“Srbija će jačati svoje institucije na Kosovu”

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je danas da je Srbija na Kosovu da bi ojačala svoje institucije, a ne da bi ih gasila.

“Država Srbija nije na Kosovu i Metohiji da nestane i da se povlači, ona je ovde da bi ojačala svoje institucije a ne da bi ih ugasila”, rekao je Vulin u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici gde je razgovarao s novim rukovodstvom te ustanove. On je kazao da je taj Zdravstveni centar najznačajnija institucija države Srbije na Kosovu.

“Bez nje život jednostavno nije moguć jer se tu leči i veći broj pacijenata nego što je predviđeno, često nemaju urednu dokumentaciju i overene zdravstvene knjižice ali to nije prepreka da se svima njima pruži adekvatna zdravstvena zaštita”, rekao je Vulin. On je kazao da će taj Zdravstveni centar dobiti svaku vrstu pomoći i da ni jedno radno mesto neće biti ugašeno, a zahvalio je svim zaposlenima na “trudu i pregalaštvu”. Vulin je dodao da je nadležni u Ministarstvu zdravlja Srbije, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i Kancelariji za Kosovu i Metohiju treba da učine sve da zdravstvena zaštita bude kvalitetnija i da se još više radi na očuvanju zdravlja svih građana na Kosovu i Metohiji.

“Rešićemo probleme s platama, dežurstvima, nesmetanim snabdevanjem lekovima i sanitetskim materijalom i obnavljanju opreme”, rekao je Vulin.

Vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović založio se za unapređenje rada te ustanove kako bi pacijentima koji dolaze da se leče i južno i severno od reke Ibar bila pružena odgovarajuća zdravstvena zaštita. “Očekujemo i brzo rešavanje problema koje smo imali proteklih meseci u isplati zarada u nekim delovima funkcionisanja zdravstvene zaštite, kako bi ona bila što kvalitetnija”, rekao je Ivanović.

Jedan komentar

  1. Gospodine Vuline, zivo me interesuje kako cete ojacati srpske institucije, kad Dacic to predaje taciju da uredi drzavu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *