POGROM SRBA NASILNI POKUŠAJ NEZAVISNOSTI KOSOVA

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da je etnički motivisano nasilje nad Srbima na Kosovu 17. marta 2004. godine bio nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova.

Koštunica je naveo da je na vlastima u Srbiji sada istorijska odgovornost da ne pristanu na sporazum kojim, kako je ocenio, Zapad hoće da postigne cilj koji nije ostvaren ni tog 17. marta, ni NATO agresijom 1999. godine.

„Pogrom nad srpskim narodom koji su pre devet godina organizovali albanski separatisti bio je nasilni pokušaj stvaranja nezavisnog Kosova. Pre toga je NATO agresijom i bombama pokušao da stvori nezavisno Kosovo. A danas Zapad svim silama hoće da nametne sporazum kojim se definitivno zaokružuje i legalizuje otimanje Kosova“, istakao je predsednik DSS.

On je naveo da se Srbija konačno mora suočiti sa istinom da Evropska unija nije njen prijatelj kada je u pitanju Kosovo, i istakao da Srbija treba, sećajući se 17. marta, „odlučno, mudro i hrabro“ da odbaci taj zapadni plan i da ni po koju cenu ne bude saučesnik u otimanju Kosova.

„Ako se Srbija jednom odrekne Kosova, onda bi to imalo strahovite posledice za budućnost zemlje, za naše nacionalno samopoštovanje i elementarni ponos srpskog naroda“, naveo je Koštunica.

Jedan komentar

  1. Gospodine Kostunica, nema ljudi u vladi koji bi delovali odlucno i hrabro – rodjeni bez kicme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *