Srbija očekuje Putina ove godine

MOSKVA, 13. februar (Tanjug) – U Srbiji ove godine očekuju posetu predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je danas u Moskvi ambasador Srbije Slavenko Terzić. Terzić je na konferenciji za novinare povodom Dana državnosti Srbije koji se obeležava 15. februara, rekao da su trenutno u toku pripreme za sporazum o strateškom partnerstvu između dveju država i da bi Putinova poseta mogla da bude iskorišćena za potpisivanje tog dokumenta. Ambasador, koji je predao akreditivna pisma Putinu 24. januara ove godine, konstatovao je da se politički, ekonomski i kulturni odnosi između Srbije i Rusije razvijaju veoma dobro i podsetio da je predsednik Rusije posetio Beograd jednom, a srpski predsednik Moskvu dva puta. On je, takođe, ponovio da Srbija nije spremna da zbog ulaska u EU prizna nezavisnost Kosova. Prema njegovim rečima, Srbija želi da vodi pregovore sa predstavnicima albanske manjine i spreman je da kosovskim Albancima pruži najviši mogući stepen autonomije. “Ali, mi nikada nećemo priznati Kosovo kao državu”, podvukao je Terzić, prenosi Itar-tass. On se zahvalio Rusiji koja je uvek podržavala Srbiju po tom pitanju. Ambasador je dodao da evropski partneri ne razumeju u potpunosti problem uništavanja srpskog kulturnog nasleđa na KiM, prenosi RIA Novosti. Bez obzira na to, Srbija se sprema za članstvo u EU, dodao je on. Govoreći o mogućnosti da srpska strana kupi ruske avione MIG -35, ambasador je rekao da se to pitanje razmatra i da Srbija očekuje da “nama ti avionu budu prodati po nižoj ceni”.

6 komentara

  1. BOG CUVA SRBE SA MAJKOM ROSSIJOM…AMIN BOZE.

  2. “..Ambasador je dodao da europski partneri ne razumiju u potpunosti
    problem unistavanja srpskog kulturnog nasledja na KIM-u…Bez obzira na to Srbija se sprema za clanstvo u E U …..”
    Samo D E B I L I mogu izustiti da europski partneri ne razumiju u potpunosti……………………Oni ne samo da to razumiju, vec su upravo oni ti koji to organiziraju, a siptari su samo izvrsioci ovog prljavog posla. Osim DEBILA samo se KRETENI mogu zalagati za bezuvjetan ulazak u ovakvu zajednicu ( E U ) gdje nas se svi GADE, i gdje se nikada nece stici jer na putu do iste nestace SRBIJA!!!
    Velika je sansa da VELIKI VLADIMIR PUTIN kaze ono sto vec svi znaju ali i da srpskim politicarima zaprijeti, budu li oni “okretali ledja SRBIJI”. da ce to uciniti i RUSIJA, da se pruzi zadnja sansa i njima i SRBIJI!!!!NARODE PROBUDI SE!!!!!

  3. Zoran 1953, apeluje da se srpski narod probudi. Ja postavljam pitannje a ko to u Srbiji spava kada je skoro više od 60% srpskog naroda protiv ulaska srbije u EU, samo što nas još niko ništa o tome ne pita, ali pošto je ošpšte poznata činjenica da sve ima svoj kraj, ja se iskreno nadam da će jednog dana doći i to pitanje na referendum, a onda će svima biti sve jasno. U srbiji jedino spavaju naše VLADE i kao u horu svi pevaju o EU i tzv. datumu za dobijanje pregovora, samo neznam o čemu ćemo da pregovaramo ako im dotle ispunimo sve ultimatume?
    Novinar, gospodin Ratko Dmitrović, koga izuzetno cenim, ne jednoj od televizija izneo je jednu stravičnu činjenicu tj. ultimatum koji nas verovatno čeka pre ili posle dibijanja tog famoznog datuma koji u suštini ništa ne znači, a reč je o tome da su Evropejski tj. Američki krojači sudbine naše zemlje već smislili plan da Srbija treba da bude savezna država sastavljena od tri nezavisne države: Kosovo, Vojvodina i ostatk Srbije, čija će se teritorija verovatno, u tom slučaju naći otprilike između tri Morave.
    Kada je u pitanju Vojvodina ja bih voleo da mi neko objasni da li u Vojvodini žive neki drugi Srbi pa ima treba autonomija, i čemu tolika administracija u tako bednoj zemlji? Srbija treba, sobzirom da je mala i bedna da postane, ako je to moguće, jedinstvena Rpublika sa jasno označenim granicama, dakle svojom teritorijom koju sada ima uključujući i Kosovo i mo za to treba da se borimo, a svi ostali koji nisu Srbi ili se tako ne smatraju, već danas imaju gotovo sva ljudska i manjinska prava na nivou te EU. Takođe bih voleo da neko objasni koja su to veća prava nas Srba u odnosu na sve ostale koji to nisu? Svi imaju pravo na školovanje do najvišeg nivoa, svi imaju pravo na svoj jezik i veru, svi imaju pravo na rad, ali nažalost ni za koga nema posla, dakle i tu smo svi jednaki, pa onda zaista nerazumem čemu služe pokrajine, osim da se troše narodne pare na uvećanje ličnih budžeta pojedinaca tzv. političara.
    Čitajući članak o stanju u Sloveniji, novopečenoj članici EU, kao i opšte poznato stanje u mnogim zemljama EU: Grčka, Španija Bugarska, Rumunija, čiji radnici danas nadničare po Srbiji, je toliko jasan dokaz da mi u EU nema šta da tražimo! Pa to svi mi obični neinformisani smrtnici znamo samo izgleda da nše VLADE to bolje znaju od svog naroda, ili ih se savršeno ne tiče šta narod misli, već samo rešavaju domaće zadatke mentora iz EU i SAD, i to ѕadatke čija su rešenja već poznata.
    Dakle, šta nam je činiti? Pre svega fantičnim Evropejcima i samoj EU treba jasno reći NE! DOSTA JE VIŠE SA USLOVIMA I UCENAMA, po gotovo onim koje se odnose na tzv. normalizaciju odnosa sa Kosovom. Drugo, okrenimo se našim prijateljima na istoku, naravno ne samo Rusiji ali pre svega njima, jer temo su zemlje sa rastućim ekonomijama i ogromnim tržištem što je nama i te kako potrebno. Tamo su narodi i Vlade koje nas nikada nisu napadale ni vojno ni na koji drugi način, naprotiv. Dakle, reč je o zemlljama čiji političkisistemi nisu LIBERALNI KAPIOTALIZAM, koji je kao sistem očigledno propao, a mi želimo da ga instaliramo u našoj bednoj zemlji i postanemo ekonomski robovi, pre svega bankarskog sistema, sada zaista TRULOG ZAPADA. Kako to oni nama pomažu? Jednostavno, daju nam kredite koliko god je potrebno jer oni imaju para, a ako nemaju oni to naštampaju (SAD oko 220 000 milijardi dolara u vreme krize na Volt Stritu), a onda nam stave tu ekonomsku omču oko vrata i tu smo u klopci iz koje izlaza nema bar za dugi niz godina. To nesmemo da dozvolimo i toga moramo da se oslobodimo kao i politike koje propovedaju takvu “religiju”, ma koje boje ona bila.

  4. Srbija zeljno ocekuje dolazak Putina, ali ja ne vidim sa kim bi on mogao da se sretne, tj rukuje? Velika cetvorka Nikolic, Dacic, Vucic, Dinkic su se toliko iskompromitovali u sadnjih dva-tri meseca da nevidim kako I zasto bi im Putin pruzio ruku? Nadam se da ce Putin ipak smoci snage da dodje I stavi odnos Rusa I Srba iznad beznacaja “velike cetvorke” ciji rok upotrebe na zapadu prolazi a u Srbiji ce trajati do prvih izbora. Nadam se prevremenih I vrlo skorasnjih.

  5. Ubeđen sam da Putin neće doći, baš zbog navoda koje iznosi Đoka.Što bi Putin dolazio u Srbiju, sada kada je na Dan njene državnosti Toma ukinuo naše institucije na KiM.Uostalom čudno da o tome ne pišete.

  6. @dr Milan …..ovi sadasnji na vlasti su pobjedili na izborima jer su dali vrlo konkretna obecanja biracima,a sada rade dijagonalno suprotno. Bojim se da se srpski narod ne nadje u E U bez referenduma u jedo sest – sedam razlicitih drzava do sada susjeda,a sve ce se nalaziti na teritoriji “bivse SRBIJE”! i zato NARODE PROBUDI SE!!!@ djoka – ocekujem da PUTIN pruzi ruku ovoj nasoj “cetvorci” ali ne da se rukuje, nego da im “IZVUCE USI I ODVALI KOJU SLJAGU”……………..(zelim reci , da ih i on isprepada kako su ih isprepadali zapadnjaci, da bi se ponasali patriotski, ako ne iz rodoljublja , a ono makar iz straha)
    Sve sa ciljem da se spasi SRBIJA dok se pojavi neki novi patriota na celu SRBIJE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *