Бранили смо земљу!

ХАГ – Четворица бивших политичких, војних и полицијских званичника Србије и СРЈ негирала су у петак у обраћању судијама Хашког трибунала оптужницу за злочине на Косову 1999, на основу које су  неправоснажно осуђени на казне затвора од 15 до 22 године.

Првостепеном пресудом, Трибунал је, 29. фебруара 2009, осудио на по 22 године затвора Николу Шаиновића (64), бившег потпредседника Владе СРЈ, Небојшу Павковића (66), који је био командант Треће армије Војске Југославије и начелника Штаба МУП на Косову, генерала Сретена Лукића (57).

На по 15 година затвора због наводног помагања и подржавања злочина на Косову, неправоснажно су били осуђени бивши начелник Генералштаба ВЈ генерал Драгољуб Ојданић (71) и командант Приштинског корпуса ВЈ генерал Владимир Лазаревић (63). Бившег председника Србије Милана Милутиновића, Трибунал је ослободио кривице.

На крају расправе о жалбама током које су одбране затражиле ослобађање, а тужилаштво да казне буду “значајно повећане”, четворица неправоснажно осуђених изјавила су да су на Косову деловала у одбрани земље од терористичке ОВК која је настојала да отцепи покрајину и истовремених напада НАТО из ваздуха.

Један коментар

  1. Apsolutna istina! A da bi “sprali” svoju krivicu i oteli Kosmet morali su izmislititi Markale, Srebrenicu, Račak…! I nije ni sporno šta nam oni misle već je žalosno što i danas dobar deo Srbije pripisuje nama krivicu. Nebi Vi ni bili u Hagu da nisu oktobra dvehiljadite INSTALIRALI svoje ljude! Ko tako ne misli ni danas, ne treba da se stidi uloge IZDAJNIKA sopstvenog naroda! HEROJI, želim Vam što brži povratak u domovinu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *