SRBIJA DOVOLJNO POPUSTILA

BEOGRAD, 18. mart 2013. (FoNet) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je izjavio da Srbija u pregovorima o Kosovu neće učiniti ništa što je ispod ili preko onoga što piše u Rezoluciji Skupštine Srbije, naglašavajući da je Srbija već dovoljno popustila po tom pitanju. Nikolić je, posle razgovora sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, naglasio da Srbija u najtežem mogućem trenutku rešava pitanje Kosova i da on nije želeo da se, kao njegovi prethodnici, krije iza Ustava ili činovnika. Založio sam svoju političku karijeru, koja je beznačajna, u ono što može da donese mir i stabilnost, siguran razvoj i bezbednost za srpsku zajednicu i njene veze sa Srbijom i Srbiju u EU, izjavio je Nikolić. On je naglasio da nema nikakvih razlika između onoga što govore on i premijer Srbije Ivica Dačić, izuzev da je on iskazivao optimizam, ubeđen da s druge strane može pozitivno da se odgovori na rezoluciju, a da premijer ima više kontakata, pa mu se čini da do toga ne može da dođe. Iznenađenja iz državnog vrha neće biti, slabe karike nema, svi poštujemo Rezoluciju i to je tema za pregovore i iz nje su proistekli svi predlozi koje smo ponudili, rekao je Nikolić. Prema njegovim rečima, u slučaju negativnog odgovora, on i Dačić će reći da su pregovori zapeli. Ako zapnu, dodao je, nisu zapeli zbog toga što Srbija nije popustila, Srbija je već dovoljno popustila.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je da će danas u Rimu razgovarati sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozefom Bajdenom, na zahtev SAD i naglasio da će svaki pritisak smatrati nepristojnim načinom razgovora. Očekujem razgovor i svi koji me poznaju, a bave se politikom, znaju da poštujem svakog sagovornika i da sa mnom nema razgovora na način koji nije pristojan, rekao je Nikolić. On je istakao da je povoljna okolnost što će do razgovora sa Bajdenom doći u Rimu, pošto će obojica u Vatikanu prisustvovati ustoličenju novog pape.

 

Jedan komentar

  1. Nikolic je proglasio svoju “rezoluciju” vaznijom od USTAVA. On se “nije skrivao iza USTAVA”!!! Sta ce Srbiji uopste USTAV, kada imamo tako silno mudre i pametne politicare! U S T A V S R B I J E je od poust-Milosevica do dana danasnjeg jedini USTAV ili BRANA da VELEIZDAJICE ne predaju KOSMET albanskoj strani. Nazalost EUROPSKA UNIJA i VELEIZDAJA jos uvjek nemaju alternative!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *