VUČIĆ: SRBIJA NIJE ŠAKA ZOBI

BEOGRAD, 18. mart 2013. (FoNet) – Ministar odbrane Aleksandar Vučić poručio je danas kadetima Vojne akademije da kao stubovi društva, u budućnosti moraju da vode računa da svi znaju koliko smo miroljubiv i dobar narod, ali i da znanjem i obučenošću pošalju poruku svima da Srbija nije na prodaju. Srbija nije šaka zobi koju bilo ko može da pozoba, jer ovo su oni koji su najvredniji i najbolji u našem društvu i zemlji, koji su uvek i stanju da je sačuvaju i odbrane, istakao je Vučić na obeležavanju Dana Vojne akademije. Vučić je rekao da Srbija uvek hoće i želi da živi u miru, jer “ne postoji normalan čovek koji bi želeo nešto drugo”, i zato je pred kadetima Vojne akademije velika uloga u budućnosti. Danas imamo vojsku kao sistem i koliko god toga da sebi zameramo, koliko god da smo samokritični, koliko god da vidimo nedostataka i šta su zadaci koje treba da ispunimo u narednom periodu, čini mi se da ne postoji bolji sistem u zemlji od Vojske Srbije, ocenio je on.

Država će, najavio je Vučić, u teškim ekonomskim uslovima pokušati da uloži više u vojno obrazovanje i u Vojnu akademiju. Ne obećavam vam kule i gradove. To će biti proces od nekoliko godina, ali obećavam da ćete svake godine videti napredak, jer država mora da pokaže brigu i drugačiji odnos prema svojoj budućnosti i mladosti, rekao je on.

Vučić je dodao da je pripadnicima Vojske Srbije beskrajno zahvalan, jer su onaj deo društva koji može da kaže više od ostalih šta je ono što je učinio za svoju zemlju i šta je uvek spreman da uradi.

“Za razliku od svih nas koji smo se, čini mi se, nekako uvek pitali šta je to Srbija učinila za nas”, konstatovao je on.

Vučić je naglasio da nije slučajno ni što iz mnogih zemalja sveta dolaze kadeti na školovanje u Vojnoj akademiji, jer ih šalju da nauče, znajući o kakvoj kvalitetnoj školi se radi, ali i zato što znaju “da dolaze kod prijatelja, da ih naši studenti nikad neće omalovažavati”.

3 komentara

  1. Da li Vucic-Dacic znaju da se pitomci vojne I policijske akademije zaklinju da ce braniti I zastiti Ustav I suverenitet Srbije? Onaj isti Ustav I suverenitet koji Nikolic, Dacic, Vucic, Dinkic I njihovi bezumni sledbenici ugrozavaju svakim danom sve vise, I vise, I vise…..

  2. Licno je gospodin radikal u svoje vreme sa Tomom i Seseljom doveo srbiju da bude saka zobi. Vas list im sada daje legitimitet i pere ih od svih zla koja su uccinili. Dali Vucelic ode na grob coveku za koga je bio zaduzen od strane porodice da ga doceka u kovcegu na aerodromu. Sramota.eto u sta se pretvorila Srbija dosli ljudi devedesetih i na vlast i u medije.

  3. Reče Vučić i ostade živ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *