Branili smo zemlju!

HAG – Četvorica bivših političkih, vojnih i policijskih zvaničnika Srbije i SRJ negirala su u petak u obraćanju sudijama Haškog tribunala optužnicu za zločine na Kosovu 1999, na osnovu koje su  nepravosnažno osuđeni na kazne zatvora od 15 do 22 godine.

Prvostepenom presudom, Tribunal je, 29. februara 2009, osudio na po 22 godine zatvora Nikolu Šainovića (64), bivšeg potpredsednika Vlade SRJ, Nebojšu Pavkovića (66), koji je bio komandant Treće armije Vojske Jugoslavije i načelnika Štaba MUP na Kosovu, generala Sretena Lukića (57).

Na po 15 godina zatvora zbog navodnog pomaganja i podržavanja zločina na Kosovu, nepravosnažno su bili osuđeni bivši načelnik Generalštaba VJ general Dragoljub Ojdanić (71) i komandant Prištinskog korpusa VJ general Vladimir Lazarević (63). Bivšeg predsednika Srbije Milana Milutinovića, Tribunal je oslobodio krivice.

Na kraju rasprave o žalbama tokom koje su odbrane zatražile oslobađanje, a tužilaštvo da kazne budu “značajno povećane”, četvorica nepravosnažno osuđenih izjavila su da su na Kosovu delovala u odbrani zemlje od terorističke OVK koja je nastojala da otcepi pokrajinu i istovremenih napada NATO iz vazduha.

Jedan komentar

  1. Apsolutna istina! A da bi “sprali” svoju krivicu i oteli Kosmet morali su izmislititi Markale, Srebrenicu, Račak…! I nije ni sporno šta nam oni misle već je žalosno što i danas dobar deo Srbije pripisuje nama krivicu. Nebi Vi ni bili u Hagu da nisu oktobra dvehiljadite INSTALIRALI svoje ljude! Ko tako ne misli ni danas, ne treba da se stidi uloge IZDAJNIKA sopstvenog naroda! HEROJI, želim Vam što brži povratak u domovinu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *