iskreno ovo nekažu narodu da se Kosovo može vratiti samo silom , a mi je sada nemamo.Pomozimo tom narodu dole. Na žalost ovaj sporazum je samo mirna reintegracija u kkosovske institucije i ukidanje “paralelnih”. I to je bolje nego u ovom trenutku uzalud ginuti. I drugo što im zameram jeste što takko hitaju u zagrljaj svojim krvnicima a najveći krvnik srpskoga nnaroda je evropska unija koja će istovremeno biti i naša najmasovnija grobnica. NIšta oni nisu krivi. Kriv je Tadić koji je izašao iz okvira UN i rezolucije 1244 i predao se Evropi. On je to morao jer su ga na vlast doveli posle puča 2000 godine a ovi to nemoraju jer ipak je ova trojka nešto što odiše patriotizmom

    • Nenasedajniti

      Kosovo je srpska teritorija, ma koliko Siptara i/ili Albanaca na Kosmetu zivelo, ono je srpsko, neka poklanjaju Nemci i ostali svoju teritoriju. Dobro poznaju oni broj uzurpiranih privatnih imovina, koje se nalaze juzno od Ibra, uzurpaciju u njihovim drzavama ne bi dozvolili, a u srpskim medijama cak sire dezinformaciju da je sva srpska privatna imovina prodana – pa i da je, a nije, ipak je Kosovo srpsko, dobro to oni znaju. Steta, sto u Srbiji i dan danas ima i onih koji nasedaju na sarene lazi, a ima i onih koji su postale, za mali deparac, marionete tudih interesa.

    • Iskreno receno ovakve besede, onih koji poznaju politiku, su opasnije od potpisnika sporazuma. To kaze onaj ko se u ,,politiku,, ovakvu, ne razume ali ima vaspitanje. Ko su ta dvojica koji se odricu dela svoje drzave i za to traze razumevanje???

  4. Dačić da podnese ostavku, a Vučić, ako shvata raspoloženje naroda i voljan je, da se vrati na pravi put – srpskog Ustava i prava, neka pokuša da sastavi takvu vladu, koja će da `eliminiše` iz pravnog poretka, ono bezakonje ( `paraf`)… ?! Ima li razboritijeg rešenja ???

  5. Napadate pogrešne nije problem u našem pregovaračkom timu već u postavci ciljeva na svetskoj karti.Ako ispred sebe imaš cev, kako ćeš da pregovaraš. Oni njih nisu pozvali da pregovaraju sa Tačijem već da parafiraju kapitulaciju i ne nude nam ništa osim da nas ostave u životu, a Srbima sa Kosova ni to.Možete da se bunite koliko hoćete, ali mislim da će nas naterati da ovo progutamo, mada vrlo teško kao i sve ostalo, zato što smo mi Srbi postali prodane duše i ateisti kojim je bitno u se, na se i poda se.Kažem to jer posmatram ljude oko sebe i vidim da ne reaguju čak ni na sitnu nepravdu koju primete, da pomognu gladnom, ustanu u gradskom starcu, da se ne zapošljavaju preko veze, da deca ne biju više roditelje i slično, kako će da reaguju onda na svetsku nepravdu?Idem ulicom i slušam razgovor dve starice kako pričaju da će da naprave probnu sahranu za života da bi im donela rodbina hranu na grob da se najedu pošto sada neće.Namerno Vam ovo pišem da bih isprovocirla i naterala ljude da sednu i da razmisle. Šta će nam ostati da prodamo posle Koova, dušu već jesmo jer smo zaboravili i srce Jovanovo i decu pobijenu i povađenih organa i sa njinim ubicama mi parafiramo sporazum!!!!!!!!!!!!!!!1

  6. Referendum je jedino i pravo resenje.Ali vlastodrsci znaju raspolozenje gradjana pa beze od referenduma kao djavo od krsta.Na referendum treba traziti izjasnjavanje gradjana pod jedan da li gradjani prihvataju briselski sporazum,pod dva treba traziti vanredne izbore kako bi izdajnici bili najureni sa vlasti.Sada se vlast mnogo trudi da opravda briselski sporazum,samo se pitam da li je sporazum overen nekim milioncetom evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *