ПОГРОМ СРБА НАСИЛНИ ПОКУШАЈ НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да је етнички мотивисано насиље над Србима на Косову 17. марта 2004. године био насилни покушај стварања независног Косова.

Коштуница је навео да је на властима у Србији сада историјска одговорност да не пристану на споразум којим, како је оценио, Запад хоће да постигне циљ који није остварен ни тог 17. марта, ни НАТО агресијом 1999. године.

„Погром над српским народом који су пре девет година организовали албански сепаратисти био је насилни покушај стварања независног Косова. Пре тога је НАТО агресијом и бомбама покушао да створи независно Косово. А данас Запад свим силама хоће да наметне споразум којим се дефинитивно заокружује и легализује отимање Косова“, истакао је председник ДСС.

Он је навео да се Србија коначно мора суочити са истином да Европска унија није њен пријатељ када је у питању Косово, и истакао да Србија треба, сећајући се 17. марта, „одлучно, мудро и храбро“ да одбаци тај западни план и да ни по коју цену не буде саучесник у отимању Косова.

„Ако се Србија једном одрекне Косова, онда би то имало страховите последице за будућност земље, за наше национално самопоштовање и елементарни понос српског народа“, навео је Коштуница.

Један коментар

  1. Gospodine Kostunica, nema ljudi u vladi koji bi delovali odlucno i hrabro – rodjeni bez kicme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *