ВУЧИЋ: СРБИЈА НИЈЕ ШАКА ЗОБИ

БЕОГРАД, 18. март 2013. (ФоНет) – Министар одбране Александар Вучић поручио је данас кадетима Војне академије да као стубови друштва, у будућности морају да воде рачуна да сви знају колико смо мирољубив и добар народ, али и да знањем и обученошћу пошаљу поруку свима да Србија није на продају. Србија није шака зоби коју било ко може да позоба, јер ово су они који су највреднији и најбољи у нашем друштву и земљи, који су увек и стању да је сачувају и одбране, истакао је Вучић на обележавању Дана Војне академије. Вучић је рекао да Србија увек хоће и жели да живи у миру, јер “не постоји нормалан човек који би желео нешто друго”, и зато је пред кадетима Војне академије велика улога у будућности. Данас имамо војску као систем и колико год тога да себи замерамо, колико год да смо самокритични, колико год да видимо недостатака и шта су задаци које треба да испунимо у наредном периоду, чини ми се да не постоји бољи систем у земљи од Војске Србије, оценио је он.

Држава ће, најавио је Вучић, у тешким економским условима покушати да уложи више у војно образовање и у Војну академију. Не обећавам вам куле и градове. То ће бити процес од неколико година, али обећавам да ћете сваке године видети напредак, јер држава мора да покаже бригу и другачији однос према својој будућности и младости, рекао је он.

Вучић је додао да је припадницима Војске Србије бескрајно захвалан, јер су онај део друштва који може да каже више од осталих шта је оно што је учинио за своју земљу и шта је увек спреман да уради.

“За разлику од свих нас који смо се, чини ми се, некако увек питали шта је то Србија учинила за нас”, констатовао је он.

Вучић је нагласио да није случајно ни што из многих земаља света долазе кадети на школовање у Војној академији, јер их шаљу да науче, знајући о каквој квалитетној школи се ради, али и зато што знају “да долазе код пријатеља, да их наши студенти никад неће омаловажавати”.

3 коментара

  1. Da li Vucic-Dacic znaju da se pitomci vojne I policijske akademije zaklinju da ce braniti I zastiti Ustav I suverenitet Srbije? Onaj isti Ustav I suverenitet koji Nikolic, Dacic, Vucic, Dinkic I njihovi bezumni sledbenici ugrozavaju svakim danom sve vise, I vise, I vise…..

  2. Licno je gospodin radikal u svoje vreme sa Tomom i Seseljom doveo srbiju da bude saka zobi. Vas list im sada daje legitimitet i pere ih od svih zla koja su uccinili. Dali Vucelic ode na grob coveku za koga je bio zaduzen od strane porodice da ga doceka u kovcegu na aerodromu. Sramota.eto u sta se pretvorila Srbija dosli ljudi devedesetih i na vlast i u medije.

  3. Рече Вучић и остаде жив.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *