СРБИЈА ДОВОЉНО ПОПУСТИЛА

БЕОГРАД, 18. март 2013. (ФоНет) – Председник Србије Томислав Николић данас је изјавио да Србија у преговорима о Косову неће учинити ништа што је испод или преко онога што пише у Резолуцији Скупштине Србије, наглашавајући да је Србија већ довољно попустила по том питању. Николић је, после разговора са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом, нагласио да Србија у најтежем могућем тренутку решава питање Косова и да он није желео да се, као његови претходници, крије иза Устава или чиновника. Заложио сам своју политичку каријеру, која је безначајна, у оно што може да донесе мир и стабилност, сигуран развој и безбедност за српску заједницу и њене везе са Србијом и Србију у ЕУ, изјавио је Николић. Он је нагласио да нема никаквих разлика између онога што говоре он и премијер Србије Ивица Дачић, изузев да је он исказивао оптимизам, убеђен да с друге стране може позитивно да се одговори на резолуцију, а да премијер има више контаката, па му се чини да до тога не може да дође. Изненађења из државног врха неће бити, слабе карике нема, сви поштујемо Резолуцију и то је тема за преговоре и из ње су проистекли сви предлози које смо понудили, рекао је Николић. Према његовим речима, у случају негативног одговора, он и Дачић ће рећи да су преговори запели. Ако запну, додао је, нису запели због тога што Србија није попустила, Србија је већ довољно попустила.

Председник Србије Томислав Николић потврдио је да ће данас у Риму разговарати са потпредседником Сједињених Америчких Држава (САД) Џозефом Бајденом, на захтев САД и нагласио да ће сваки притисак сматрати непристојним начином разговора. Очекујем разговор и сви који ме познају, а баве се политиком, знају да поштујем сваког саговорника и да са мном нема разговора на начин који није пристојан, рекао је Николић. Он је истакао да је повољна околност што ће до разговора са Бајденом доћи у Риму, пошто ће обојица у Ватикану присуствовати устоличењу новог папе.

 

Један коментар

  1. Nikolic je proglasio svoju “rezoluciju” vaznijom od USTAVA. On se “nije skrivao iza USTAVA”!!! Sta ce Srbiji uopste USTAV, kada imamo tako silno mudre i pametne politicare! U S T A V S R B I J E je od poust-Milosevica do dana danasnjeg jedini USTAV ili BRANA da VELEIZDAJICE ne predaju KOSMET albanskoj strani. Nazalost EUROPSKA UNIJA i VELEIZDAJA jos uvjek nemaju alternative!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *