SRAMNO NASILJE ZAPADA NAD SRBIJOM

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da Srbija ni po koju cenu ne sme da bude saučesnik Zapada u otimanju Kosova niti da bezglavo juri u Evropsku uniju.

„Srbija ni po koju cenu, a najmanje zbog fantomskog datuma za početak pregovora sa EU, ne sme da bude saučesnik u sramnom nasilju koje Zapad sprovodi nad Srbijom pokušavajući da nam otme Kosovo“, naglasio je Koštunica.

„Pre pet godina albanski separatisti su pod neposrednim rukovodstvom zapadnih sila, i uz vojno prisustvo NATO pakta, protiv pravno prekršili Povelju UN i Rezoluciju 1244 jednostrano proglašavajući nezavisnost. I posle pet godina svima je jasno da ova lažna država nema nikakav legitimitet i da je napravljena i da se održava golom silom i najgorom nepravdom“, rekao je Koštunica.

Predsednik DSS je dodao da ne vredi golo nasilje, dok god se Srbija pridržava međunarodnog prava i svog Ustava. Umesto što Srbija bezglavo hrli u EU, odričući se svega što istinski vredi, poslednji je trenutak da se vlast trgne i najodlučnije brani naše neotuđivo pravo da Kosovo pripada Srbiji. Biće velika i nezabeležena sramota ako Srbija postane saučesnik i pridruži se otimačima naše teritorije, kaže se u pisanoj izjavi Vojislava Koštunice.

10 komentara

  1. Velika je odgovornost na DSS-u! Ako se sve svede samo na Kostunicine izjave, to nije dovoljno. Morate istaknuti licnu odgovornost Nikolica I Vucica zbog pranja Daciceve biografije. Morate pritisnuti Ustavni Sud da radi svoj posao! Vucic mora da se izjasni da li je istraga protiv Dacica obustavljena ili nije. Ako istraga traje, onda Dacic nemoze da zastupa Vlad Srbije! Ako je istraga zatvorena, onda istrazni organi moraju da objave razloge obustavljanaj istrage I da sadrzaj 130 diskova bude dostupan javnosti .

  2. Dačić, Vučić i Nikolić, ucijenjeni igrači.
    Sve će oni uraditi što se od njih traži ako ne dođe do općeg narodnog bunta.
    Ovo je trenutaka kada se sve patriotske snage treba da se udruže protiv sramne izdaje i predaje KIM od strane navedene trojke !?
    Mišković i ostala bratija su samo dimna zavjesa, i to treba narodu obzaniti !
    Dijaspora

  3. Dačić, Vučić i Nikolić, moraju što pre sa političke scene Srbije. Sramna izdaja Srbije i interesa srpskog naroda,mora se sprečiti narodnom voljom. Tadićeva vladavina je bila u odnosu na ovu trojku, melem na rane Srbije i srpskog naroda. Vreme je, da srpski narod dobije vodju, koji može služiti na čast a ne na sramotu.

  4. U Srbiji danas nema PATRIOTA ( APIS; I DRAŽE) sve se to videlo
    na SRETENJE kod KARAĐORĐA i SVETOG SAVE. Priče i zastave nisu
    merilo PATRIOTIZMA, Gos, DELA treba činiti i narod povesti da skinemo NATO LANCE sa države Srbije.

  5. Alternativa nema jevropu.Srbija je Kosovo.

  6. Gromoglasnik

    Cenim Koštunicu, ali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić nisu Srbija. Izbore su *dobili* za politiku odbrane Srbije od zapadnih hijena i očuvanje Kosova i Metohije. Jednom rečju, sa poštovanje Ustava. Srbija se nije predala, ali dvojac na vrhu sa Dačićem ide u avanturu izdaje. Koštunica mora da imenuje izdajice a ne da daje uopštene izjave kao da je nazainteresovani izveštač.

    • Olivera Petrović

      Imenovati izdajice nije dovoljno (a ni potrebno, jer to svi mogu da vide) već se sada organizovanim okupljanjima širom Srbije treba odupreti i domaćim izdajnicima i stranim okupatorima. Važno je da u svet odu slike iz Srbije sa narodnim masama koje se odriču svojih izdajnika a ne svoje otadžbine. Samo takve slike pokazale bi svetu šta srpski narod stvarno traži: ostanak na svom vekovnom tlu a ne ponižavajući status trećerazredne članice EU i to samo na papiru!

      • dedadragan01

        @Olivera, u potpunosti se slazem sa Vama, dosta je price, sa reci treba preci na dela, imamo u komsiluku primer Bugarske. Nazalost, neko bi trebao da nas organizuje, a ko, ja neznam. Jedino znam da bih isao na protest protiv pregovora u Briselu i predaje Kosmeta siptarima. Nadam se da ce se pojaviti neki vodja ili vodje, koji ce nas okupiti, da kazemo sta mislimo o Kosmetu , EU i ostalim dusebriznicima o Srbiji.

  7. Lično mislim dasu ovi pogazili reč datu pre izbora.A toje da neće poštovati Borkove dogovore ako su protiv interesa Srbije.Oni nastavnjaju još gore prave prelaze a za albance toje graniva,dovode oficira za vezu a za albance toje ambasador.Slušam izjavu Vučića koji u Nemačkoj izjavnjuje da za Srpske dobre veze sa Nemačkom treba doneti neke bolne i teške odluke i nemogu da verujemNemačka je perjanica nezavisnog Kosova i Nemački stav je jedan prema Hrvatskoji Kosovu a drugi prema Srbiji.Samo sa priznavanjem Kosova Srbija može u EU.A ja i mnogi u Srbiji nećemo u Nemačku EU Ppa neka jeona i najbogatija zemnja sveta.Obraz i Čast su odlika svake ličnosti.Nažalost mnogi su izgubili to.Štose tiče političke partije kojabi povela narod na demonstracije ne samo zbog Kosova nego i zbog najtežeg života u Srbiji zadnjih 30 godina takva partija nepostoji.I nije slučajno Amerika razbila najhomogeniju Radikalsku partiju.Sada je sve na svom mestu i nekad navodni nacionalisti i borci za Srbiju će doneti TEŠKE I BOLNE odluke a posle pa štaih briga.Jer priča je uvek ista kod Srba.Kriv je Titi,pa Milošević pa ŽUTI pa nakraju će biti krivi i velikosrpski NAPREDNJACI.A narod ko pita narod.

  8. @ Pa narod je glasao za svoje prevarante gos, SRB-LJUB. Dase
    nelažemo narod sa svojim IZABRANIM NAMETNUTIM kako god mislili
    ipak narod je glasao i za Miloševića Koštunicu Tadića i Nikolića
    Sledeće glasanje ima šansu da promeni izbor ako se pronađe PRAVI
    SRPSKI NACIONALISTA ovi što su prošli na vlast i ovi sada to
    sigurno nisu.Karte su otvorene zavisi koju ćemo izvući.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *