PETAR PETKOVIĆ: VLADA DA OBELODANI SADRŽAJ 130 DISKOVA O SASTANCIMA

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas od Vlade Srbije i premijera Ivice Dačića da u najkraćem roku obelodane sadržaj 130 diskova o sastancima  narko grupe Darka Šarića sa najvišim funkcionerima Srbije, ocenjujući da će, ukoliko to ne učine, to biti krucijalni dokaz da je i sam Dačić sarađivao sa tom grupom.

“Postavljamo pitanje vladi da li će da obelodanii sadržaj 130 diskova o sastancima Šarićeve narko grupe sa najvišim funkcionerima Srbije. Mi zahtevammo od vlade i Dačića da u najkraćem roku, od sedam do deset dana, sprovedu istragu i obelodane sadržaj svih tih diskova”, rekao je poslanik i portparol DSS Petar Petković.

U delu sednice Skupštine Srbije u kome poslanici svakog utorka od predstavnika vlasti traže određene informacije, Petković je dodao da će ako se Dačić ogluši o ovaj zahtev i ukoliko pod izgovorom da je reč o državnoj tajni javnost ostane bez tih odgovora to biti krucijalni dokaz da je i sam Dačić sarađivao sa Šarićevom narko grupom.

On je ponovio da je ta stranka juče uputila zahtev Tužilaštvu da sasluša šefa poslaničke grupe SPS Branka Ružića, jer je, kako tvrdi, “najgrublje” slagao javnost rekavši da Šarićeva grupa finansira DSS u iznosu od 220.000 evra mesečno.

Uz napomenu da Tužilaštvo mora da utvrdi istinu, Petković je podsetio da je DSS tražila ostavku Dačića zbog dogovora u dijalogu sa Prištinom, ali i onda kada je priznao da je imao kontakte sa Šarićevom grupom i da zato “zabrinjava činjenica zbog čega je Ružić otpužio DSS da je od Šarićeve grupe dobijala 220.000 evra mesečno”.

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović pozvao je Petkovića da ne iznosi tvrdnje koje mogu biti uvredljive i da vodi računa da „balansira izlaganje“, a Petković mu je odgovorio da je pitanje koje postavlja DSS potpuno legitimno i da očekuje odgovor.

3 komentara

  1. Potpuno podrzavam DSS.Dacic moze da “stavi tacku”,na pricu o necemu trecem…ali,ko je on da “stavi tacku”,na ispitivanje cinjenica sta je bila tema njegovih sastanaka sa gospodinom Radulovicem?

    Ovo sa Ruzicem treba isterati do kraja,kako bi banana politicari u Srbiji,prestali da pricaju gluposti i poceli,bar malo,da postuju publiku i narod kome se obracaju.Dacicevo izvinjenje je samo dokaz,da u Srbiji sve prolazi?

  2. to nece moci da se izbegne ?! Uzalud se ‘premijer’ nada, da ce ga “datum” rehabilitovati ?!

  3. Ukoliko jedan autoritet kao Vojislav Kostunica nije u stanju da natjera USTAVNI SUD SRBIJE da obavlja posao zbog kojega postoji,onda u Srbiji vise nitko nikoga na nista ne moze primorati. Kakav zakon i kakvi bakraci. Nema logike,nema razuma ,morala, rodoljublja,sve SRPSKO je na rasprodaji ukljucujuci i KOSMET.Sto dalje idemo, cijena je sve niza i niza, i oni koji su pobjedili na izborima jer su NARODU obecali BORBU ZA OCUVANJE KOSMETA, sada odradjuju diagonalno suprotno, zbog vlastite koristi. Na djelu je skolski primjer VELEIZDAJE!!!!Hoce li NAROD reagirati ili ce cekati da se stvari “normaliziraju” same od sebe??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *